Thursday, 4 June 2015

Menyumbangkan Sedikit Suara Sumbang....

sumbang dan menyumbang tidak dapat dinafikan masing-masing mempunyai maksudnya yang tersendiri..kelihatan seakan-akan sama..tapi sebenarnya dia tidak lah sama seperti yang disangka...tetapi itu bukanlah topik perbincangan dan isu yang mahu dikupaskan disini...aku sebenarnya seorang yang minat menyanyi..tapi suara aku tak sedap..disini aku ingin belanja satu video sumbang aku..hahahha mohon jangan mara kalau video senget..abang payung je.....hahahha



video







VIDEO INI SANGAT BEST

Done Hectic Week Brah!

hai,,,salam sejahtera dan salam ramadhan...dikesempatan ini saya ingin menjembut rakan-rakan untuk hadir ke rumah saya kerana ada sedikit majlis membakar sampah secara kecil-kecilan..memang tidak dapat dinafikan hidup ini sering diselubungi misteri,,namun ia tetap tidak akan mematahkan semangat dalam menggapai cita-cita nan satu..arghhhhh.cukup-cukup....oke,,yg nie baru serius..

aku sering tiada masa untuk menulis di blog ini atas sebab-sebab kewanitaan  busy yang tak dapat di elakkan..semester ini banyak subject-subject killer kian membelenggu hidup membuatkan aku makan tak lena dan tidur tak kenyang..disebabkan aku sedikit gembira pada hari ini sebab da settle semua present project final..aku nk payung satu gamba yg trbaru..jangan cakap abang tak payug ye..hehehhe doakan aku dapat menghabiskan perjuangan di bumi melaka ini dengan jayanya.


INI SANGAT BEST!!!



muka happy macam baru lepas berak..hahahahah





















Monday, 30 March 2015

Monceh WOLFGANG..

Lama xhupdate...cuma nk mengada2 try hupdate guna henpon..hehe..xda nk cakap banyak..cuma ingin memperkenalkan logo baru clan coc.hahahaha bt hal lah..menda mcm nie xperlu post kot..lantak la.aku nk post jgak..huhu memperkenalkan..

Friday, 17 October 2014

Jom Ke Pasar Malam...




oke.nak asah balik skill menulis..huhuhu..cerita di hari raya aidiladha..walaupun sedikit lama,tp disebabkan aku baru post,kira nie cerita baru lah..hahahaha nk dijadikan cerita sedang aku duduk termenung di jendela umah nenek aku,.ok tipu..sedang aku duduk termenung terberak di jamban, kebosanan kian melanda diri. lalu aku mengambil keputusan untuk keluar menikmati suasana kampung halaman terchenta ku,,dimana lagi kalau bukan di Rembau most wanted.hahahaha

walaupun raya haji di rembau tidak semeriah raya puasa,,suasana raya masih boleh dirasai kerana di bumi adat pepatih ini masih lagi kuat mengamalkan adat "mantai" setiap kali tiba musim perayaan. bayangkan lah,,hari raya cina pun nenek aku boleh bantai buat lemang,,power tak power nenek aku..hahaha mantai tu kira macam semua kumpul satu family besar dan sama-sama main masak-masak.hah.kira mcm tu la gamaknye..hehehe


nak dijadikan cerita. bosan punya pasal lah aku jumpa mamat nih.muariffah nama  kalau tak silap aku, aku kenal dia sebab roomate aku sekarang orang parit buntaq, mamat nie pames dengan lagu "haria penang haria", baru-baru nih baru dia keluar lagu baru "jom ke pasar malam"..hahahaha layan jugak lagu nie..hurmm dahla..aku malas nak menaip..aku nak tido..penat kelas..hahaha okelah..good nite..layann..





Thursday, 16 October 2014

Masih Dalam Proses Penambahbaikan.

Sudah banyak purnama jugak aku tak bukak blog ni,tah kenapa tetiba malam ni tergerak hati nak bukak,mugkin dek kerana posting someone yang memanggil-manggil aku untuk kembali aktif dalam berblogging, aku merupakan seorang manusia biasa yang suka bercerita mengenai hidup aku dan mengarang adalah satu keseronokkan..hahaha.

kesibukkan study dan serabot hidup membuatkan aku hampir tiada masa untuk menaip. insyaallah aku akan cuba meluangkan sedikit masa disini. aku sentiasa mendoakan kalian dan kamu sentiasa happy disamping family dan orang yang tersayang,moga diberi kesihatan yang baik hingga berjimba lagi.Wassalam.







Wednesday, 30 April 2014

Satu Hari Di Rembau (Rembau Anthem) (Mixology Music)


lagu yang belum di release oleh waris..waaaa best-best..banggo den jadi orang rembau..hahahhaha belum ade full lyrics sebab lagu nie tak keluar lagi..




Lirik Lagu/ Lyrics
Lagu 'Satu Hari Di Rembau' nyanyian WARIS, Karmal, Adeep, Juzzthin & Mark

Siapa malas boleh rendam di kolam panas
Berseronok di kampung...
Rembau best giler bro

Sehari di Rembau
Satu hari di Rembau
Jalan sampai ku penat
Satu hari di Rembau
Makan sampai ku berat
Satu hari di Rembau
Lepak dengan kawan
Pengalaman di Rembau
Takkan ku lupakan

Syukur alhamdulillah kepadaMu -- sederhana
Kerana tempatku penuh bermakna
---

[English verse]

note: full lyrics not yet available














INI SANGAT BEST!!

Tuesday, 18 March 2014

Pengkalan Balak Punya Cerita..

salam..cerita nie xdala sepanas cerita mahaguru raja bomoh yang haramjadah..cerita ini berkisar tentang keseronokkan bergelar seorang student yang menghabiskan liku-liku kehidupan bersama member-member yang tersayang...,nie la housemate-housemate aku bagi tahun pertama pengajian dan korang semua memang best!,,,aku xda nk merapu banyak-banyak memalam nie sbb banyak keje..hahaha biar gambaq berbicara..





rumet aku bersama lembaga ijaunya berpisah tiada..



sampai-sampai xcakap banyak dah,,cari pantai trus..peram lama dah..hahahaha




kanak-kanak riang bermain ayaq..




dan terus riang..


yeaaayyy!!



itu bukan aku ye..



malam punya cerita,,bbq plak..


ayam,ikan dan sosej telah selamat menjadi mangsa perot yang berbunyi



Taraaa!! org bujang punya keje,,tah jadi ape tah..



macam biasa,,duduk asrama nak makan kene lah beratur..



tengah hari lepak tatsat sambil menanti makan tengah hari..



Ijat yang suka selfie..





ok ngam! perut da kenyang,,boleh balik utem dan tido..yeessss best!!












INI SANGAT BEST!!