Thursday, 31 March 2011

sangat besh lagu epy,,sangat mendalam maksudnye..hak3

video

petang-petang mcm nie best makan kue cengkodok sambil dgr lagu epy nie,,hak3....suara lu memang xleh lawan la bro...sdap mendayu,..hahah tpi best ble terkenangkan aku pnh tenggelamkan suara abg epy time show kat  mlaka,habis lgu dy aku bantai suara amuk.,,hahahha sape surh ajak aku naik nyanyi..hak3..,lagu nie aku pn xtaw ape tajuk dy,,t la aku tanya abg epy....ha4...credit 2 my sifu....moga sukses slalu k,,,jgn masuk terjah lg..hak3.,,sabtu nie ada konsert dy kat seremban,,sape2 yg xkenal dy lg leh la dtg,tpi korang kena sabar sket la..abg epy nie pnye gurauan boleh bt org shitbrix..hahha..ukays mmg terbaik!!..layan jela..



(thanks 2 abg epy,,tajuk lagu nie "di lamun rindu")

sunset dari kota a famosa melaka...

(nie la pemandangan sunset dari kota a'famosa n untuk pengetahuan korang,,pada tahun 1511 air laut sampai pokok kat belah kanan 2,,,msti best kn tgk laut dari tmpat nie)


ermm....memandangkan aku sejak kecik telah diajar untuk membaca buku sejarah,,maka sampai la sekarang aku masih sukakan sejarah,, time aku darjah 6,,aku telah mmbca bku sejarah form 1 sampai form 3,,anyaway aku da hafal bku sejarah form1 sbnjak 7kali..hahah fcuk,,aku mmg minat gler vavi crita a'famosa nie..hehheheh..sejarah membuatkan kita lebih dewasa dalm menghadapi kehidupan...memandangkan smua member2 rumah aku xnk follow,,berbekalkan naluri ingin tahu aku....aku telah pergi ke kota a famosa seorg diri semalam,,anyway banyak gak maklumat2 dan fakta yang selama ini aku ingin tahu aku dh taw,,,,memandangkan semalam adalah hari rabu,,xramai org yg dtg kat kubu pertahanan portugis yg megah berdiri sejak tahun 1511....aku cuba cerita berdasarkan ape yg aku ingat n kalau salah 2 mgkin aku da lma sgt xbaca sejarah mengenai melaka...

(fortaleza de malacca,,,fcuk ini sangat best)

orait2.kota a famosa telah dibina pada 8 ogos 1511 sebaik saja portugis menawan melaka bersama bala tentera pimpinan alflonso de albuquerque...kota ini diberi nama 'a'famosa' yang bermaksud "yang termasyur"...so maksud kota a'famosa adalah "kota yang termasyur"....a'famosa merupakan "fortaleza de malacca"(klu xsilap sebut,hehhe) iaitu kubu pertahanan melaka yang terunggul di asia dan eropah,,ia dibina selama 5 bulan dgn menggunakan buruh paksa,,,akibat terlalu panas dan dipaksa membuat keje setiap masa,,ramai buruh binaan yang mati telah disemadikan di kota a'famosa...kota a'famosa di buat hanya menggunakan "putih telur dan pasir" sahaja sebagai semen..walaupun bgtu kota nie masih kukuh sampai sekarang.
(sugguh power teknologi pada 1511,,putih telur n pasir je wat semen,,,fcuk best!)


kota ini telah dillindungi oleh 70 buah meriam di setiap penjuru kota,,terdapat 4 menara yang dibina untuk memerhati jika ada sebarang serangan dan ancaman yang berlaku..dikatakan (xsilap aku la,hehe) belanda mengambil masa 5 bulan untuk menakhluk melaka,,,ramai org2 melayu tinggal di dalam kota ini,(dikhabarkan luas sebenar adalah seluas padang bola!)...apabila belanda cuba menawan a'famosa,,bekalan makanan terputus,maka ada rakyat2 melaka yg tinggal dlm kota nie yang memakan tikus,lipas dan sebagainya,,ada juga di ceritakan seorang wanita memakan bayinya yang telah mati kerana tiada makanan!! wtfbbq!..akhirnya a'famosa yg megah nie telah berjaya ditawan dalam masa 5 bulan,,ia membuktikan bahawa a'famosa adalah kubu yg terunggul di asia dan eropah.
(tempat letak meriam baluerte santo domingo,antara 70 meriam di setiap penjuru)

(lubang nie pun tempat letak meriam bersaiz xxl untuk menjaga armada laut melaka)


selepas belanda menawan a'famosa,banyak pengubahsuaian telah dibuat,,,,belanda meletakkan lambang syarikat hindia timur belanda pada "porte de santiago"(pintu utama yg kekal sampi skrang) yag tertera "anno1670"...style gler r,hehehe..selepas british menawan melaka pada 1795(xsilap aku)....banyak bahagian2 a'famosa telah dirobokan bagi mengelakkan penjajah baru menguasai kubu yg termasyur ini (tu yg setengah ada kat atas n setengah lg ada kat bawah),dikatakan 30 biji kapal armada laut belanda  xmampu untuk memusnahkan kubu ini ketika portugis menguasai a'famosa (fuck best gler r),ia telah diletupkan dgn serbuk peledak....maka tinggal la sebahagian kota yg masih utuh sehingga kini untuk tatapan generasi akan dtg...
(porte de santiago yg tertera anno 1670..style shiyal)
(antara gereja bawah tanah yg tinggal)
(dah sejam aku duduk kat atas lantai a'famosa nie baru aku prasan ianya merupakan bkas kubur,,fcuk,,kat lantai kota pn de kubur!! )


that y mengapa aku sangat sukakan sejarah!!! ia mengenai naluri ingin tahu yang tinggi serta perlukan minat yang mendalam,,,so jika ada kesemuanya korang dpt merasai keperitan org2 zaman dlu yg terseksa d zaman pnjajahan..ini best.

(pemandangan dari tempat aku lepak,,,rasa sayu je tgk kota nie,,xleh aku byangkan mcm mane org2 yg mati dlm nie ketika belanda cuba mengambil fortaleza de malacca,ermm)

(aku xtaw nape aku emo sgt time nie,,,korang msti rasa sedih klu korang menghayati sejarah a'famosa)

(bastion setebal 2.4 meter sampai 4.5 meter,sangat tebal kamu tahu.)

(ini merupakan batu penutup keranda pegawai2 portugis)

(terpaksa dicover bg mengelakkan runtuh coz trlalu lama,,,since 1511 shiyal)

(meriam beluerte madre de Dios yg sangat besh!!!)





pape pn inilah pengalan yang best,,,sebab 2 aku cintakan tanah tumpah darah aku,,,,indon dok kutuk malaysia aku cpt baran....korang bayangkan mcm mane susahnye org dlu2 nk merdeka,,,kita kena jaga semua nie..klu x,,sapa lg...fcuk ini sangat best!!!!!!



Wednesday, 30 March 2011

xda keje


Aku dah fedup betul dengan ko ni! Ko jaga sikit mulut ngko tu! Apasal ko ni busybody betul!! shiyalan betul lh,,xpuas hati ko ckp,,perangai 2 ubah,,jgn mcm hanjing taw,,agak-agak lh kalu ia pun,,,ini x, Habis semua orang ko bagitau yang aku ni…...BEST!!! huhuhuhu

minggu yang amat membosankan..

minggu nie den ghaso xdo bondo yg dapek den cito n kobaan kek kowang,,,cuma 1 yolah posan daghi  kementerian kerjaraya dan wanita,pada member2 den yg da bezaman x balik 2 balik la,,,,,naik somak kepalo den xdo wat papo tiap2 minggu,,,loteh memunggo kek umah is taw x,,,dh balik 2 kua2 la umah,,jgn la jadi ank dagho,,mak abah ko pun paham ko anak jantan,,,,papo program yg d rancang sumo ea xjd camno cito ea nie,,sibuk2 gak kan,,,alik2 muko den 2 eko yo yg ado kek monceh 2,,,air asahan da lamo xberkubang,,sagil apotah laie ea,,,,air paneh gadek tah zaman bilo nk jojak laie,,pearghhh,,,,mcm xdo feel,,nsb bek ado is,,klu x memang samo jo,,bek edan duk perlis xbalik2,,solosai!...den xkisah pn klu korang bz ngn hal masing2,,pokok pangka ea kek kau..pada pak long "dalam banyak2 ikan,,ikan ape yg best?"..hahahhahahahahha tengok la kok ado bondo best kaghang den tulih la,,klu xdo 2 dok ontok2 jolah yo...pado yg xpaham po yg den kobaan nie,,.2 sumo ea kohondak ekau..hahahahha k la.,..salam..

(ghindu ghaso ea nk buek 1/2 stengah summersalt...hahahhahah)



(bilo laie nk tangkap gamba dopan kabin pontianak nie an..hahahah creadit 2 gunung ledang's kuntilanak)

Tuesday, 29 March 2011

roomate tersayang aku..hak3

orait2,,post pada ptg nie aku nk story pasal roomate aku yg sangat best,,,empunya bdn nie namanya mohd hazim bin othman,,frst time aku kenal dy time daftar poli semester 1,,kat dewan besar,,time dlm dewan 2 kn smua sorang2 sbb mak abah korang xleh masuk dewan,,,sedang aku leka tampal gmbar kat kad pelajar dtg la sorang mamat nie tnya "eh,tmpang tnya,,gmbar nie nk lekat kat mana"..aku jwb "kat kad bodo nie"...anyway aku nmpak mke dy brubah,,hehehe aku tnya lg "course ape"..dy jawab "DIP"...hak3 aku pn ckp la "same r,,aku pn dip"...pas 2 aku duduk ngn dy je sepanjang dftar kmsis n sampai hbis la..blm pape lg i/c aku hilang,,gelabah aku cari,dy pn tolong cari,,rupanya ada dlm poket baju aku je,hahah frst time aku tgk die senyum..haha.sampai la time dpt knci bilik....aku g blik dlu,,n aku da siap kemas brg2 sume dtg la mamat nie dgn family2 dy..hak3,,xsangka plak aku same blik ngn dy...hahaha

first2 kenal dy nie aku panggil dia ijat sbb mmber aku mmg ada nama ijat..sampai la dpt gelaran "pak long" kat poli aku..hak3,,,dy nie la yg paling sempoi,,fham prangai aku n tinggi tahap kesabaran..heheh aku mengamuk sampai pecah henpon dy la yg kutipkan,,aku tumbuk pintu n trajang smua bnda dy mcm fham2 je g kuar bilik..btl x pak long??? hahahah..,cover aku n mcm2 lg la,,,pape pn skrang da sem 4 kami still lg sama blik..hak3..sblum tido pasti ada bnda yg nk diborakkan,kdg2 sedar2 da pkul 4 je,shie sheng la,,gemok bodoh la,syed jamaluddin la,rohaizat la,hahahahahhaha  time kat luar mmg kurang rapat cuma kat bilik la time nk kene mengena antra 1 sama lain..hahhaha pape pn aku rasa brsyukur dpt mmber yg sangat best mcm kamu,,hak3 memandangkan dy xske tangkap gmbar,,aku terpaksa ambil curi2,.,hahah ini sangat best!!!


(frst time aku g karoke ngn hazim,,lagu zunika(kristal) kat seremban..hahah yeah aku ttp ingt time nie hahha)

(time miggu MSK poli)

(ini pun sama gak,,tangkap curik2..hahha)


(dlm kelas,,mke terpaksa tahap redha kena cirit birit,,hahahha)


(time jamuan raya JTMK,,hak3,,time mlm nie mmber aku mnggal,,so aku btl2 xda mud)


(baru pas tgk wayang kat langkawi,,pape pn ko memang sempoi la zim..hahhah)






tora datang lagi!!!!! ha3

anyway aku xkisah la klo ade sape2 butthurt ngn aku psal post aku sblm2 nie,,ko sape nk control hdp aku..,,dala,,,aku malas nk buat drama dlm nie,,ckup la cerekarama yg ada di tv3 tiap2 sabtu malam 2,,,sangat2 bosan di pejabat membuatkan bontot berair dan mengantuk tahap setan.shari aku xtekan keyboard untuk buat entry baru rasa xsah hidup aku taw..byk gak aku dpt email supaya blog nie xditutup,,aku taw korang memang best sbb stia layan entry2 aku yg mengarut2 nie,,hahahha.memandangkan hari nie 29 hari bln n merupakan tarikh genap sebulan lagi aku prktikal kat sini,,sangat shedih memikirkan hal nie kerna amat xbest duduk di poli menghadap asaiment,test or kuis,,nk2 lagi klu dpt berjumpa dgn akk si mata buntang tersayang+coding tahap zaman mesir kuno.sangat shitbrix lagi klu kak yana kegemaran bob yg sentiasa mementingkan masa..hak3,,itu semua sangat2 xbest shiyal!!!! xnk balik poli!!!!


(merenung masa depan,hak3)



(amer bobby sempat melemparkan senyuman manja walaupun tga sakit);\
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
(peace!!!!!! ini sangat best!!!!!)
.

Monday, 28 March 2011

selamat tinggal blog ini sangat best!!!!

anyway sedih gak aku nk menerima smua nie,,,trima kasih kpd yg sudi jd follower aku,,yg sudi luangkan masa baca entry2 aku,,yg sudi balas komen2 aku,,anyway korang tetap paling best!!,,,aku sgt shitbrix skrang sbb entahla,,,aku nk tlis blog pn dy mara,,,ckp bnyak bnda2 dy xtaw,,aku sbnrnya malas nk gaduh2 pasal  bnda bodo nie....n biala aku yg mngalah,,,adat la shiyal...nk bt mcm mane...anyway nie la coretan terakhir akun dlm diari alam maya aku nie,,,,hope korang sntiasa epy dlm hdup korag,,nk berak 2 ingt2 la blog aku erk...hahahahah pape pn jgn lupakan blog "INI SANGAT XBEST!!!!!!"..FCUK..DAMNSHITT!! hak3..adois amigos n que pasa loco..salam lebaran..

Apit Ft Appy-Tak ku sangka Tak ku duga

                                         

memandangkan mood aku tga sedih,,lagu nie adalah sesuai untuk mood aku...ermmmm dont listen music,,but also the lyrics,,,dahla,,korang layan jela,,penat aku nk memekak dlm nie,,,,damnshit....aku paling benci akn kesedihan,,sebab ia terlalu sangat xbest!!!




kesian tgk budak3...

pape pn jam da menunjukkan dkt pukul 11,,,aku yang naik moto pn trasa panas,,,,,,g bank tadi,,cash kan cek,,,otw g sana ada traffic light merah....yg aku terperanjant babinye skolah kat tpi jalan 2 ada perhimpunan lagi,,pearghh kesian dowl kat budak2,,,(dlm ht padan muka)..dala panas,pas 2 dipaksa plak dengar si pengetua gemok menyalak benda entah pape,,hak3,,walaupn aku pengawas dlu n keje jaga p.a system dlm bilik guru,,aku tetap dpt merasai keperitan berdiri lama2 kat perhimpunan,,hak3.. itu best untuk menguatkan otot2 lutut bdk2 yg kuat main layang-layang kat rumah.hahha,,mesti rasa nk shitbrix kn,,xpela dik,,sabau jelo...ko budak2 buat cara budak2 k...hahaha aku pun berambus bila traffic da ijau n aku hon kuat2,,smua pandang,,hahahahha perhimpunan itu sangat best(untuk budak2)!!!!!

(sangat xbest!!!)


aku cerewet aku pnye pasal la....

kisah nie xda kemengene kemenenge dgn org yg masih idup ataupn yg dh mampos,,lg xda kene mengena dgn pak cik cleaner or pak ya pemandu van mahupun borhan si kerani perpustakaan...cerita nie adalah pasal aku n aku pnye pasal la nk tulis ape,,hak3..berbalik kepada tajuk asal entry nie,,ramai gak yg butthurt n tanya aku "mer,,asal aku tgk setiap kali ko kuar ko mesti bawak beg,mcm pompuan la kau nie"...hak3..aku pn xske member2 aku tgk barang2 pribadi aku coz ia adalah harta negara dan tanggungjawab terletak di bahu aku,,,hak3 crita aku gunung pun leh runtuh la..hahaha,,ok2 pada pagi nie aku nk pecahkan tembelang aku kenapa aku harus bawak beg setiap kali kuar bersiar-siar..hahahhahah untuk sumbat semua barang2 di dalam kocek aku mgkin memerlukan aku memakai seluar macha yg poketnya sangat banyak..hahahha pearghhh itu xbest shiyal..


(ini adalah lakaran kasar mengenai ape yg slalu aku bawak dlm beg,hahah)

(kebiasaannya aku akan bawk 2 wallet,,1 penuh dgn duit,1 lg aku ltak 2inggit je,,haha ini adalah bertujuan untuk menghadapi member2 yg berkira,,so aku akn kuar wallet sambil berkata "duit aku tinggal 2 inggit sial"..hahahah bijak x?)

(gula-gula adalah benda wajib harus ada kat aku coz boleh menghilangkan bau rokok (member2 isap.hahah) dan aku memang sangat gemar akan gula2..hahha)

(topup spare adalh perlu bila dlm kesusahan,so aku masih boleh tersenyum walaupun kete aku rosak sbb aku masih sentiasa blh mesej awek aku,hahhahaha)

(lighter biru untuk pall mall biru time mood releks,merah untuk winston merah time aku ada masalah n hitam jenis2 yg lain,,hahah cerewet x aku?? huhuhu n pisau 2 plak untuk bergurau dgn kwn2..haha)


(ini adalh benda wajib aku bawak kemana-mana,,n sebab 2 la member2 aku rasa slamat jalan ngn aku,,,ia juga sering digunakan untuk memotong telur asin bila aku g kedai makan  hahhaha)

(benda nie sangat2 wajib aku bawak sbb kdgkala sangat bosan dengar2 member2 aku bercerita mengenai benda2 yg xbest!! terutamanya kereta datsun fcuk!)

(n last adalah tisu untuk lap berak bila g jamban air xda,,hahahahhah ingat aku kapir laknat ke,,melekit jubur shiyal,,hahahhaha xdala,sje je,,hahhaha)



hak3,,aku mmg jenis yg cerewet dalam semua hal,,itu yg bestnye tntang aku,,hak3,,agak mustahil aku nk bawak barang2 nie semua dlm poket aku,,so sbb 2 la aku bawak beg..haahhah ini best!!!








Friday, 25 March 2011

perbuatan lucah remaja zaman skrang..

orait2,,pada budak2 yang bawah umur tu aku nasihatkan ko jgn tgk gambar yg nk aku publish kan nie sebab mungkin menyebabkan korang gersang n seterusnya korang rasa nk buat kat awek korang,,hahahahhahha
klik sampai bawah untuk melihat gambar best!!
.
.
.
.
.
.
.
..

.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
..
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

..

.
.
.
.
.

.
.
(upacara akikah,,hahahhahahha)

(fuck ini jijik la shiyal,,hahahahahahha xbest!!!!!)


hahahahhaha pape pn ini sangat best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

benda best bila korang masuk poli perlis...

assalammualaikum,,...firstly aku nk mntak maf sgt2 coz lambat buat post sbb internet kat pejabat aku nie mcm nakharam,,,creadit to my motor coz ko memang baik hati sebab time-time mcm nie la tali trottle ptus,,,hak3..
berbalik kepada tajuk asal yang ingn dibincangkan,,aku ingin mengupaskan serba sedikit ke'best'kan belajar di poli perlis,,,,,ramai org yg cakap pe r g jauh2,poli yg dekat ada,,,,untuk menutup kemaluan org2 yg bermulut lancang 2 aku nk story sket betapa bestnye belajar di poli perlis,,hak3...saksikanlah..

(ini adalah jata negeri perlis indera kayangan yg best!!)
(yg bestnye korang leh tangkap pic mcm nie n tunjukkan kat sume org,,kompem2 dyorg ckp "mak ai,,jauhnye ko stdy!! hhhaha")
(ko boleh menala tom yam sesuka hati ko n sampai ko mampos pn sbb siam da dekat n tom yam dia mmg kaw lh..)

(korang gak boleh bertukar menjadi "fernando torres murtad" dalam sekelip mata coz jersy,sluar n pape jela mmg murah kat padang besar)

(yg paling best korang leh berlari riang kat sini,,padang besar nie mmg kompem2 ko muak nk g klu ko stdy kat sana taw)

(kelebihan poli arau adalah pemandangan cantik dimana saja,so korang bebas menangkap gambar sesuka hati n boleh ditayang pada mak abah kau)

(korang gak bebas membuat band sendiri dan menerbitkan album sendiri kerana poli arau memang best!!! ha4)

(study group boleh dilaksanakan dgn penuh keceriaan sama seperti feeling berak keras,,sangat best!!!)

(agak2 ko da bosan dgn lecturer ko blh jalan terus n g mampos!)

(korang gak boleh meniru teknik 'berjalan atas air' naruto coz kat perlis memang banyak tempat mandi x manda)

(gua kelam merupakan taman mainan korang je n tiap2 mggu korang leh pergi sbb dekat je,,shitbrix pn xkesah sebab banyak disediakan jamban kat sini)

(korang leh merasakan pengalaman rindu kat family ko,,,ini lah contoh muka kerinduan!!! ini best!!! hahaha)



hahahahhahaha best kan poli aku??? hahaha pada budak2 yg baru mengenal erti hidup baik ko g poli aku,,memang sangat best!!!!!!!!










xsesabar nak balik rumah...

assalammualaikum dan usah biar hidup anda diselubungi misteri,,pesanan ringkas ini dibawa khas dgn kerjasaman jabatan perhilitan malaysia...ermm memandang kan hari nie hari jumaat,,hari mulia.....k0RANG semayang subuh x tadi?? klu xsolat masuk nurakka taw...anyway aku cbe hilangkan pengalaman pahit aku pada jumaat minggu lepas,,,moga ia akan memberi seribu pengajaran dan semangat dalam hidup aku..hidup tetap perlu diteruskan...ermmm untuk mengembalikan mood aku untuk buat entry2 yg best,,aku rasa baik korang layan dlu lagu daripada epy ukays,,nie merupakan lagu yg agak baru n hanya leh disaksikan di blog ini sangat best je..ermmm k la,,aku nk g berak untuk kmbalikan mood aku,,,sape2 nk ikot jomla....berjamaah itu lebih afdal,,,,ini best!!!!!!

video
(hati lara jiwa parah)...

Thursday, 24 March 2011

berdasarkan penghayatan aku melalui pesbuk!!!!

pada member2 aku yg entah dimana-mana 2,,aku sentiasa follow perkembangan korang..ada yg best n ada gak yang tah ape2..hahahaha anyway entry nie sangat best,,,,aku nk story pasal perkembangan semasa korang dalam entry nie,nie adalah member2 rapat aku,,ade banyak lg,,nanti2 la aku crita pasal kowang k...hahaha

okay2..mempersembahkan.....


(amir sibuk mengubahsuai rxz barunye yg menelan belanja rm1500)

(mirul plak steady dgn henpon nokia n gambar wall zaman palembangnye)

(zany plak xabis2 gaduh kat skolah,,masih stedy merayau kulu kilir setiap malam)

(sukri plak sibuk dgn blogger je,,stiap kali bt entry dy link kat pesbuk.hak3)

(didie mcm bese la,,badan makin sedap sejak kat PULAPOL)

(ijat....mke ko aku rasa nk bg penapak taw x..hahhhahha)

(afiq..otai kuantan nie xhabis2 dgn lagsinya,,hang mai sini hang xleh kuar malam,,ha3)

(iskandar atau nama glamernye "is" mcm bese la,,berkepit dgn sherry lissa dy..hak3)

(zul plak xhabis2 bermain dgn "BONEKA" nye,,hahhah jgn sampai masuk surat khabar lg zul,hahahha)


anyway pasal "BONEKA" nie hanya dak2 musolla crew je yg taw,,hahahahhahha mcm2 la shiyal...pape pn aku sntiasa doakan korang k...ini sangat2 best!!!!!