Friday, 4 March 2011

fakta best kenapa aku "die hard fans" manchester united....



Pada petang yang mulia ni,,duduknya saya di kerusi pejabat adalah untuk mengstorykan serba banyak kisah dan stori mori mengenai kenapa aku taksub(bunyi mcm haram je taksub.he3),kenapa aku fanatik dengan pasukan manchester united,.firstly klu korang laki2 tulen(bukannya salah bancuh) korang mesti ada 1 team favourite korang(mane laki yg xminat bola 2 korang pnye pasal la)..ok2.untuk pengetahuan korang aku minat manchester nie sjak dari darjah 3..tu pun sebab abah aku suh aku menjinakkan diri membaca sotkabar inggeris..bnda yang paling banyak aku cari dlm kamus(time kecik,xpandai sngat BI) adalah petikan "mengapa liga inggeris lebih domestik berbanding liga tempatan"..seperti yg kita tahu(xtaw la korang taw ke x.hehe) liga malaysia nie sjak dulu lg mcm hampeh kelapa sawit sbb tngok pn mengabiskan masa je,...didorong dgn kamus yg menjadi peneman aku,aku pn bernekad tahap xtahan berak nk tgk perlawanan EPL n aku nk tgk betul ke ape yg dyorg mengepet dlm sotkaba 2.perlawanan yg aku nk tgk 2 adalah perlawanan antara manchester united vs west ham..korang taw x koi 3.30 pagi(haramjadah tol,memang 3 kali aku trtido bgun balik taw)..game 2 dimenangi oleh manchester united 6-0..time 2 bru aku knal sape david beckham,ruud van nisterooy n ryan gigs.. mata aku trus segar sampai pukul 7 pg(dlm kelas tido la an.ha3)..dan sampai sekarang jika ditanya "ape team paberet ko" aku dgn bangganya akan menjawab "MANCHESTER UNITED ADALAH YG PALING BEST!!!!"

No comments:

Post a Comment