Saturday, 30 April 2011

terima kasih bebanyak staff2 I.T MPHTJ...

anyway aku sangat shitbrix dan xpercaya yang aku da hbs prktikal..ada ke aku bgn awal pg tadi nk siap2 g keje(sabtu mggu lepas aku keje,ganti cuti)..hahaha...pape pn sgt2 best prktikal kat tuah jaya...malam khamis hari 2 aku,am n hafis telah diraikan oleh staff2 aku di medan ikan bakar alai,melaka....best sgt2 melantak sampai xleh bangun..haha seekor siakap sweet sour n 2 ekor siakap bakar,sotong tepung 6 pinggan,ketam bakar 4 pinggan,kepah panggang 2 pinggan n kerang panggang 2 pinggan,,..staff I.T termasuk kami yg prktikal adala 10org...makan mcm xpuas n boss aku suruh clearkan meja n order second round pla,,bnda yang sama gak order buat kali kedua....hahahahha mampus la smua xblh bangun pas 2,aku nk amik pic pn segan sbb ramai org,,hahaha so mane dpt tangkap 2 aku bedal jela..ermm pape pn memang sangat muak,,jmpe siakap pas nie aku da xnk makan da,,hak3..thanks coz bt majlis untuk meraikan kiteorg...hope hbungan yg terjalin nie kekal sampai bile2..mlm last 2 smua happening je(shiyal,,teruk aku kene bahan kat boss aku)..hahahahhahahhha..pape pn memang sgt2 puas hati...terharu pun ade..huhuhu 
SERIUS INI SANGAT2 BEST!!!!!!!!

yg kat sebelah aku 2 la boss aku yg snagat2 best..hahahhaha sementara nk tggu bnda makanan siap,,bedal je ape patut..hak3 nk amik pic sblum makan pn xsempat..taw2 da setel je.hahahhahahah

selesai mentedarah second round..smua perut da kembung habis..hahahhahah nie la semau staff jab teknologi maklumat mphtj..

sementara nk tggu proses melantak second round makan kek plak,,,ermm best2..aku sangat suka akn makanan..hahahah

nie lah staff2 lelaki I.T jabatan aku,,,network,,programmer n web designer yg mmg pro habis,,,otak pn giler2 men counter strike ramai2 kat pejabat...hahahha

nie plak awek2 yg ada kat jabatan aku,kak wani,kak mira n kak ann...smua sempoi n blh bwak bergurau..hahaha

mamat nie la yg slalu wat lawak bodoh..hahah awek baju hijau bile da kenyang dy bising..hahahah kahkah...

yg nie bost aku yg sentiasa bt lawak n menceriakan pejabat.hahaha pasal pic nie aku kena bahan teruk..hahahahah 

INI SANGAT BEST!!!!








Friday, 29 April 2011

coretan dan catatan terakhir dari meja aku.,...

assalammualaikum dan salam semalaysia....ptama skli aku nk mntak maaf kat smua mmber2 aku,,aku nk buat fren top list xblh sbb mmber2 aku ramai sgt,,buat yg sorang nie kat atas,,yg len plak terasa,,so bek xpyh buat..huhuhu..ermmm  .pape pun ini lah catatan terakhir aku dari meja yg dah aku duduk selama 5 bulan...dari meja nie lh aku blajar care2 untuk berblogger..huhuhuhuhu..walau ape2 pn ini adalah hakikat yg harus aku trima...sedih pun ada,,dari pg sampai la ptg duk online je,pejam celik pejam celik da habis da 5 bulan aku kat sini,,terima kasih banyak2 n sgt2 banyak kepda smua staff I.T jabatan teknologi maklumat MPHTJ,,staff yg smuanye sempoi n otak gler2.huhuhuhhu..lpas nie msti ..bile online je msti ingt pejabat aku coz kelajuan streamyx dy yg sngt laju tanpa buffering ..huhuhu.staff2 i.t n boss yg xpenah mara aku lgsung,,,thanks 4 all...hak3...hari nie aku lgsung xda mud nk tlis blog,,huhuhu nk g tgk tempat2 aku lpak untuk kali last kat sini...hak3..pape pn MPHTJ tetap paling best!!!!!! kepda mane2 bdk melaka yg prktikal 2 korang try la kat sini,,memang serius sangat best!!!!

pejabat mphtj memang dlm melaka mall,,so bila bosan korang leh merayau2 dlm mall 2,,nk tgk wayang free tiap2 ari pn boleh..hehehehe fcuk,,ini memang sangat best!!!

lambang nie memang ada di mana2 kat mlaka,,g la mane2 tmpat pn kompem2 nmpk logo MPHTJ nie,,hak3,,msti rndu shiyal,,hak3,,pas nie xnk g mlaka lh..hahahahhahaha 


Thursday, 28 April 2011

sehari lg nk tamat praktikal..

ptama skali aku ingn mengucapkann terima kasih kepada hafifi hafiz@fifi kena telah menolong aku format laptop aku semalam,,,sgt2 style windows 7 nvidia limeted edition yg dy bagi,,anyway banyak gak pengalaman hidup yg dpt aku pelajari sbb install sampai 3 kali xdpt2,,aku adalah seorang yg kurang sabar n cpt fed up klu bnda yg aku nk tapi xdpt2...mungkin aku perlu bertapa dan bermusafir untuk mempelajari ilmu hidup seperti beliau n mungkin jugak aku kena g k.l n tambah ilmu komputer aku..t.kasih yup.

.ermm dala lupakan pasal beliau..pape pn hari nie merupakan hari kedua last aku prktikal,,sgt2 ghairah n sedih pn ada sbb da 5 bulan bertapa kat sni,,da mcm2 pngalaman aku rasa,,dari bergaduh dgn bapok,,pngalaman keje tiap2 mlm sabtu ahad n sampai la pngalaman helmet mahal 2 bijik hilang(shit)...pape pn sgt2 best n pengalaman nie xdpt kat mana2...sgt semak klu bekerja rupenye..huhu t.kasih kepada abg halim(nerworking) yg sntiasa ada kat sebelah aku n ajar aku mcm2 pasal kmputer,network,hardware n bnda bukan2..huhuhu pada en amar(web designer) t.kasih gak slalu pelawa aku hisap rokok same2 sbb aku mmg paham dy tnsion mengadap laptop lama2,,,kak amira(juruteknik kmpter) yg slalu backup aku bila aku salah buat keje,,aku dtg lmbat pn dy tolong backup kn.huhuhu...to abg zahir(programmer) t.kasih gak ajo mcm2 pasal system n sever,,xlupa gak same2 open game counter strike bila boss xda,,habis ttp lampu smua n main game ramai2,,mcm kat cc sial.hahahaha knangn yg pling xleh aku lupekan..hhuhuhu kak wani(penolong pngarah  JTM) yg paling xsuka bg keje n xmenyusahkan aku,,bila aku tnya "ada kerja x kak?,,da naik bosan online je dari pg" dy blh jwb "xpyhlh tnjuk rajin,,keje 2 bnyak tpi xda kene mengena pn dgn ko,,ko kn programming xkn akak nk suruh wat surat rasmi plak an,.".huhuhu

..paling aku trima kasih sgt2 mestilah boss aku en.handaina bin samat(pengarah JTM) yg banyak backup kiteorg,,,siap marah org atasan sbb byr elaun kiteorg lmbat,,t.kasih gak sbb cuba bg yg terbaik time kami prktikal,,..selalu blanja marlboro,,ske mengutuk staf2 jabatan lain,,buat lawak bodoh kat pjabat n prangai yg mengarut2,,,dpn org len serius bkn main,,dpn staff2 IT mmg sempoi..huhhu ape2 pn sangat best prktikal kat sini dgn staff yg serius best...hak3 pape pn aku akn smpan knangan n pngalaman prktikal nie smpai bile2..jabatan teknologi maklumat majlis perbandaran hang tuah jaya melaka memang sangat best!!!


akhirnya berjaya gak aku siapkan buku laporan harian aku..yeahhhh!!!!!!


da siap n aku nk rileks je arini..siap balut sial buku laporan aku..hhuhuhu

INI SANGAT BEST!!!


Tuesday, 26 April 2011

xsabar nk jumpe.....

pape nie harie nie merupakan hari yg sangat epy bg aku coz akhirnye aku jmpe gak "adk bradik" aku yg dh 6 tahun terpisah...hak3.aku adalah seorg budak yg teruk dulu..(dulu la,skrang da baik,hehehe)..nie la member2 baik aku masa muda2,.,kiteorg prangai n ada bnyak persamaan,,,..pendiam,panas baran,,epy go lucky,,amat gemarkan berembat,cpt hangin,,pantang dicabar,,ske buat benda ikut mood,sggup bersusah dmi mmber,,,n yg paling best lahir pada bulan yg sama...ahh senang cite kiteorg nie mmg sangat giler bile da bersatu,bukan giler lawak2 tapi giler sangap nk cari pasal,,..so da 6 tahun xjmpe,,aku ingt nk jmpe la dyorg..hak3,,pape pn mke dua2 ekr mamat nie lbih kurang same je..hehe cuma aku la yg baik sket an?? an..an.an?? hahahaha k,,aku nk tunjukkan kt korang mke comel n ganas kami bertiga..hahahaha.

ok2,,nie la mke "adk bradik" aku...hak3...

name mamat nie azizi,,org n.sembilan gak,,,seorg yg pndiam  n sangat takut bila tgk sekali dy panas,mmpunyai ht yg sngat kering,memang slh brnasib malang la klu cari pasal ngn dia nie..hak3..
<
<

nmpak comel n xbegitu garang kn?? hak3,,ske sembunyikan sikap panas baran dgn mnjadi seorg yg pndiam..sgt boleh diharap ble diperlukan......


pic yg agak best,empunya bdn nie namenye shahfizul syafiq,,hak3,,merupakan member yg paling rapat ngn aku dulu,,kteorg brkongsi almari,barang2  n duit.mmpunyai byk persamaan,,hak3,,bnda jahat yg kiteorg bt xpyh cite la..haha bnda best yg penah aku ngn dy buat ialah mnjadi tunjang kemenangan skolah aku dlm olahraga dimana kami telah menyumbangkan 9 pingat emas untuk skolah..hak3..

nie lak mke ganas dy.hak3..sangat2 pantang dicabar n berani buat ape2 je..penah membantai budak senior sampai nyawa2 ikan,,walaupun time 2 bru form 1..hahaha..dy nie lg gentar ko tgk klu time marah..hak3,,sangat pndiam..n motto kiteorg ialah "bantai selagi dy belum lembik!!".hahaha 
<
<

yg nie xpayah diperkenalkan lg la,,memang da kenal pn..hahahahahahahha xpyh la aku nk cite pasal aku,,nk taw korang tnya la mmber aku 2 ekor 2 ape bnda2 sial aku pnah buat..hahaha

aku bknlah seorang yg ganas..hahahaha mane reti posing2 ganas nie..hahahah aku kn baik...dlm mmber2 aku 3 org tu aku paling baik taw..hahahah pape pn rindu sgt2 zaman2 teruk dulu..hahahha INI SANGAT BEST!!!









Monday, 25 April 2011

mke wanted tahap persetan apekah ini??

anyway aku adalah seorg leleki yg paling xske amik gambau sbb aku sedar yg mke aku memang xbest ble amik gmbar..hahahahaah fcuk..hahaha so hari nie aku nk eksen skit,,,nk tunjuk gamba2 kat lesen aku...hahaha ape kamu pikir sy gne lesen agong ke?? sy memandu secara halal taw..seorg pemandu yg berhemah dan berbudi bahasa,,kompem ko shitbrix la klu naik kete ngn aku,,mmber2 aku da kenal sgt kesopanan dan kesusilaan bile aku drive...hahahahha..pape pun inilah kenyataan sebenar..yg aku nie mmg ganas sbnarnye..hahahah bile polis tahan dy pandang mke aku 2,3 kali sbb mke skrang kn da baik..hahaha mke slalu g masjid je,..hahahha pape pn nie la mke paling xbest spanjang idup aku..kah3..


mke lesen P aku yg sgt wtf!! haha polis pn xcaye mcm mane gmbar aku pakai rantai leh lepas jpj..hahahha
>
>
>
>
>
>
>
>
>




hahaha yg nie plak mke lesen full aku..nie la mke aku klu pakai tindik kt tlinga.,polis tgk lesen aku pn ckp "apasal mke nie lain sket".hahahhaha, pape pn aku da tobat,,aku kn sangat baik skrang..hahahah lalalalalalala

(AMARAN OLEH KERAJAAN MALAYSIA..ALAMAT 2 BKN LH ALAMAT YG BTUL SBB 2 LA SLAMBER JE AKU TAYANG,2 ALAMAT KG AKU,,SO TIME RAYA JMPUT LA DTG,HAHAHAHA,,HAK3.INI SANGAT BEST!!!) 


countdown ompek arie lg nk habish prktikal...

salam sejahtera dan selamat tahun arnab....ermm da naik semak blog aku nie aku tgk,,da mcm x terurus dh..kena cukur n tgk ape ptut.hahaha..damnshit aku xda masa sgt2 nk bkak blog...ermm pape pn al-fatihah untuk moyang aku,,sori sgt2 sbb xsmpat dtg n aku pn de masalah kesihatan cket...nk wat mcm mane,.kepada pnyokong arsengal,,cooldown,,aku taw pg nie korang shitbrix sbb kalah mlm td..to pak cik cleaner,,sapu sampah 2 jgn nk memaki hamun org...kpd mmber2 poli yg da ghairah n gersang sbb prktikal da hampir ke klimaksnye an,,rileks2...time2 nie la masa nk memerah keringat,,membanting jari untuk siapkan laporan full n lengkapkan laporan harian...kpd yg kene hntar laporan full sblum habis prktikal 2 aku doa2kn moga lawas berak...jgn stress sgt sbb berak sangat xsuka akan stress...yakin pd diri k,kejayaan akn berpihak kpd anda...hahaha,,kpd member2 yg tga exam 2,,gud luck k...aku memang sangat bencikan exam..padan muka kamu...to state of 9..congrat sbb menang 3-1 lawan pahang..to my cyg mucuk..take care k..to sape2 jela yg masih hidup mahupun nk mampos,moga ceria dlm hidup,nk berak 2 pastikan senyum,,baru awet muda..sy mengakhiri ucapan sy dgn serangkap pantun....

mizi suka main kon,
bob plak habis smua dia balun,
pembayang 2 xda kene mengena pun,
memang aku xreti buat pantun,

hahaha dhla,,aku nk g merayau,,menikmati hari2 terakhir...hak3 salam

Friday, 22 April 2011

pagi yg indah..yey.yey.yey...

ermmm da lme aku xbt post yg merapu rapan kn..hak3...pg nie adalah pg yg best,wa;aupun mlm td aku di kacau oleh hantu sepit kuku..hak3..korang bayangkan,,aku bgun kul 4 pg nk g tandas,,dgr bnyi org ketip kuku kat dpn umah aku,,kuat plak 2,,,ai,,hantu mane la hilang brutal g ketip kuku 2 an..hak3,,,goyang gak aku nk g tinjau,,dala tido bukak tingkap,,maun dy serbu bilik aku t memang naya jela..hihihi..shitbrix pnye antu kot..sesampai je kat pjbat td aku kne masuk tazkirah,dlm bilik mesyuarat plak 2,,shit,,mmg tiap2 arie jumaat ada tazkirah la,yassin la,,so mggu nie turn aku (cuak gak la,tkut terbakar t,,ha3)..ceramah harinie adalah berkenaan..'sikap yg perlu ada pada seorang penjawat awam'....

damnshit..hnya aku 3 org je budak prktikal dlm 2,yg len smua staff2...brair gak la jubo duduk 2 jam stengah an..hehehe,..yg paling best nye kompem2 la jamuan pas tazkirah@moreh,,mmg best la,,syarikat aku nie mmg da tlampau kaya@ske mmbazir...dy pnye jamuan mcm ckup jmput smua staff..ai,,2 hal syarikat la.,yg pnting aku knyang,,hahahah makan 2 sumber kehidupan kamu tahu??..mentarah pnye mentadarah smpai xleh sumbat da bru aku blah,,time menaip nie pn aku tga senak taw x,,haha..ermmm sblum aku lupa 2 pada yg amik test jpj 2 gud luck la k,,heheh 2 la,,sape suh amik lmbat2,,pdan mke..ha3..style ape,,bila org tnya "mer,paling jauh ko bawak kete kat mana??"..dgn slumbernye aku jawab "paling jauh aku bawak?,,perlis la"..smua member2 aku diam,,padahal bkn aku bawak dari n.smbilan ke perlis..aku ske sewa kete je kat perlis,,kire bawak pling jauh la 2 an..hahahahahhaha...ermm pappe pn tinggal 5 hari je lg prktikal,,sedeh la shiyal,,makan xlalu,berak xcebok taw x...hak3..dala..yg pnting kite kne happy..yay.yay,yay,,,ini sangat best!!

yey,yey,yey....senyuman itu sedekah,,so berak sambil senyum bermakna berak sambil sedekah la kn?? bgus3..hahah3

xda apela..korang kena tabah menghadapi ujian hidup,,skali seumur hdup je amik lesen,,xpyh shitbix2...sebut nama aku 3 kali kompem lepas,ingat sebut kuat2.. AMIR,AMIR,AMIR...kompem ko fail..hahahah

"FOKKA YEAH!!"

Thursday, 21 April 2011

ptg2 mcm nie lyn medley best gak an,an,an?

memandangkan hari nie aku sangat2 bz n xda masa nk buat post mcm2,,so keje aku tagged video jela eh,,hehehe..nie la lgu yg agak slalu aku bukak bila xleh tido,,hikhik..to my <3,,take care ok..hak3..layan

video style dalam sejarah politeknik perlis!!!


video nie da lme aku rasa,,mamat n minah2 nie pn xpnah aku nmpak kat poli,,anyway nie la pemandangan sekitar poli aku,,sumpah ini semat....hak3

Wednesday, 20 April 2011

untuk sesape yg brnama amira..hak3

lagu untuk sesape yg bernama amira..hak3.....nama mamat nie iwan,,adik epy ukays...anyway adk abg mmg best lh..hak3...layan jela..video ini sangat best!!

melaka banjiaq lagi,,YEAAA!!!! fcuk!!

hak3..berita terkini....melaka mall(pejabat aku),bahagian basement dh penuh air,,,area2 melaka aku xtaw lg.klu smpai esk hujan xbenti aku rasa area2 melaka raya memang akn banjir...hujan dari pg tdi mmbuatkan paras air meningkat mendadak,,membawa bersama ombak setinggi 2 meter,,angin bertiup kencang dari barat daya membuatkan keadaan sedikit tidak terkawal..dijangka hujan akan berterusan sampai entah aku pn xtaw bile nk berenti..ini adalah keadaan yang sangat xbest,,nk2 lagi bile time nk abis2 prktikaL cenggini....fcuk..esk lusa klu hujan xberenti mmg ada yg kena turun site g tangkap gambau nie..ermmmm ini adalah sangat2 xbest kamu tahi..

masa blan 2 hari 2 da banjir da,,apasal nk banjir lg?? adoiyai..apekejadahnye smua nie?? edisi siasetat akn cuba merungkai permasalahan yg kian meruncing di melaka..difahamkan hujan ini adalah berpunca daripada langit,,ia turun dgn mencurah-curah banyaknye,,tiada sesiapa yg mampu menahannya,,tok mudim pn xmmpu untuk berbuat ape2..hurmmm berita selanjutnye,,ehh,,berita selepasnya..ahhh ontah,,den pun xtaw,,yg pastinye aku nk balik...my "gheeko chiieco" (nama motor aku,hehe) pn kemungkinan akn tido kat sini,,xmugkin,,aku mmg kena bawak dy balik,,dy la syg aku...makan xbasah,mandi xlena aku tnpanye disisi,,arghhhh,,,ape smua nie??? dala ai..aku buat teruk blh..hahahahha dala,,xda pe lg nk merapu lg,,hak3....2 jela kot,,hak2,,ini sangat xbest!!!

ini adalah pic2 yg sempat diambil time mlaka banjir bln 2 dulu...ermm

meredah banjir berkhidmat untuk nusa dan bangsa..ha3
<
<
<
akan ku redah lautan air nie..tunggu!! kapten amir sampai!!! hahaha fcuk!!
<
<
<
boss aku,,en han(tokyo drift)...beramah mesra dgn pnduduk2 melaka..time nie bru nmpak boss aku matang cket,,klu xsmua bnda dy nk buat lawak..hak3
<
<
<
eii,air la kat kaki aku..yeaaaaa.. ehh mane plak seposen aku td,,mampus nalik nie abah aku marah,dala nk ltak dlm  tabung..hurmm..
<
<
<
nie la keje aku bile turun site,tangkap gmbar smua rumah..ermm xbest!!!
<
<
<
<
tgk boss aku da bt perangai balik,,hahahah mmg boss paling sempoi la..hahah
<
<
<
"aku rasa nk mndi la,,tpi org ramai,cover dlu buat2 tngkp gmbar, agk2 clear karang mmg aku "hilang"..hahhah"


pape pn banjir ITU SANGAT XBEST!!!












ermm countdown 7 arie lg nk perabih l.i...

aku pn xtaw tgk blog2 member2 aku pasaipa  mmpi baq my loghat utara xtaw..hak3..depa da pkat gaknye..hik2..k2,,ck cegita tang mana xtaw,,k2...la klu tolak hrinie gnap la tiggai 7 hari lg nk perabih l.i nie..ada yg habaq best,ada gak yg habaq my x best,,stiap org msti beza2,,tang mana smua nk best je,,kompem2 ada yg xbest pnye lh,,aku da pnt bt cenge kt mlaka nie baq ang,,,xsbaq nk perabih dh,,.masa mle2 masuk dlu seriau gak an,tpi la tinggai bopa hari je mmg smua se sronok noh??

..dahla,,ponek den try ckp baso sano,,tebolit lidah den,,hahahah bia den kobaan baso noismilan yolah ea,,hahahahhahaha,,xghoti boto den..azab so eh,,hahha mampuih la xkn ado la den caghi oghang sano do,,,,hahahaha berbalik pado tjuk pangka entry nie....pada dak2 yg tongah exam 2 gud luck,,,jgn nk membito yo lam dewan,,menighu pn xbleh,,kang po plak koba eh kat mak kau..tu deh,tu deh..hak3..den da lamo tggu klimaks nia,,so2 ea bilo la nk habish prktikal nia an,,an,an,an?? pojam colik,pojam colik tau2 da nk habish yo dah...aisey,,,laporan sepatah haram xbuek lg,,osah pomaleh poloseh  ea ko nie mer..ermmm..dala den da lapa..ko g la baco blog lain plak,,,mengabihkan bogheh to baco lelamo,,den pn maleh nk menaip da..hahahhaha k la..salam..

nia la poli den,,mano yg xdo alamat poli 2 buleh la salin kek sinia..den taw mmg korang da lupo punyo..hak3

den xnk poie kek sinia,xnk9..den ghaso nk menjorit la klu sampai kek sinia..maleh boto la ghaso eh..ermm poli itu xbest!!!

umah sewo ghaso ea da xdo,,so ghamai2 la kito sem dopan duk kamsis eh,,kamsis 4 life!!! fcuk!! xbest!!


jom berdiri nyanyi kuat2..hahahha ini memang sangat xbest shiyal!!! hahah



Tuesday, 19 April 2011

malam pesta muda mudi DIP1B...

ermm duk lpak2 xda keje kat pejabat nie menyelongkar youtube,,,tetibe teringat plak zaman aku semester 1 dlu..time 2 kiteorg sangat sempoi..hak3..dari xdtg kelas same2,,meniru esaiment 2 bnda biasa n sampai la smua bnda kiteorg bt sama2..alhamdulillah la kiteorg xberpuak2 mcm dak2 laki klas lain kn..hehehe...smua still otak masuk air sampai la skrang..hak3...bile da tnsion2 stdy layan otak giler2 pn best gak..hak3...kiteorg mmg sempoi tahap lari laju2 langgar tembok taw x..hehehe..so pada hari nie sebelum aku trus terlupa...aku nk tnjukkan sket video best kiteorg masa sem 1 dlu...hak3..ape kamu pikir dak2 programming mngadap laptop dan bergelumang ngn coding itu skema??...jawapannye adalah TIDAK!! hak3,,mcm gampang je ayt aku..hahahaha k2..video nie dihasilkan di bilik paan,,kat A5...bilik 2 xleh bgtaw...anyway video nie da fames 1 poli sampai smua lecturer JTMK taw..hak3..ini bknla video yg mmpersendakn zikir mcm dak2 JRV buat..ini adalah video suka suki..hak3..layann....


video first...

hak3..layan3..hahahha


nie giler sempoi..hak3


yg nie jgn sesekali tengok k...bapak malu aku t..hahahahh yeahhh INI SANGAT BEST!!!!!



prctice make perfect!!

band GELOMBONG!!! HAHAHAH

dptkn album kami kat en supian..hahah mampos kene banned t..hahaha

hak3..mke2 bakal programmer yg best!! hahha

mke2 disebalik tabir dlm menjayakan pesta mlm muda mudi dip  nie..hak3

pape pn korang tetap MEMBER PALING BEST!!! dlm idup aku....





Monday, 18 April 2011

lahirnya seorang anggota polis..

"pak cik nie polis,pakcik ada pistol"..kata ayah bob,member aku dekat perlis.lantak la pasal dy,,entry nie lgsung xda kena mengena dgn bob,lg xda kena mengena dgn sarip pnjual soya,,lgsung xda kena mengena ngn sapeaah tukang jahit baju ataupun manap si kerani perpustakaan,.crita ini adalah pasal aku,member,family,n shahidi@shebab..k2 hari nie aku nk story mori,,eh lupa..assalammualaikum dan salam tabika perpaduan..sori2..ermm semalam aku ngn family is g tgk member aku@senior musolla crew kat kem pulapol serting hilir n9..xsngka da nk jd polis da abg kite nie..da jadi org beguna da dy (ayt xblh blah,ha3)..hak3..,dala aku salah pilih port makan(atas bukit n panas) pastu siap kena bahan lg.,rasa mcm saiful bukhari taw x.hak3..anyway mmg best la g ngn fmly2 dy..siap ada apit lg(tunang kak azwa)..terasa mcm makhluk org asing je aku kat situ,,.hahaha..da lain bebenor da rupa didi,,mkin smart badan n nmpak lebih matang..hak3. n klu korang xda tatu hitam di penumbuk(sbb pumping penumbuk kat jalan sampai mlecet,,pumping tapak hnya untk budak2),,kamu masih xlayak nk masuk kem nie taw.,hak3..good luck untu beliau smoga sukses slalu..hak3...pada mmber2 yg xdpt dtg 2 luang2kn la masa...jgn la bz mcm org da keje kamu tahi tahu,,hak3.pape pn..ini sangat best!!!!!

ini sangat best...tapi budak tua je yg xbest..hahhhahaha

amir dgn pose ala2 powerpuff girl smbil didie sntiasa cool dgn pose james bond nye..

aku jalan2 n xsedar gmbar aku diambil..hahahah xdala..he2

nk tiom!!! hahahahhahah kahkahkah!!

dlm proses buat "hup,hup horey!!!!" .ape itu? ha3

gaya,mutu,keunggulan...mencerminkan kredibitidi dan integriti seorang anggota polis..ermm kak azwa xnk tngkap gmbar sbb dmam,,tkut gmbar x comel..hahahha itu alasan yg xbest!!! hak3









bila bosan2 layan lagu epy mmg best..

tbe2 dgr balik album ukay's "kembali berbisa" tringat plak da kat abg epy..da lme xjmpe dy,,dgr cite dy kena demam denggi,,hak3 mcm2 dgaan kena time ukays nk naik balik..ermmm aku rasa da dkat 15 kali aku ulang lagu "lepaskanmu kerana terpaksa" nie,.aku nk share tpi lam youtube or video dy blm ada lg.,tpi aku still xbosan..lgu 2 mmg best,,nk2 lg klu taw kisah sebenar knp epy buat  lgu 2..hek3..to kak azwa,,rileks k..hahahha..bln 12 nie kak azwa kawin n ukays jadi dj time dy kawin.,mmg aku wajib kene balik..hak3..mcm mane agknye prasaan epy nyanyi lgu nie time hari kawin herm2 dy kn..hak3.untk pngetahuan korang epy nie ank buah ayh member baik aku kat menceh,,so snang la nk jmpe.mmg ..hak3..bile la agknye nk berguru ngn sifu aku nie..hurm,,tgk la t sblm balik perlis ke..pada yg xkenal epy nie sapa,,mamat nie la vokalis ukays yg baru,,gantikan amir ukays yg da solo...ermm lagu alya pun best gak untk dgr betapa powernye vokal epy ukays nie..ermm selute epy ...k layan...

lagu alya


ukays memang kembali berbisa ngn adnye epy..hak3

sifu aku yg sentiasa sempoi,,hak3 rndu nk lpak sme2..

amir ukays n epy ukays..hahah prasan sial..huhuhu

album kembali berbisa limeted edition..t.tgn epy n amy ukays..siap pesanan untuk aku lg..serius ini best!!!! hak3..




selamat menghadapi pepriksaan akhir!!

entry kali nie ditujukan kepada semua pelajar politeknik seluruh malaysia yg menhdapai peperiksaan akhir..pada yg bkn plajar politeknik 2 xpyh la n sibuk hal politeknik..ha3..xsilap aku dak2 U tga study week an skrang? 2 mggu lg nk exam..pape pn aku tga priktikal n exam 2 sangat xbest...pape pn korang taw x ape tujuan exam nie diadakan di muka bumi nie?? ia bertujuan membezakan tahap kecelikkan seseorg umat manusia..klu exam xda smua org xnk keje toreh getah,angkt smpah...kompem2 smua org nk jd best kn..so sbb 2 la exam nie harus diadakan..hak3..so pd pg nie aku nk cite kongsi cket doa2 time exam yg aku hrap leh tlog korang...to <3..gud luck too ok..hehehe.

Doa agar dikurniakan kefahaman yang baik dan ingatan yang sempurna sewaktu menelaah matapelajaran:
(DIBACA SEBELUM MENGULANGKAJI PELAJARAN SAMADA DARI BUKU ATAU NOTA)

(Allahummar zuqna, Ya Rabbi fahaman nabiyyiin, wa hifzaal mursaliin,
wa 'ilhaamal malaikatiil muqarrabbin, fii 'aafiyaati, ya Arhamar raahimiin
)
Maksudnya: "Wahai Tuhanku, kurniakanlah kami fahaman nabi-nabi dan hafalan para rasul
serta mendapat ilham dari para malaikat yang hampir denganMu,
juga kurniakanlah kami kesihatan Wahai Tuhan Yang Amat Pengasih"





                                              
     Doa
 sebelum masuk kelas/dewan peperiksaan

(Wa hai yi' lanaa min amrinaa rashadaa)
Maksudnya: Ya Allah, persiapkan kami mengenai dengan urusan kami dengan petunjukMu)





Doa sewaktu lupa semasa menjawab soalan

(Subhaa na man laa ya naa mu wa laa yas huu
Allahumma zakkirnii maa nasiit
3 kali
Maksudnya: Maha Suci Tuhan yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lalai,
Wahai Tuhanku, ingatkanlah aku apa-apa yang aku lupa)


empunya pic nie jgn mara k,smart2..hak3



selamat pekse ok...pape pn aku sangat bencikan peperiksaan..hahahahah..itu sangat xbest!!