Sunday, 26 June 2011

yeah,,,kamus nogori sombilan...hahahaha

den merupokan oghang nori n sampai bilo2 eh tu la den..kek mampuih bokotuntang ,bololah,tolangkup bagai memang 2 yolah tompek ea,,xdo do tompek lain laie..hahahahahaha sumo nori ado baso masing2,,do yg tebolit lidah(ganu),,ado yg muncung panjang(melako,asyik mengulau yo,,hahahahhaha),kono simpan kahak sikit(baso utara) n baso lidah pendek pun ado(kelantan)..hak3..yg xtermasuk lam soni2 baso pun ado,,cam baso kulumpo,,baso tamil,,cino..2 er sumo er den xtaw..hahahahahhahaha...xkigho la baso po pn ekau gunoan 2 la baso ekau sampai ekau mampuih..hahahah  ok2,,nia la kamus baso nori yg sobo banayk buleh menulong sapo2 yg memang mangka bogek atau yg nk bojinak2,mengado2 nk blaja baso noismilan...hak3... mcm den kalau ekau tnyo memang baso  noismilan la baso yg best...banyak "O" yo....osah tolo bogogar er ekau nia..hahaahahhahahahahahahahahaha 

Angek- Panas
Angka- Suhu badan seperti hendak
demam
Baeh- Baling Bajau- Tidak tinggal
setempat
Baju prat- t-shirt
Becompogho- Mandi dengan suka ria
Bedobau- Bunyi jatuh dalam air
Beggar- Degil yang amat sangat
Begolek- Kenduri kahwin besar-
besaran
Bejooh- Buat kerja ramai-ramai
dengan suka ria
Bejoman- Menunggu untuk tempoh
yang lama
Bekelelong- Sakit yang amat sangat
Bekuak- Mengarahkan orang supaya
ke tepi
Belengkar- Tidur merata-rata
Belolah- Berkejar Betandak-
Berjoget
Beweh- Jambu batu
Biak- locah Lopak air
Bincau- Kecoh sambil marah
Bincut- Bengkak kecil
Binga- Pekak
Bintat- Bekas gigitan serangga
Bobok- Menekan atau memasukkan
dalam air (orang)
Boda- Pukul
Boko- Bekalan menyembah (bagi org
baru kahwin)
Boleng- Tidak memakai baju
Bolo- Membersihkan haiwan selepas
disembelih
Bonda- Parit, tali air
Bongka- Bangun
Bungkeh- Tercabut
Bungko- Bodoh
Cangap- Cabang pada hujung galah
Capar- Selipar
Cekadak- Ragam
Celait- Lampu suluh
Cemat- Rotan
Cembeng- Seperti nak menangis
Ceme- Bintil pada mata / sebelah
mata jadi kecil
Ceneke- Menipu
Cengkot- Menahan sejuk
Cengkuit- Pengikut
Cibir- Menjelir lidah
Cogheng- Comot
Coghoh- Lumat
Cokau- Tangkap
Cucut- Sedut
Dengket- Cetek
Dengkot- Terhincut-hincut
Eden, ese- Saya
Eleh- Manja
Entaher- Mengiyakan sesuatu
Gaduh- Risau
Gaha- Sental
Gahai- Rosak
Gewai- Hayun
Ghembat- Bergaduh / baling sesuatu
ke dinding
Ghobeh- Hujan renyai-renyai
Ghoman- Raut wajah
Godang- Besar
Godek- Kacau air
Gombeh- Mengada-ngada yang
keterlaluan
Gombong- Sakit perut kerana masuk
angin
Gonyam- Gatal
Hobin- Bantai, hentam
Hongeh, mongah- Penat
Jingang, tebeleghan- Hairan,
terpinga-pinga
Jobo- Berlagak
Joghan- Serik
Joghih- Kerja yang sia-sia
Jokin- Teramat yakin
Jongkeh- Ketawa bagai nak rak /
terkena kejutan elektrik
Kainsal- Tuala
Kame- Bancuh, uli
Kawan- Suami / isteri
Kecoloan- Terlampau malu
Kelayak- Diterbangkan angin
Kememe, benye- Mudah menangis
Ketulahan- Badi
Kilit- Kelecek bola
Kobok- Ambil sesuatu di tempat
yang dalam tanpa melihat
Komeh- Menghabiskan nasi atau
lauk
Kontong- Jari pendek / tiada jari
Kopai- Beg
Kopam- Hitam, kotor Koting- Betis
Kudap, meghosit- Makan
Kuti- Cubit
Laghah- Buruk
Lecok- Coret
Lelan- Leka
Leweh- Lemah
Lobong, gompong- Berlubang
Locun- Basah kuyup
Locut- Baling
Logar- Menghantukkan sesuatu ke
tahap kritikal
Logat- Menangis tak henti-henti
Logeh- Hantuk
Longot -Amat hitam, kotor
Losang- Sengat
Lotong- Kotor
Lueh- Muntah / besar
Lukuih- Basah dek peluh
Lunggah- Langgar
Lutap- Luku
Mada- Sial / bodoh
Melahu- Merayau
Melampuh- Terlampau banyak
Melancur- Cirit-birit
Melangok- Melepak
Melansit, membuto- Tidur
Melesa -Kain yang labuh hingga
cecah lantai
Membese -Kencing
Mempulun- Jatuh
Mencalat, membughan- Buang air
besar
Mencamek- Benci sabgat
Menceghabih- Cakap tanpa henti /
merepek
Mencieh-cieh- Titisan peluh yang
mengalir
Mencokik- Makan banyak
Mencolongo- Harum
Mencucut- Menyedut
Mendahagi- Susah untuk diajak
membuat sesuatu
Mendosup, mencanak- Lari lintang
pukang
Menebeng- Duduk di tepi tembok
Meneneng- Sakit, berdenyut
Mengelintau- Mencari sesuatu
dengan perasaan cemas
Mengese, mengendeng- Mengasak
Mengicak- Meminta-minta
Mengoca- Menangkap ikan
Mengonye- Mengunyah sesuatu
Mengumba- Patah balik
Menguncah- Mengacau
Menonoi- Bernanah dan amat sakit
Menonong- Berjalan pantas tanpa
toleh kiri kanan
Mentedaghah- Makan yang tiada
batasannya
Mentegheh- Perut haiwan
kekenyangan
Menteneng- Budak kekenyangan
Mentesok- Lusa
Menugheh- Tahu
Menyeleme- Menyelongkar
Menyopak- Makan berbunyi
Mogun- Termenung
Okap- Tamak
Oma- Buah yang hendak busuk
Ompuk- Kepunyaan / telah menjadi
lembut
Ongap- Nafas
Ontok- Diam
Pait- Tak mahu
Pedulik ajab- Tidak mengambil
endah lagi
Peloso- Pemalas
Pemongak- Penipu
Pencolek angek- Punca
Pengka- Kekok
Pengolan- Galah
Pikap- Cekap menangkap sesuatu
perkara
Piuh- Pintal
Pocek- Komen
Poghak- Kebun kecil
Poghan- Para
Poghat- Bau yang amat kuat
Polak- Panas / jemu
Ponggit- Mengada-ngada
Ponggur- Bakar hingga rentung
Posok- Berlubang
Pugeh- Main hentam
Sede- Lalai
Selemo- Selsema
Selumak- Comot
Semonggah- Senonoh
Sempong- Tidak lurus
Senayan- Isnin
Senegheh- Senonoh
Sengkalan- Lesung batu
Sengkelet- Pukul
Sitap- Sepet
Sobu- Sakit perut, senak
Songeh- Ragam
Sosah- Pukul
Sotai- Kertas yang hampir hancur
Sugi- Sental
Taek- Sedap
Taghah- Toreh
Tang air- Sungai
Tebaghai- Berterabur
Tebelahak- Muntah
Tebok- Ditanduk kerbau
Tejeluek- Termuntah
Tekighap- Tumpah
Tenok- Tanduk
Tesunam- Tersungkur
Tibai- Pukul / curi
Tiruk- Terjun sungai
Tobek- Paya
Toboh- Tempat
Toghan- Meneran
Tolo- Tuala
Tongkar- Degil
Tungka- Pokok tumbang
Tungkun- Kayu untuk hidupkan api
Tuntung- Memasukkan air dalam
bekas
Unggui- Lama menanti sesuatu

Saturday, 25 June 2011

antara lee chong wei dengan taufik hidayat???

kalau korang tanya aku antara taufik hidayat ngn lee chong wei,,kompem2 la aku pilih lee chong wei kerana aku xsuka akan keindonan..hahahaahahhahaha tetapi harus diingat..taufik hidayat telah memenangi gelaran dunia pada umur 17 tahun n zaman2 wong choon han je dia boleh idup,,xubah seperti pasukan arsenal yg hanya sandarkan pada kenangan.hihihi.the best LCW!!! (but lin dan still the fcuking damnshit perch i like!!! hehehe)



LIN DAN TETAP THE BEST BG AKU....

walaupun aku orang malaysia dan seharusnya aku menyapport player2 malaysia...aku merupakan golongan pencinta sukan badminton (cam gampang ayat aku,,hahahahaha)..seperti yg kita sedia maklum,,LEE CHONG WEI merupakan pemain no1 dunia tetapi apelah sangat gelaran no 1 dunia tanpa pingat emas olimpik,kejohanan dunia,super series masters gred A,piala thomas,piala sudirman...apekah itu layak digelar no 1 dunia????? no1 dunia hanya gah pada nama...bg aku ini adalah hak individu,,sama juga seperti anda sukakan amir maharaja lawak...itu hak individu..xda sapa yg nk mara...so bg aku..aku adalah peminat tegar LIN DAN..setiap kali lin dan  main walaupun lawan chong wei aku ttp akan support lin dan,,aku turut rasa kecewa sekiranya lin dan kalah...ini adalah soal antara hipokrit atau tidak,,ini diri aku n ape yg aku rasa btul 2 la aku buat,,,lee chong wei dapat no1 dunia sebab smua kejohanan series masters dia masuk,,memang la point dy tinggi but lin dan hanya menyertai kejohanan2 yg bergred triple A sahaja...itu pun lin dan masih lagi pemain no 2 dunia,mana lg power? gelaran no 1 dunia tanpa sebarang kejohanan penting ataupun no 2 dunia dgn semua kejohanan super series master,emas olimpik,kejohanan dunia,piala thomas n piala sudirman,.jangan hanya gah pada ranking,just follow the rule....terpulang la kt korang,,bg aku LIN DAN TETAP PALING BEST!!!!!!!!!!!!!!!!



walaupun ada org ckp video ini fake,,tapi aku percaya 100% video nie betul sbb lin dan adalah pemain yg susah nk buat salah,,da hampir 30 game lin dan main aku tgk..,dia hebat sebab dy boleh control kemana je bulu tangkis dgn tepat..hanya org2 yg anti lin dan dan hanya pandai bermain teng teng atau aci sembunyi je yg kata video ini fake,,yes..ini sangat best!!

Tuesday, 21 June 2011

arau semakin memanggil..nismilan kata pi,,,perlis kata mai!!

salam..sejak akhir2 nie mcm2 benda berlaku n mcm2 benda aku kene buat...dgn report haramjadah xsiap lagi,,,dgn my geeco cheeco xposkn lagi,,adalah amat2 xbest menghitung hari untuk balik ke perlis..berak cebok,berak cebok sedar2 da dekat 2bulan cuti...se xpuas lg shiyal..dgn mcm2 hal mmber2 lg..ai...aku pn xtaw asal ramai org ckp aku nie mcm budak2,sebab ske buat benda2 pelik..hak3...padahal mke ganas shaitan...ai..lantak la..yg pnting aku enjoy ngn life aku..pada member2 aku yg da lama xbalik la..bosan la kua malam 2org je ngn mohd is..dia la mmber aku yg slalu temankan aku lepak sampai pukul 5pg..huhuhuhuhu klu kat arau mmg aku malas nk merayau sbb xda pe yg nk buat,,ermm pape pn thanks kpd mmber2 lama aku yg sudi tgk blog yg xbrape best nie,,hihihi aku memang ske menulis dan mengarang,,,klu ada yg tershitbrix 2 aku mntak maaf bnyak2 k..walaupn ada yg kutuk ayat2 aku dlm nie kurang sopan...anyway 2 la diri aku n aku xske nk berlagak baik or skema,,,biarla org kenal aku nie jnis ske mencarut or pape jela...terkincit mmg xboleh nk dicover dgn sebelah tangan,sbb dia akn mengalir panas..hahaha klu de sape2 yg xske cara aku menulis dlm nie aku harap sgt2 ko jalan terus,,pas 2 jmpa lobang ko elak,belok kiri lpas roundabout,jalan terus n ko leh g mampos!! hak3,,,aku bt seronok pasaipa..lg 2 mggu nk balik perlis..arghhhhhhhh itu memang sangat2 xbest!!!!

nie la mmber selepak sekepala aku,,slagi xazan subuh kiteorg xkn balik..hahahah


mke mcm gampang je..hahahahahaha

wanted,,senyum xperlu kata apa2...huhuhu gatal jembut shiyal..hahahahahahahha ini sangat best!!!!!

video yg serius buat aku terkincit gelak..hahahhha

video nie mengisahkan betapa bestnye henpon nokia 3310 yg amat2 lagendary...hahaha serius aku rindu nk menaip mesej laju2 gne henpon 2..rindukan game ular..hahahaha shit.!! tahi suci!!..



Saturday, 18 June 2011

best bila lagu belum release aku da tahu..huhuhuhuhu

ermmm selepas mengenali epy ukays n slalu lepak ngn dia barulah aku menjadi fans ukays yg tegar..hak3...pape pn suara epy nie mmg style...aku dgr dpn2 dia nyanyi pakai mic or xpakai memang sama je suara dia,,,langsung xberubah,,xkira la korang record gne henpon,ckp face to face,,trgelak skalipun mcm 2 jugak la suara dia...dia nie bkn suara orang taw.,stahu aku dia nie jaga suara sejak kecik lagi,memang aku xhairan la mcm 2 suara dia..ok2..hari nie aku bkn nk story pasal epy,,aku nk story pasal lagu baru ukays yg blm kuar lg,,tadi sempat tgk wall amy ukays (gitarist ukays) dia ada sebut pasal lagu baru,,padahal lagu 2 aku rasa ada dlm stahun dh dlm henpon aku,(stat aku kenal epy time mle2 masuk ukays dlu)...hak3..siap chat ngn amy ukays,dia suruh rahsiakan lagu 2 dulu sbb 2 lagu untuk albun kedua ukays...hahahah ai..tepuk dahi trus aku..hak3..  pape pn aku pnah berduet ngn amy ukays n dia penah tnya aku bila nk buat album,suara da smart,,,hahahahha,.xpenah2 artis tnya aku bila nk buat album,,,,trdiam gak aku bila dia tnya mcm 2,.ada masa t aku upload video 2 dlm blog nie k..ukays tetap paling best!!!!

             
hak3,,terpaksa di cut banyak sgt komen org lain..hak3,,yg mahalnye amy sndri ckp yg dua rangkap aku tulis 2 btul..hahahhahahaha dan lepas 2...........................

<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<

siap chat lg ckp jgn bgthu org lagu baru 2,,lirik pn jgn tulis penuh..hak3..yela bang,,,pape pn xsabar nk tnggu album ke 2 ukays...agak best je bunyinye..

poster sign epy n amy ukays..pape pn..serius lagu2 ukays yg baru sangat best dowl!!!





ermm risaukan report yg xsiap2.shit!

ermm makin lama aku makin malas n xda masa nk berblogger sbb risau n sibuk siapkan report yg sememangnye xbest nie...banyak bnda aku xbuat lg..memang kene mengadap da smggu 2 nie...hak3..arghhhh pening kple aku menaip stiap masa,.,,ermm life aku da xmacam org biasa,,da mcm manusia pelik pn ada..aku bangun2 pgi da pkul 10 (huhuuhu jujur nie,,hak3),,pas da bngun 2 mandi2 smua,lepak2 ngn family kul 2 ptg aku da kluar g umah member baik aku,g main game online,,,xcukup ngn game dlm laptop stat lepas asar masa untk main badminton smpai pukol 7.30..mandi2,solat smua,dalam 9.30 kuar balik g futsal or badminton lagi sampai  la kul 11,,,kot xbuat pape pn g kumpul ngn mmber2 pekena tea kedai mamak sambil mengutuk org,kadang2 lpak sampai tampin or klu ada mud trus lepak melaka..hak3..dalam kul 3 pg baru grak balik..

.sampai umah xtido lg,,g masak pe patut sbb aku klu tido lambat keje aku makan je,,hahahahahha 2 la life aku stiap hari..org kata bia puas bujang dulu,,da kawin t baru brubah,,hak3..aku yakin da kawin t aku xmcm nie sbb da puas idup bujang..hahahahaha,mcm gampang..nasib baik family aku jenis memahami n xpenah mara aku sbb aku pn blaja jauh,aku la satu2nye anak cikgu yg boleh kluar malam,,thanks to my babah coz sntiasa mmhmi aku,,selamat hari bapa,abg sayang abah sgt9999.,,,anyway time mmber2 ramai mcm nie la nk lepak sama2,,pas nie tah bila2 jumpa,,raya nie pn xsmua mmber aku balik..

dala,,stop cite pasal life sbb aku pn xske crita pasal aku sebenarnye.hak3..,,ermm 2 hari lepas aku teman akak member aku g interview keje kerajaan kat seremban,,,shitbrix gak aku ke hulu dan ke hilir tanpa hala tuju umpama nahkoda kehilangan arah dayungan dan tenggelam di lautan keasyikkan..hahahahhaha mcm bodoh shiyal ayat aku..hahahahha k2..pape pn itu memang sangat best!!!!

amir izzudin yg xpenah menolak pelawaan sekiranya ingin mengambil gambarnye (ini bkn bob taw)..hahahahahhaha

kebosanan membuatkan aku merewang2 di sekitar seremban tanah tumpah darah aku nie..huhuhuuhuhu

org amik pic dia pun merengek nk kali..bantai la,,t berkedut mencirit ko t aku gak yg susah,hak3

'kura2 emas' monchester..sape taw meaning "kura2 emas" 2 diam2 sudah lh k..

nie la admin blog nie..hahahahhahahah penuh pic ko je..hak3..aku nie pemalu sket nk tngkap gambo..pape pn report aku kene siapkan jugak..shiiiaaatttttttttttbbbrrriiiixxx btullll laaaaaa!!!!!!








Tuesday, 14 June 2011

TAHNIAH JUARA BARU PIALA FA!!!

tahniah kepada juara baru Piala FA,,TERANGGANU kerana berjaya membenamkan kemaluan ego penyokong kelantan....kepada kelantan plezzzz la terima kekalahan,,basuh shitbrix anda yg da berkacang dal n berbijik cili tu ,,,terimalah hakikat yg pasukan anda adalah LOSER sebenarnye!!!!..xperlulah menyalak ke hulu dan hilir..cakap mcm mercun tapi main mcm bunga api!! hahahahah..n.sembilan da menang thun lpas,,thun nie bg TERANGGANU plak lah..hak3...to all ganu fans..CONGRAT!!!!!.


2-1 da memadai,,asalkan kelantan kalahahahahahahahah!!!!!!!

tahniah kepada terengganu!!!! well done..senyum sokmo!

dan yang palig sadis...................
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<


sabar ye,,belum layak lg nk ciom piala 2,,,tu la,,sibuk baling2 mercun,,kn da kalahahahahhaha...

memang sangat fail..terlalu power sampai lupa mana satu tiang gol lawan....hahahahhahahah


wira kelantan yg menjaringkan gol sendiri..hahahahaha boleh masuk arsengal dia nie sbb own goal..haha
INI MEMANG SANGAT-SANGAT BEST!!!!!!






Thursday, 9 June 2011

ape????? 7-1????????????? hahahahahahaha

ASAK...pemain Selangor, D Surendran (kiri) diasak pemain Perlis pada perlawanan di Stadium Shah Alam.

KEKALAHAN memalukan 7-1 kepada Selangor Isnin lalu dianggap tidak masuk akal buat penolong jurulatih Perlis, Azamri Zali sehingga beliau berasakan sesuatu yang tidak kena berlaku dalam perlawanan Liga Super itu.
Azamri mendakwa, keputusan buruk itu di luar jangkaan dan tidak menolak kemungkinan wujudnya gejala mengatur keputusan perlawanan membabitkan pemainnya.


“Saya pelik, macam ada sesuatu yang tidak kena, mungkin ada unsur tidak sihat kerana sebelum ini walaupun kami kalah, kami beri ‘fight’ (tentangan). Kalau setakat kalah satu atau dua gol itu boleh diterima tapi tujuh gol memang di luar jangkaan,” katanya yang dihubungi Arena Metro semalam.

Pada perlawanan di Stadium Shah Alam itu, tuan rumah mudah membelasah skuad Singa Utara yang kini menduduki tangga tercorot liga menerusi empat gol sumbangan pemain pertahanan kebangsaan, Asrarudin Putra Omar manakala tiga gol lagi dihasilkan, Rudie Ramli, Fitri Shazwan Raduwan dan Amirulhadi Zainal.


Menurut Azamri, setakat ini pihak persatuan masih tidak mempunyai bukti kukuh untuk mendakwa mana-mana pemain namun mereka mengambil langkah pertama dengan menonton semula perlawanan itu menerusi salinan video yang diberikan Persatuan Bola Sepak Selangor.


“Kami akan mendapatkan video perlawanan daripada Selangor FA dan pihak jawatankuasa teknikal kami yang terdiri daripada bekas pemain akan tengok kesalahan yang tidak sepatutnya dilakukan pemain. Selepas itu barulah kami akan buat laporan kepada SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia).


“Mungkin pemain tahu, hanya tinggal tiga perlawanan liga lagi, jika menang sekalipun tidak akan memberi sebarang makna dan inilah peluang untuk buat duit. Kami akan mengambil tindakan tegas jika terbukti ada pemain terbabit dengan gejala tidak sihat ini. Ini demi kebaikan bola sepak Perlis dan tanah air,” kata Azamri.


Sementara itu, beliau memberitahu tiada pemain Perlis disiasat SPRM walaupun pada mulanya badan itu mahu menemui pemain di hotel penginapan mereka sebelum perlawanan dengan Selangor.

“Saya dapat tahu ada wakil SPRM mahu datang menemui kami di hotel, mungkin untuk beri taklimat tapi mereka tidak datang,” jelasnya.


Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin yg SERIUS SANGAT BEST!!!

salam,,malam tadi duk chat ngn budak2 baru mengenal erti hidup,diaorg pnye ghairahnye nk masuk poli 2 xpyh nk cakap..yg poli premiernye xpyh ckp la kn,,belagak nk mampus...huhuhu ada sorang mamat n minah nie...tnya aku best ke x poli perlis.mmg salah soalan la kn,,mesti la best,,...aku tagged video nie kt dyorg da smua nk tukar poli perlis plak,,hahahaha ok2,,video nie adalah suasana pemandangan di sekitar poli aku,,ada lecturer yg mungkin korang kenal,,pada budak2 rugby 2 mmg korang kenal pnye la..hahahahah cite nie kua kt astro ria,,bile zaman pn aku xtaw..hahahahha terbaik la...VIDEO INI MEMANG SANGAT BEST!!!!!!!


Wednesday, 8 June 2011

menikmati cuti semester sepuas-puasnye...huhuhhu


aku merupankan seorang budak yang sangat suka menulis,,klu korang jenis xske membaca xpyh la tgk blog nie..hahahahah ok2..agak lame gak aku xbuat post sbb sibuk,,,hak3,,cuti2 nie banyak program yg berlangsung..dari g poli port dickson sampai la melalui pengalaman pahit ketika melalui sungai di hujung kampung..hahahahahaha...damnshit xbest!!! hak3...dala,,aku nk berak la..so mood menulis 2 jd kureng..hhahahha rasa berak cair nie sbb memulas semacam..hahahahhahahah k...salam.

g poli port dickson untuk melihat sejauh mana bestnye poli nih..huhuhuhu 

memang sangat2 cool poli nie,,hak3,,nasib xda kos programming kt sini,,klu x mmg da lame aku tukar stdy kt sini..

bilik lecturer kos elektronik,,aku de hal cket ngn lect kt poli nie..huhuhu

antara siput2 yg telah ditangkap basah di pantai port dickson,,siput2 nie akan dipisahkan dgn pasangan masing2..mood:sangat xda keje..huhuhu


sedih aku tgk alam tercemar mcm nie,,kejamnye manusia..huhuhu jadi baik kejap...


pic nie kt kg aku,,,,nie la sungai rembau,tempat dol said dan undang luak rembau bertempur menentang british zaman dolu-dolu..

tapak kaki makhluk misteri di tebing sungai..huhuhu


nie la 'sungai di hujung kampung'...nk g sungai nie pastikan korang boleh berlari seperti usian bolt sebab................................................
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
kat situ banyak tebuan tanah,,,aku yg kuat berlari mcm kebau nie pun kena gak..hak3 serious sangat pedih tahap cirit birit kuar air taw..huhuh

tragedi 'sungai di hujung kampung'..hahahahhahaha mcm hanjing lari lintang pukang aku kene kejar tebuan..huhuhuhu 

jari pun kene gak,,sakit shiyal.huhuh cukupla sekali pergi sungai di hujung kampung..hahahahahha

member baik aku yang serik disengat..hahahhahahhah

walau ape pun terjadi,,itu smua pengalaman dan pengalaman juga yg mendewasakan kita..hahahah INI SANGAT BEST!!!!














fuckin shit....cool.......

video nie mmg sangat2 best..hak3..style gler prank mmber2 yg sedang bershampoo...huhuhu klu aku kene mcm nie mmg xcukup nafas  aku bantai budak yg buat aku 2..huhu ok2..korang blh practice bnda alah nie bila keadaan mengizinkan,,,aku pn xpnah terpikir nk kenekan org sampai mcm nie..hahahhha VIDEO INI SANGAT-SANGAT BEST!!!!


Thursday, 2 June 2011

lagi sebulan nk balik arau..

aku merupakan seorang pelajar yg agak2 malas...rasa xda mud je nk buat report..padahal brape hari lg je nk balik perlis..bosan shiyal duk perlis....malas aku nk balik sbb semester 5 nie kene mangadap java programming..aku benci akan itu..pape pn tuhan tolong la berikan aku mud untuk setelkan report yg xbrape seronok nie...da mcm2 masalah jadi hingga aku shitbrix xnk buat report...ermm bosan,bosan dan terus bosan...dala....dkt kul 4 pgi da..aku nk kuar jap..lepaskan tension shari xkua umah..fuck serius memang xbest!!!

BENDA ALAH BODO NIE LA DIPANGGIL PROGRAMMING TAW....INI SANGAT XBEST!!!

// OddEven.java
import javax.swing.JOptionPane;
 
public class OddEven {
    // "input" is the number that the user gives to the computer
    private int input; // a whole number("int" means integer)
 
    /*
     * This is the constructor method. It gets called when an object of the OddEven type
     * is being created.
     */
    public OddEven() {
    /*
     * In most Java programs constructors can initialize objects with default values, or create
     * other objects that this object might use to perform its functions. In some Java programs, the
     * constructor may simply be an empty function if nothing needs to be initialized prior to the
     * functioning of the object.  In this program's case, an empty constructor would suffice, even if
     * it is empty. A constructor must exist, however if the user doesn't put one in then the compiler
     * will create an empty one.
     */
    }
 
    // This is the main method. It gets called when this class is run through a Java interpreter.
    public static void main(String[] args) {
        /*
         * This line of code creates a new instance of this class called "number" (also known as an
         * Object) and initializes it by calling the constructor.  The next line of code calls
         * the "showDialog()" method, which brings up a prompt to ask you for a number
         */
        OddEven number = new OddEven();
        number.showDialog();
    }
 
    public void showDialog() {
        /*
         * "try" makes sure nothing goes wrong. If something does,
         * the interpreter skips to "catch" to see what it should do.
         */
        try {
            /*
             * The code below brings up a JOptionPane, which is a dialog box
             * The String returned by the "showInputDialog()" method is converted into
             * an integer, making the program treat it as a number instead of a word.
             * After that, this method calls a second method, calculate() that will
             * display either "Even" or "Odd."
             */
            input = Integer.parseInt(JOptionPane.showInputDialog("Please Enter A Number"));
            calculate();
        } catch (NumberFormatException e) {
            /*
             * Getting in the catch block means that there was a problem with the format of
             * the number. Probably some letters were typed in instead of a number.
             */
            System.err.println("ERROR: Invalid input. Please type in a numerical value.");
        }
    }
 
    /*
     * When this gets called, it sends a message to the interpreter.
     * The interpreter usually shows it on the command prompt (For Windows users)
     * or the terminal (For Linux users).(Assuming it's open)
     */
    private void calculate() {
        if (input % 2 == 0) {
            System.out.println("Even");
        } else {
            System.out.println("Odd");
        }
    }
}

PONING KEPALO DEN,,ARGGHHHHHHH

Wednesday, 1 June 2011

CARA-CARA MEMBERSIHKAN PC....

salam sejahtera dan selamat hari raya....ok2 first aku nk mntk maaf zahir sbb da lama xmenulis,jmput la dtg rumah,,aku x tulis sbb busy ngn mcm2 benda..,,merayau ke sana kemari je keje...huhuhu ok2..memandangkan aku adalah pelajar jurusan komputer..aku nk berkongsi serba sedikit tips dan cara-cara yg betul untuk menjaga pc kita bak kate org 'sharing is sexy'..(kple abah ea,ha9).

k2.pada yg xda pc 2 korang nk buat kat laptop pn boleh..hak3.pc nie mcm kite smua taw,memang kene jaga la kan..bnda nk guna lama.,,same gak mcm mencirit 2..bnda nk guna lama,,berak namo teran2,makan betik banyak2..t da buasir susah..bnda nk guna lama..btul x???? nampak cam xdo kono mengono yo an?? x2,,jgn buat muko tokojut!! hahahahah mcm2 cara lgi nk bersih kan pc kamu taw...nie merupakan tips yg effektif,,sonang dan menjimatkan masa...semudah ABC jo,pas baca nie cuba try k..."ilmu tanpa amal ibarat pokok yg tidak berbuah,,kira mcm pokok bungo la lebih kurang"..hahahahahahahha.smua org telah mencuba,dan hasilnya amat memuaskan..anda bila lagi????
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<

kompem boroseh sumo ea bahagian pc korang..hahahaha

<
<
<

INI SANGAT BEST!!!!!!!!!!!!! HAHAHAHAHA