Wednesday, 30 November 2011

Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin...Perlis..

video ini adalah khas untuk budak-budak junior yg nk masuk politeknik perlis nie...da sem last baru nk post kan...hahahahahahaha masuk la poli nie kalau nk merasai keseronokkan sebenar belajar sambil merewang-rewang sesuka hati,shopping kt sempadan,lepak mandi-mandi kt bukit air,gua kelam,makan cucoq kuala perlis,belilah barangan buatan wah seah mahupun merasai sendiri pengalaman mendaki batu caves....ia sangat menghiburkan..tau-tau da sem last je.mcm aku..aku pun xcaya dah sem last..senang crita..sumpah seronok lah..hahahaha...









INI SANGAT BEST!!

Tuesday, 29 November 2011

BANGGANG ABADI..

camne da leading dua bijik xsampai seploh minit buleh kalah..penyakit indonesia da berjangkit agak ea..


Masih mau makan Ayam?

kat indon cmni la cara proses ayam..pearghhhh,,baik aku bagi makan anjing lg elok ayam yg basuh dgn sungai penuh sampah mcm ni..

fakta-fakta yang membuatkan kita berfikir n tersenyum..

1. Apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.


2. Air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.






3. Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan


4. Dalam bahasa Inggeris dan Italy, jurugambar dikenali sebagai paparazi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.


5. Magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.


6. Bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.


7. Gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapi mengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.


8. Orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.


9. Ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.


10.tahukan kamu bahawa berak itu sangat seronok lagi menyihatkan..apabila mencirit dikemutkan,,kita menggunakan dua per tiga daripada otot-otot di dalam abdomen kita...satu organism sebenar akan terjadi apabila seseorang selesai membuang air besar,,ia dikenali sebagai "kepuasan"...

Thursday, 24 November 2011

selamat tinggal perlis..

assalammualaikum dan salam ramadhan al mubarak,,,,disini aku ingin menyusun sepuluh jari memohon maaf atas segala kesalahan kepada member-member seperjuangan di perlis...kejap sgt masa berlalu sehingga kita lupa yg kita semakin dewasa..seperti  yg kita sedia maklum.kita sudah terlepas daripada dibelenggu nota-nota yg amat menyerabutkan...macam biasa..inilah masa kita untuk melepaskan segala kepenatan....anyway jaga diri elok2,,jaga kesihatan...moga berjumpa lagi di masa dan waktu yg sama,,dalam rancangan 'perlisku surgaku'..hahahahahahahahaha bosan membuatkan aku beronline di dalam bas..yela da maju kan..bas pun da ada wifi...(tapi lembab mcm nokharom) hahahahaha... kepulanganku ke negeri beradat mempunyai misi yg besar...iaitu menjayakan  perkahwinan dua mempelai..hahahah mcm sial...dala..perot aku tga kosong..so aku memang xda mud untuk menaip...kepada pak long...jgn lupakan aku..jage diri k....moga perlis xbanjir..aminnnnnnnnnnn

Wednesday, 23 November 2011

perjuangan terakhir di perlis...

esok adalah hari terakhir aku merumput di perlis indra kayangan..esk merupakan paper last aku untuk sem nie..paper yang agak-agak killer..network security...so ape lg..offline n study...ujan nie membuatkan aku mengantuk...ape tggu lagi..tido n bangun dgn semangat baru...huhuhuhu

pembelajaran mengenai hack mengehack..hak3.,,










INI SANGAT BEST!!!


inilah mentaliti juara sebenar...

kenangan manis membenam cabaran indonesia di final sukan sea masih belum reda...lautan kuning masih lagi bertebar-tebaran di seluruh malaysia..daripada peringkat kumpulan lagi mentaliti pemain muda malaysia telah di uji..lagu kebangsaan tidak dihormati,,menaiki baracuda,bas ditahan di pertengahan perjalanan,jarak antara tempat penginapan dan stadium jauh,,diracun makanan dan setiap kali malaysia turun bermain pasukan kita akan meriah dengan sorakan 'boo'..tahukah kamu para indon semua,,sorakan itulah yang membakar semangat harimau muda untuk membuktikan siapa lebih hebat..ong kim swee juga harus ditabik spring kerana pandai menaikkan semangat pemain..antara petikan kata-kata beliau sebelum perlawanan akhir bermula "hari ini adalah masa untuk kita membalas dendam kepada seluruh indonesia,mereka tidak menghormati raja kita,lagu kebangsaan,bendera kita serta keluarga kita.inilah masanya,,bermain dan buktikan pada semua!! "....agak best ayat itu..hahahah padan muka korang indon...dah2..org2 indon yg baca page nie,,stop skrang!!! g bancuh simen cepat..kahkahkah!!




walaupun pemain harimau muda hebat diuji di bumi indonesia,,mereka tetap membalas dengan senyuman..ini adalah mentaliti juara!!


sementara itu..






inilah hero sebenar malaysia!!! sentiasa ingat bumi yang dipijak!!! style!!n u r true fucking perch damn!!!





VIVA MALAYSIA!!



Tuesday, 22 November 2011

INDONESIA KALAH?? WATDEFAK??? HAHAHAHAHAHAHAHA

seperti biasa,,egi merganshah dan kawan-kawan di takluk harimau muda dengan skor penalti 4-3...dukungan penuh di gelora bung karno ternyata belum cukup menjinakkan sang harimau..bung rahman darmawan ternyata terlihat amat-amat kacewa angkara kalah dalam adu penalti,,begitu juga warga yang mendukung penuh perjuangan garuda muda...HAHAHAHAH WATDEFAK ape aku jadi pemberita suratkhabar indon nie..hahahahaha


translate..


seperti biasalah,,egi merganshah dan member sebebalan telah ditongsampahkan bersama-sama mitos burung garuda,,harimau muda meliwat garuda muda dengan jaringan 4-3 melalui sepakkan penalti...sokongan sampah-sampah di gelora bung karno ternyata belum membuahkan z#*&r terhadap indonesia untuk menewaskan harimau muda..pak cik pembancuh bata yang hanya mahu dikenali sebagai rahman darmawan ternyata amat shitbrix apabila indonesia dihumban ke lembah yang hina,,begitu juga supporter yang menyokong penuh perjuangan garuda muda..hahahahah watdefak...


MALAYSIA MENANG??? APA ADA HAL,,MEMANG DA TERBUKTI POWER,,INDONESIA DGN PEMAIN IMPORT PUN BEBAL JUGAK,,SAH BEBAL...BUKAN BEBAL JE,,
BERBEBAL-BEBALLAN..HAHAHAHAHAHA


burung pipit sebagai moskot..


sabar-sabar..main bebal macam budak taski ada hati nk menang...hapah pun xboleh..








DE FORZA MALAYSIA
TANAH UMPAH DARAHKU!!!!!




Sunday, 20 November 2011

VIVA MALAYSIA..

 seperti yang kita sedia maklum...malaysia telah layak ke final sukan sea 2011 di palembang...seperti biasa malaysia telah berjaya menghumban myammar ke lembah yang hina dengan jaringan 1-0..hasil jaringan pemain negri sembilan...fakri shaarani..memang sebelum ini fakri dikritik habat kerana sentiasa mengamalkan corak bermain sentiasa banggang...tapi senja kelmarin..beliau telah membuktikan kepada seantero dunia bahawa beliau memang patut mewakili malaysia..

fakri (jersi hitam N.C milan)

yang penting bukan pasal kebebalan fakri yang ingin dikupaskan,,,hari ini aku ingin mengupaskan betapa indonesia lagi bebal dari malaysia...kenapa??? rata-rata majoriti gol yang diraih oleh indonesia semuanya dijaringkan oleh pemain import yg diberikan kerakyatan tetap indonesia...rakyat-rakyat indon memang xpandai bermain bola,,dari kecil mereka telah diasuh untuk menjadi bibik,,,mengangkat batu bata,,membancuh simen dan bekerja di tapak pembinaan..maka tidak hairan lah indon terpaksa mengimport ramai pemain dari papua new guinie..dua2 negara miskin dan xpandai main bola...memang padan sangat lah..hahahahahahahaha seperti yang kita sedia maklum,,permusuhan antara kedua negara memang berlaku semasa zaman parameswara lagi...kalau xkerana parameswara membuka melaka,,maka xjadi permusuhan ini...seekor kerbau membawa lumpur,,semuanya terpalit juga...tidak hairanlah jika melaka masih lagi bermain di liga fam,divisyen 3 liga malaysia kerana melaka bersangkut paut dengan kedatangan org-org indon ke malaysia..hahahahahaha lol..




titus bonai,oktovinus maniani, wenggai....smua nie adalah sampah dari papua..dah xlayak men untuk papua men untuk indon pun jadilah...esok adalah hari pembalasan..mampukah sang garuda ditongsampahkan?? atau mungkin sang harimau akan kehilangan taring?? sama-sama kita menikmati organism sebenar bolasepak asia tenggara yup...indon??? ape ada hal...hari tu malaysia da liwat indon...maka skrip sama akan berulang kembali..hahahahah VIVA MALAYSIA...

senyuman manja titus bonai..'


wanggai tau,,bukan binggai..hahahhaha


balachandran okto anak lelaki maniani...





itu bukan garuda..burung garuda mana wujid..sah bebal!!!!!










INI SANGAT BEST



benda yg ffffffuuuuuuuuu sebelum melepaskan hajat....

berak merupakan lumrah bagi hidupan yang bernyawa...ia adalah perkara normal bagi hidupan norma..ok2...aku amat menggemari komik hexism kerana mesej dalam setiap lawak yg dibuat amat simple..sama seperti hendak terberak..semudah abc..haahahahha dala...layan jela..









INI SANGAT BEST

Friday, 18 November 2011

AXL - JANGAN LAH TAK JADI


AXL-JANGANLAH TAK JADI

Dah lama ku cari gadis yang sepertimu 
Miliki wajah keibuan 
Bergetar jantungku
 
Gugur hatiku
 
Memandangmu
Cantiknya parasmu seanggun bidadari 
Semua itu bukan yang ku mahu
 
Hanya yang kupinta engkau setia
 
Dan menjadi suri hidupku
Berkali-kali kulafazkan "I Love U" 
Berkali-kali kubilangkan "
I Miss U" 
Tapi mengapa kau masih ragu-ragu
 
Kasih sayangku ada dalam dirimu
 
Hanyalah engkau yang aku mahu
 
Aku tak punya gadis lain cantik
 manis
Dah lama ku cari gadis yang sepertimu 
Miliki
 wajah keibuaan 
Bergetar-getar jantung hatiku
 
Keranamu kekasihku
Ohhhh.. 
Berkali-kali kulafazkan "I Love U"
 
Berkali-kali kubilangkan "I Miss U"
 
Tapi mengapa kau masih ragu-ragu
 
Kasih sayangku ada dalam dirimu
Ohhhh.. 
Berkali-kali kulafazkan "I Love U"
 
Berkali-kali kubilangkan "I Miss U"
 
Tapi mengapa kau masih ragu-ragu
 
Kasih sayangku ada dalam dirimu
Hanyalah engkau (hanyalah engkau..) 
yang aku mahu (yang aku mahu..)
 
Aku tak punya gadis lain cantik
 manis (seayumu) (2x)
Dah Lama kucari yang laki sepertimu 
Punyai semua yang kumahu
 
Bergetar jantungku
 
Gugur hatiku
 
Memandangmu kekasihku
Janganlah Tak Jadi (3x)
"I Love U, I Miss U"

ONCE SCOUT,,ALWAYS SCOUT..

Tahniah kepada my babah...En Bederi Sham b. Shamsuddin atas penerimaan pingat pengakap daripada DYMM Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan Tuanku Muhriz Ibni Almarhum Tuanku Munawair.. sejak aku dari kecik mana-mana camping mesti aku follow..darah minat pengakap tu memang xleh lari dah..hahaha so xmustahil satu hari nanti aku juga akn try amik kursus manikayu untuk membolehkan aku menjadi pemimpim pengakap daerah..hahahah (kepala bana kau,ingat senang,haha)..thanks kerana menjadi contoh yg terbaik untuk anak-anak kamu...maaf jika aku xpandai membuat kamu tersenyum..aku akan cuba menjadi seperti kamu..insyaallah.


berdiri belakang kiri..En.Bad..style2...


alfatihah untuk arwah cikgu muhazir..berdiri kiri...time aku kecik2 dulu,,dia la suka menyakat aku kalau nmpak aku g camp pengakap..hurmmm



pingat perkhidmatan lama



pingat peringatan 100 tahun..3 org je satu negri sembilan yg dapat benda alah nie..hurmm tabik spring lah!!










INI SANGAT BEST!!!








Thursday, 17 November 2011

tempat apakah ini???

hahahahah sharbinee alawi keeper nelang kompem fobia tengok pic nie...hahahahahahahahha ini menganjing tahap dewa kayo planet nameck..kahkahkah...(melepaskan tekanan exam..huhhh)


jom baring2..hahahahahahaha kompem fobia tgk pic nie..credit 2 ultras nogori9..







INI SANGAT BEST!!

cam ner tadi????? best??

hahahahhahahaha amacam umat-umat DIP5B?? best xtest tadi???????? hahahahah fuuuuuuuuuuuuuuuukc!!



INI SANGAT XBEST!!!!


Berak itu kadang-kadang xberapa best jugak.......

ini lah sebab mengapa aku lebih gemarkan mangkuk jamban cangkung..selain menguji kekuatan kekuda..ia juga terhindar daripada percikan air azimat nie..hahahahhaha







INI PUN XBEST JUGAK!!!!

ini pengakhiran yang xberapa best..

test final yang agak shiatbrix,,mengantuk dan langsung xbersemangat..lain aku hafal lain yang masuk....arghhhhhhhhhhhhhh wtfbbk...mungkin inikah penyudah kenangan2 indah di semester lima...tidakkkk... nokharom betoi...aku berharap takdir menyebelahi aku lagi....x sanggup aku nk habiskan nukilan nie..pape pn...tahniah kpd adik aku..nur syahirah bederi sham sebab dapat 4A 1B..walaupun aku slalu mara2 ko..last2 dpt gak ko 4 biji kan..hahaha bgus2...cuma aku je yang tah pape..dala..aku nk teberak untuk melepaskan tension~!!!!!! fcuk....jom berak.......

mood exam still xdtg lg..huhuhu










INI SANGAT XBEST!!!!!

Saturday, 12 November 2011

DE FORZA DIP5B....

assalammualaikum pada semua dan seluruh umat-umat DIP5B...semoga berjaya dalam exam yang akan menyetatkan dirinya pada sore isnin ni..moga boleh menjawab dengan tenang...java??? pejam mate pun boleh jawab..ape ada hal..yg penting study smart... puak ultraman sudah berhabis tenaga membantu umat-umat DIP5B... kini tiba giliran kita semua berjuang tanpa kehadiran ultraman...bolehkah kita menggalas cabaran ini?? korang boleh..,.pn mushahadah ada memberikan kata-kata pujangga kepada aku dan menyeru aku mengingatkan umat-umat DIP5B..ini adalah petikan beliau."Kamu kena aggap coding itu menyeronokkan,,kalau kamu tahu,,di dalam course IT,,coding itu sangat menghiburkan"....so ape lagi......


"SELAMAT BERHIBUR!!"


hahahahah satu sem je tinggal..buat betul2..tidak ada benda yang mustahil dalam idup nie kecuali mati..hahaha ceh..pandai cakap je aku nie..hahaha yang penting di dalam dewan exam..kita semua harus serius..kerna..

BERAK BENCIKAN SENYUMAN DAN GEMARKAN SERIUS!!!!


YEAH..FORZA DIP5B





jangan kecewakan ultraman..kita mampu berjuang tanpa beliau!!







INI SANGAT BEST!!!

Ini adalah kebiasaan perokok biasa...

pada yang isap rokok tu,,xpenah kene benda alah nie memang belom betul2 rare perokok la kan..xcukup ilmu isap rokok korang lagi..hahahahahahaha










INI SANGAT BESH!!!!

padang ini padang seribu kenangan...

assalammualaikum pembuka bicara....macam biasa ..aku da lama xupdate belog sebab leka study coz final exam aku hari isnin 14hb nie...hahahaha (bajet study je)..hahahaha anyway raya haji aritu aku beraya di rembau bumi beradat..ketika pagi raya selepas solat sunat aidiladha,,aku diminta membeli ketul ais(org utara panggil) ..sedang leka aku memalui di satu batang jalan..tibe2 aku tersentak dengan pemandangan yang agak xbest...pemandangan padang yang telah di upgrade..lama gak aku berafakur di atas motor sayu melihat padang nie...hahaha mcam2 kenangan aku kat padang nie sebelum aku pindah sekolah di gemencheh.n.sembilan



2005: time nie aku berisi dan xboleh berlari..hahaha aku cuma jadi quartermaster olehraga kat padang nie..rasa tringin plak nk join lumba lari bila sekolah aku,sekolah menengah kebangsaan datuk abdullah rembau..asyik2 kalah je...n stat kat padang nie lah aku mula memasang impian nk tolong skola aku..lepas habis aku jadi quartermaster aku muda jogging tiap2 hari kuruskan badan n jaga fitness untuk join sukan tahun depan..

2006: ini adalah kemuncak kejayaan aku..hahaha dengan xdisangka2 titik peluh aku selama nie berbazar.,,..aku berjaya menibai 4 emas dan 1 perak untuk diri aku sendiri dan rumah sukan aku..emas 400m,100m,4*100 dan 4*400..perak plak mcm biasa lah..lontar peluru..hahahaha nampak pelik je kan..tapi itulah kenyataannya..aku je yang kurus dalam ramai2 tu..hahaha.ini adalah klimaks sebenar strusnya layak g daerah...hanya 2 butir emas peringkat daerah je mampu aku dpt,,acara 400m dan 4*400m..aku suka sebab sekurang-kurangnya aku berjaya menyumbangkan sesuatu untuk sekolah yang bakal aku tinggalkan..time tu skola aku dpt no 2 pringkat daerah..aku rasa cukup sampai disitu perjuangan aku,sangkaan aku meleset ..n last2 aku dpt wakil negeri..time 2 mcm xcye je..dlm masa xsampai stahun aku berjaya..walaupun org cakap xdala handal sgt..tapi aku rasa itulah klimaks sebenar-benarnya..padang nie la aku tranning warm up sampai 24 round padang,24 round baru warm up kepala bana dia...padang nie gak kasut mahal aku rosak, padang nie gak aku penah menangis sebab xmenang n padang nie gak aku merasa betapa bestnye join sukan n padang nie jgak aku kenal insan yang terbaik dalam idup aku iaitu arwah awek aku..hahahahaha

2007: akibat lutut aku jatuh kebawah kerana lari 400m berpagar aku kena stop main sukan...memang da xboleh elok da lutut aku nie,nk operate aku takut....stat tu lah badan aku berisi balik..hahahahaha

2011:  padang nie di upgrade n aku hanya mampu tersenyum je tgk padang nie..hak3..ini lah permulaan baru dan terbest dalam hidup aku..hahahah dan stat daripada nie aku menjadi gomok dan xbest..kahkah



INI SANGAT XBEST!!

Thursday, 10 November 2011

barisan kemungkinan negri 2012..

salam perantauan bagi yang beragama islam dan salam deepavali kepada seluruh umat hindu...anyway semangat raya still ada dlm diri aku...hahahaha dah duduk perlis nie rasa macam kembali berpijak di bumi yang nyata..makan berak,makan berak tau-tau da dekat 3 tahun aku kat perlis ni..hahahaha ok2..berbalik kepada tajuk asal entry nie...time aku gerak balik perlis aritu,,ada friendly games antara n.sembilan vs malaysia..mesti korang xcaya kan?? yup..itulah kebenarannya..n.sembilan,juara piala malaysia hanya layak sparring ngan team malaysia je,,xmain la team2 negeri nie..xda cabaran..hahahaha..negri sembilan sedang test player2 import, yang rasa-rasa boleh digunakan untuk musim hadapan..tapi sayang..semua pemain import yang ditest terbukti bebal dan kaki xberbedung selepas n.sembilan ditongsampahkan oleh malaysia dengan skor 2-0..s.kunanlan,aidil ,shahurain dan norhafiz zamani misbah masuk team malaysia..memang patut la kalah...hahahahaha layan jela muka2 best n xbest nie..hahahahha p/s: creadit to empunya pic yup..



negri mungkin kehilangan dua komba nie musim hadapan kerana penyambungan kontrak menemui jalan buntu..dikaitkan akan ke (ATM)..gampang punya atm..


aksi terakhir di STAR of paroi...




pemain-pemain import yang ditest..

yang pertama..KALO TOURE..hahahahha


rumurs bertiup kencang di barcalona..mungkinkah beliau telah bosan menjadi coach kerana asyik menang piala?? kita tunggu dan lihat ape keputusan beliau....memperkenalkan..
PEP GUARDIOLA..kahkahkah


ROMELU LUKAKU seorang pemain yang cintakan muzik rap...


pemain daripada terusan suez berhampiran penjara guantanamo..NO NAME..hahahahha


kelima...memperkenalkan 
TORSTEN FRINGS dari german barat..hahahahaha


vokalis kumpulan MUSE seorang jejaka yang cintakan bolasepak malaysia...mungkinkah dia akan menyarung jersi n.sembilan???? tunggu dan lihat...pemain yang terakhir..diperkenalkan.. 
MATTHEW BELLAMY...hahahahaha





hafiz zamani misbah: den macam kona lah ekau nie..kito bukan samo team ko?
aidil: ekau jadi defend malaysia jgn main ganeh-ganeh yo...
hafiz zamani misbah: xdo hal la.member2..lopeh game lepak kodai pak deraman..pekena tea tarik..
aidil: den kono balik,,bini den marah lepak2..hahahhahah




BARISAN KEMUNGKINAN

yg tengah-tengah tu lassana diarra..kompem la n9 menang lg taon depan.!!!

FORZA N.C MILAN!!!!!

INI SANGAT BEST!!!












Tuesday, 8 November 2011

bisa berbisa..

daripada tajuk je dah mengambarkan yg post nie agak ekstrem skit...hahahaha kerana ia berkenaan pembunuhan secara beramai-ramai keatas satu puak...puak ini sudah lama menduduki bumi,,menghirup udara segar bersama-sama kita..tapi malang memang tidak berbau,,sebab kalau berbau mesti korang xnk ditimpa malang..hahahaha ini sudah tertulis sejak azali,,juga secara hakiki..puak ini seharusnya dijadikan mangsa upacara keramaian setiap tahun...setiap tahun,,detik berganti saat,saat berganti minit,minit berganti jam dan penuh berganti pampers,,puak-puak ini saja selalunya menjadi habuan manusia...tahukan anda,,apekah puak2 yang aku maksudkan???? puak2 itu adalah sang lembu dan sang nila utama...ermmm eh...cam pelik je...ahhh lantakla....

so seperti kita sedia maklum..seluruh umat manusia sedang meraikan hari raya aidiladha..semestinya yang menjadi mangsa utama adalah umat binatang...ape nk buat kan..binatang kau binatang!! ok2...rasa mcm xsedap plak time2 raya mcm nie xbuat post pasal raya haji an..aku dengan penuh rasa bertanggungjawab akan menulis artikel ini untuk tatapan generasi akan datang..mana la tahu 20,30 tahun lagi umat binatang xda di muka bumi nie,,xdptla  cucu cicit aku kenal menatang apekah lembu,kambing,ayam,unta.....mereka pasti akan menganggpnya sejenis nama buah-buahan tropika...walaupun aku sibuk lapah melapah dua tiga hari nie..aku kene luangka  masa gak kat belog yang xbrapa best nie..hahahahah ok,ok...layan jelah..



'saya nampak dengan mata kepala saya sendiri,pak ad telah melibas parangnya di tengkuk lembu tnpa belas kasihan'..-amir bukan nama sebenar menceritakan detik-detik cemas yang dilaluinya sepuluh tahun lalu..

'parang ini telah banyak makan darah!!'..-ujar ketua kampung  yang hanya mahu dikenali dengan pak ad-..

senyuman pak ad sentiasa menceriakan semua penduduk kampung..walaupun tulang empat kerat tidak sekuat dahulu,ia tetap tidak menjadi alasan untuk mencari sesuap nasi.... 



haahaha video tah ape2 tah..hahahah jadila skadar cukup korum..hahaha


SELAMAT MENYAMBUT HARU RAYA AIDILADHA!!


INI SANGAT BEST!!



Thursday, 3 November 2011

Bosan membuatkan aku mengepos entri

sekarang tepat jam 6 pagi waktu negeri sembilan....aku telahpun sampai ke bumi beradat negri...lebih kurang mcm tajuk post...aku memang tengah bosan sgt2 skrang..bas dari tadi xsampai2 lagi,gampang boto la..dala porut kebulur...huhuhu pape pn alhamdulillah aku selamat sampai dengan jayanya..rasa xsabar plak nk melapah-lapah..ari tu da sibuk melapah 'ponyu botolo' n hari ahad nie kito melapah kobau mo lombu plak..hahaha

satu benda yang menarik bila sampai negri,aku mcm blur je sebab da lama xdgr org sekeliling ckp bahasa negri,,asyik hampa depa je..hahaha nk ckp ngn org yang loghat pekat pn still aku kekok..hahahaha sehari dua nie okey la nanti..time aku tulis entri nie,,aku baru menghabiskan 3 batang rokok,,punyalah bosan tahap cipan..xsaba plak ghasanye aku nk terbungkang atas katil kt umah..hahahahahahaha dala..xda benda aku nk ckp lg..pos yg mengarut2 mcm babi sondol..hahahaha ok la...salam perantauan pada member2 yang xbalik beraya yep..huhuhuuuhuhu

jom poie melapah..hahahaha



INI SANAGT BEST

Tuesday, 1 November 2011

THE JANG CHAMPIYEN!!!



Hobin Jang Hobin!! Jang Ultra jang!! Jang Gontar Tiado!! Musuhnya Habis Binasa!! This is Paroi!! We Are The Jang!!! Yellow Army!! Ghuso Bebiso!!! The Niners!!! huhh apo laie yg ekau nak?? sumo ea ado..hahahahaha




nismilan monang pialo malaysia??? bukan kocik2 tolo ponyu punyo pialo kito monang jang oi!! team boto2 handa yo yang meghaso ghumput final..kalau bungko bona camno leh monang lak an?? hahahaha hari tu siap ado banner tulish "kapankan selangor dan seterusnya arwahkan n.sembilan"..hahahaha goli bulu ketiak den nonga ea...nengok skang sapo yang makan tolo ponyu ghubush cocah mo kuah kopok lekor..hahaha ado ati nk arwah an nismilan ko..skang tgk..monyosa xsudah..ponyu monangis sapo yang tahu...hahahaha den bahasokan diri den 'jang' la ea..somangat skit nk becito..haha 



haaa nampak!!

den nk cito an kang xabish satu malam ghaso eh cito sal pialo malaysia nia..tu sumo ea xtermasuk gamba melampuh yang jang ado lam hard disk mo desktop lektop jang..tompi domi team jang,,jang sanggup..daghi 90 minet game sampai la julang pialo,,xmasuk jang2 yang beghembat mo penyokong "ponyu botolo" laie..
hahaaha tapi jang nk kobaan..


ONLY THE JANG KNOWS THE FEELING!!!!

game yang cukup hebat dan comeback nismilan yang amat mengujaan...ini lah organism bola sepak sebona-bona ea..Ahhhhhhhhhhahaha!!!!
 tak sodotik pun jang ghagu dongan team jang,,walaupun ponyu botolo dilotakkan sobagai pasukan paberet..apa ada hal!! Jang Gontar Tiado!!

hai-o.aliff,zamani misbah,kunanlan,shahurain n komba still steady walaupun da tingga sebijik gol..team jang totap tak jomu2 melapah ponyu..bkn punyu munyu ea?? ..kepercayaan team jang nyato membuahkan hasil..klimaks yang dinanti-nati an last ea tibo pado minit ko 80,,gol penyamaan nismilan..time tu momokak satu stadium bilo sharbinee buek jurus "menangkap ponyo tak kunjung tibo"..hahahaha


kegairahai idris karim dan kunanlan tak berakhir stakat gol penyamaan yo,,,team jang masih laie benafsu melapah selagi buleh lapah...apo kojo jang syik2 lapah yo nie?? hahaha xsaba2 nk balik ghayo aji esok gak er..hahahaha sambung cito balik....nk dijadikan cito,,lopeh jutsu sharbiniee habish,,pemain team jang yang yang berteknologi nano,,hai-o toghus membuek satu sepakan gunting tanpa menghiraukan arah angin dan pasang surut laut lalu melipat-lipatkan sharbinee xubah cam melipat kain bughuk.,apo laie,,gol ke duo team jang disumbek pado minit ko 86...,,marzuki,defend ponyu botolo yang digombar-gombokan cam 'keto kebal' pun terdiam membisu seribu bahaso..hahahaha tu deh..padan muko,,sedang sibuk team ponyu botolo inzal membayangkan feeling mencium pialo malaysia..dalam maso onam minit yo,,sumo ea habis binaso..hahahahahahaha sapo suh suko melantak tolo ponyo,,kan da balik xbotolo..hahahahahaha



Ghombau,Siliau,Gomeh,Kolopilah,Senaling,Air Mawang,Tampin,Gomonceh mo Goduk..amacam stuju x??????

Somban Duo,Gugusan Palong,Jolai,Bukit Rokan,Pondoi,Temiang,Rasah,Ladang Regent Monceh sumo ea hebat-hebat belako..

Batu Kikir,Simpang Pertang(pak long),Port Dickson,Tnjung Ipoh,Seri Menanti,Nilai,Lenggeng,Lonek,Ulu Bondol, hahhh loteh minda den nk bepikir..hahahahahaha

Mentori Bosar,Yang Dipertuan Besar,Perut,Buapak,Ketua Adat,Lembaga sumo ea belakang kito!!!

nanti la jang sambung laie..ponek da jang,,dengan poghut konyang tobungkang,jang nk membuto dulu lah sementaro tggu malam menjelma..hahaha mano-mano yang ado tokasa bahaso,yang teghaso ati dio,,jang xkisah,,sobab jang tau,mano-mano yang shitbrix tu ekau bukan dari nogori jang..hahahaha

lopeh nia buleh la player ponyu boloto poie laut kutip tolo punyu..hahahaha kelaut!! kelaut!!  kelaut!!!

















INI SANGAT BEST!!!