Thursday, 29 December 2011

ombak rindu...

sape yang xtengok lagi leh lah donlod n klik kat SINI...










INI SANGAT BEST!!

Tahukah anda???

'petang semalam saya merasai sendiri pengalaman menonton ombak rindu,,ternyata air mata jantan saya terlalu mahal untuk menitis,lagipun crita itu bagi saya langsung xmenyedihkan malah seakan akan memerli saya kerana saya xpandai melayan arwah awek saya dahulu..'..--ujar atoi seorang pelajar politeknik...



Tuesday, 27 December 2011

bila dah jadi mcm nie..hurmm

aku jarang update post aku sebab aku mulai busy dengan study n xdak masa nak pikiaq mcm2..hahaha ok2 post ini agak melucahkan..hahahahaha bantai jela...hahaha ini khas untuk lelaki..bila dah aim cantik je,,tibe2 salah attack skit..mmg tension..hahahahahahahha



















INI SANGAT XBEST!!!


Sunday, 25 December 2011

12 sebab mengapa aku sukakan course programming...

aku merupakan pelajar jurusan akhir diploma in programming......programming merupakan sesuatu yang seronok untuk dipelajari...so kepada bebudak lepasan spm..boleh lah apply course nie yup..kepala otak kamu akan penuh dengan coding yang mengarut seperti tulisan mesir purba,,,kepala kamu akan muda botak secara perlahan dan sesiapa yang memakai spek,,ketebalan lens akan lebih menebal kerana mata rosak mengadap komputer berjam-jam untuk menyetelkan bug or error yang melampau-lampau...itu baru sikit,,nah baca kat bawah nie jika anda bercita-cita untuk menjadi programmer or hacker....








INI SANGAT BEST!!

benda biasa jika anda seorang manusia biasa...

jika ditanya siapa yang tidak pernah mengorek lobang idung sendiri,,pasti jawapannya adalah pernah kerana tahukah anda ,,mengorek idung selama sepuluh minit dapat merehatkan minda bersamaan berehat di tepi pantai selama 2 jam...selain merehatkan minda,,ia juga mampu mendatangkan inzal yang melampau kepada pelakunya...so..koreklah hidung bila anda terasa tension..hahahahhaah



ini best!!!!!!

Once Red Devil,,Always Red Devil...

aku merupakan seorang pengikut syaitan merah yang taat...adalah tidak pelik jika aku amat gemarkan pasukan red devil....ermm semenjak dua menjak nie aku xda masa nk menaip panjang2 sebab keadaan internat yang memaksa....so buat post pendek2 pun kira okey la..hahaha ....


x-ray sblum masuk poli..hahahaha




pemain baru kedah 2012..

mungkinkah kedah bakal mendapat sentuhan emas 'el-nino' ??? kita tunggu dan lihat..hihihihihihi








INI SANGAT BEST

Friday, 23 December 2011

Kebiasaan Biasa Manusia Biasa..

sewaktu mendaftar poli tadi...orang ramai beratur mengikut course untuk mendaftar semester...seperti pelajar lain..aku juga kena bayar yuran pengajian...just tunjuk slip pembayaran tu je,,bila dah bosan-bosan tu tangan mula lah gatal main gentel-gentel slip bayaran tu..so inilah jadinye..hahahahaha


hahahaha












INI SANGAT XBEST!!





adakah aku pelajar semester akhir dip in programming????

makan berak,makan berak taw2 dah nak last sem je..nokharom betul..baru pas daftar sem 6 tadi....xbanyak perubahan yang berlaku di perlis....tetap steady seperti 3 tahun lalu..hahahahaha..dahla...sapa nk teberak?? jom teman aku..arghhhhhhhhhh..jom2..da kuar kepala dah nie......blah dulu....hahahhhahhaa



xstyle sungguh...xda bijan or cili kering pun..hahahahahahaha











BERAK BAIK UNTUK MEREHATKAN MINDA!!






Thursday, 22 December 2011

Duit Syiling baru Malaysia...

duit syiling Malaysia yang baru sudah mula dilancarkan pada 25 julai yang lalu dan mula diedarkan pada januari tahun hadapan...mengapakah sungguh style syiling nie??? ...syiling yang baru nie menggunakan spek syiling antarabangsa yang ditetapkan oleh bank dunia...huhhhhhhh lepas nie bagi duit raya 5 kupang pun aku suka..kumpul sampai 10 hengget da rasa mcm kaya..kaler emas je semua..hahahahhaha



best,best,best,best,best!!!





























INI SANGAT BEST




Wang kertas baru Malaysia..

wang kertas baru diperkenalkan mulai penggal kedua tahun hadapan manakala not RM50 sudah mula beredar di bank-bank...style plak aku tgk duit nie...hahahaha duit Malaysia yang baru dikelurkan bertujuan untuk mempromosikan identiti negara...so ape lagi..simpan la duit-duit lama nie stat dari sekarang..tak lama lagi dah xdak dah...hahaha tapi duit nie duit polimer...harap-harap kualitinya lagi tinggi dari duit polimer pertama malaysia yang senang koyak mcm Rm5.....banyak kali aku shitbrix balik-balik dapat duit 5 inggit koyak tampal selotape..hahahah style....tak sabar plak aku nak sedut duit..hahahahaha

style-style..hahahaha singgit da macam 50 hengget dah..ermmm




xsabar-xsabar..arghhhhhhhh jom serang bank!!!!! 










































INI SANGAT BEST!!


spain memerlukan kamu..el guaje...

aku merupakan pengikut setan merah yang setia lagi fanatik...tetapi sefanatik-fanatik aku...jika ditanya sapa player yang paling aku minat...jawapannya adalah david villa....sebab mengapa aku xlayan bolasepak sepanyol adalah waktu siaran perlawanan liga sepanyol selalunya pukul 3 or 4 pagi waktu malaysia...persetan ape aku nk tengok waktu-waktu camgitu...aku merupakan seorang pelajar dan anak yang berdedikasi,,xpandai tido lewat apatah lagi keluar sampai lewat malam..huhuhuhu ape-ape pun tahniah kepada bercalona kerana menang piala dunia antara kelab..trofi ini khasnya ditujukan kepada david villa yang patah kaki ketika games di quarter final melawan al-add....euro 2012,,sepanyol akan suram tanpa beliau...animo biya estamos contigo,,,Espero te mejores pronto david villa!!!





Tuesday, 20 December 2011

Tempat ini tempat seribu kenangan!!!!!!


>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>



sesuai dengan motto belog best ini dimana berak itu memang best..hahahahahah tahukan anda...disinilah aku terjatuh ketika hendak terberak.....hahahahahhahaha tinggi sial....sampai bawah tu aku jatuh..puas aku menjerit mintak tolong...dengan susah payah aku memanjat...tengok-tengok zaidi boleh main susun-susun batu lagi..hahahahahahaha sialan..berak di air terjun nie memang bersabung nyawa kamu tahu...nyawa mainannya....oleh itu berhati-hatilah ketika berak...elakkan berak di dalam air seperti aku kerana ia sangat merbahaya...selamat lagi ambil parang,gali n tanam berak korang....hahahahhahaha ape sial cite pasal berak je nie..hahahahahahahhaahaha





Kenangan di Gunung Brembun....

ini cerita dua minggu lepas punya cerita..hahahahahaha akibat kebizian melanda,,lalu aku pun tiada masa untuk menulis belog..ok2...maaf andai posting ini xberapa best kerana ada certain-certain time,,perlu dirahsiakan identiti kerana NASA sedang menkaji belog ini,,dikatakan terdapat formula untuk pergi ke planet nameck..hahahahaha xdala..atas sebab sebab tertentu...hanya cerita yang layak diceritakan sahaja layak dan selayaknya melayakkan dan layak distorikan untuk tatapan public...seperti yang kita sedia maklum..presiden korea utara,,kim jong ill telah   mampos dan selamat dikuburkan bersama-sama budaya k-pop,,ini jelas menyebabkan kadar bunuh diri di malaysia semakin meningkat kerana sudah menjadi trend anak-anak melayu sekarang berangan nk jadi org korea..hahahahha lol....ape kena mengena cerita gunung berembun dengan korea??? hahahaha nampak permainannya tu??

ok2..serius sket lah....tahukah anda,,air sirap merupakan salah satu bahan penting untuk membuat helikopter????  menurut kajian.. apabila terasa terlalu haus,,pereka helikopter terpaksa berhenti membuat helikopter  untuk meminim air sirap....air sirap sejak terun temurun dipercayai mampu menghilangkan dahaga yang melampau...oleh itu,,tidak keterlaluan dikatakan,air sirap merupakan bahan utama dalam menghasilkan  helikopter.......huhuhuhu arghhhhhhh fuck...cerita ape nie...

berbalik kepada tajuk asal entri nie...aku,zaidi dan lan serta ayah ruby iaitu isteri kepada zaidi telah naik ke gunung berembun untuk bersiar-siar sambil melihat keindahan alam ciptaan tuhan sambil menghirup udara segar...(tahan gelak)..huhuhu..seperti yang kita sedia maklum,,kepupusan flora dan fauna secara mendadak amat membimbangkan,,,oleh itu kami mengambil inisiatif untuk masuk ke dalam hutan serta mempelajari cara hidupan liar bercakap..huhuhuuhu


"hutan merupakan rumah kedua kami"-ujar lan yang merupakan ketua ekpedisi..


bergelap dalam suasana hutan merupakan kebiasaan manusia biasa seperti lan..



mamat nie xperlu diperkenalkan lagi...beliau merupakan TOKOH PENCINTA ALAM yang disegani..


minuman air gunung sangat best dan terasa segar...maka tidak hairanlah aku terkencing banyak kali selepas meminum air nie,,hahahahhaa


akar ini lebih power daripada tongkat ali..di..ko kene teman aku masuk utan kalau aku da kawin t..hahahahahhaha


masing masing kelaparan apabila bangun lambat..hahahahahaha


batu plan....bagi yg xtaw baca,,mmg belum cukup ilmu hutan lagi....

berehat sambil menikmati air terjun kolam no 2..huhuhuhu

post comel daripada kedua-dua otai.....terbaik!!!




hahaha itu je yang aku leh stori..yang lain cuma dpt simpan dalam hati jela...hahahahaha









INI SANGAT BEST!!!!








Monday, 19 December 2011

Baucar RM200 diedar minggu pertama Januari

JOHOR BAHRU - Baucar buku bernilai RM200 juta bagi 1.3 juta penuntut institusi pengajian tinggi (IPT) di seluruh negara akan mula diagihkan pada minggu pertama Januari tahun depan.
Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, setiap pelajar akan menerima sebanyak RM200 dalam bentuk empat keping baucar RM50 dan bukan wang tunai.
"Mereka boleh membeli buku di kedai-kedai buku dilantik dan berdaftar dengan pihak kementerian dan baucar itu hanya boleh digunakan di kedai-kedai tertentu sahaja.

"Bagi mendapatkan baucar itu, penerimanya perlu menyerahkan kad pengenalan kepada pihak universiti masing-masing untuk tuntutan," katanya selepas merasmikan Karnival Komuniti Pasir Gudang, dekat sini semalam.








Sunday, 18 December 2011

Perlis sayup memanggil....

result sume da kuar,,,ape yang ko usaha itulah yang ko dapat....sadar tak sadar cuti poli kian habis...cepat sungguh masa berlalu...aku rasa aku baru sem satu..lepak pnye lepak kat perlis tu sedar-sedar dah nak masuk semester last...pearghhhhh...perlis mengikut pandangan aku..merupakan sebuah negeri yang tenang dan damai...lebih sesuai untuk pencinta alam sahaja...kalau ko dari hutan batu (kl) dan dah biasa hidup senang dengan hiburan dan limpahan makanan barat,,perlis bukanlah tempat yang seronok bagi korang..

inzalnya tetap tak sama..aku rasa aku tak teragak-agak duduk di perlis jika dpt keje kat sana satu hari nanti sebab disana sangat-sangat best....tapi pepatah ada menyebut.."jauh mana pun kita merantau,tilam dan katil di rumah tetap tempat paling tenang bagi kita"...so walau jauh mana pun ko pergi,,umah dan tanah tumpah negeri ko sendiri tetap tempat paling best...hak3...best ape muda-muda merantau tengok tempat orang..apa-apa pun..aku harus menikmati setiap saat-saat terakhir lepak di perlis time semester last nie..

'NOGORI KATO POIE'
'PERELIH KATA MAI'





INI SANGAT BEST!!!









jelingan best!!!


agak-agak ape yg kiteorg tengah jeling sampai senyum lebar tu??? hahahahahahahahaha kahkahkah style pic nie..

Friday, 16 December 2011

Sergio Ramos: "moga cepat sembuh El-guaje"

seperti sedia maklum..aku merupakan pengikut 'los bloncos' yang taat...walaupun aku amat bencikan 'la braughana'  aku tetap cintakan bolasepak sepanyol kerana dari kecil sampailah aku besar..jersi pertama yang aku pakai seumur hidup aku adalah jersi "valencia club de futbol" dimana ia dihadiahkan oleh arwah awek aku satu ketika dahulu..aku mula meronta dan ingin mencarut tahap dewa mengapakah jersi sehuduh ini degemari oleh arwah..aku mencampakkannya ke dalam almari kerana bagi aku jersi m.u adalah terpaling hensem...

dan pada suatu hari...selepas ketiadaan arwah..aku mula teringat kepada jersi valencia yang arwah berikan kepada aku dulu lalu aku mula mengsearch di internet....setelah lebih dua jam aku mentelaah kelab catalan daripada sepanyol ini..barulah aku dapat merumuskan....arwah amat suka kepada "david villa" yang ketika itu mula meningkat naik namanya di valencia.....disini baru aku kenal..valencia merupakan kelab ketiga terkuat di sepanyol dan 'david villa' merupakan nadi skuad sepanyol..ia terbukti apabila sepanyol berjaya memenanggi EURO CUP  dan WORLD CUP... seterusnya menjadi pasukan yang memegang status nombor satu dunia..david villa yang digelar "El-Guaje" (taufan yang memusnahkan) berjaya menjaringkan lima gol dan satu assist dalam tujuh penampilan di piala dunia dan membawa pasukan Fulio la rojas memenaggi piala dunia.........

itu cerita dulu..valaupun david villa kini mewakili barcalona dan aku amat bencikan barcalona...real madrid merupakan pasukan favourite aku selepas m.u....tapi yang aku respek mengenai bolasepak sepanyol adalah...walaupun barcalona dan real madrid merupakan pasukan 'el-classicco' di sepanyol yang terkenal sejak dahulu memang bermusuhan..tetapi..setiap player tidak kira dari barcalona mahupun real madrid...apabila mewakili spanyol,mereka akan unite dan bersatu...tidak seperti di dalam liga...that why mengapa aku sangat sukakan sepanyol...sergio ramos merupakan player real madrid..dan seperti yang kita sedia maklum...david villa telah mengalami patah kaki ketika mewakili bercalona dalam merebut piala dunia antara kelab kelmarin..sergio ramos mengucapkan semoga cepat sembuh kepada david villa..dan ini sangat mengarukan...semangat cintakan negara itu amat penting walaupun mereka berdua daripada kelab yang berbeza...ESPANA FELIZ SIEMPRE...FURIA LA ROJAS...VIVA ESPANYORA!!!


david villa ketika mewakili valencia..



El-Guaje ketika mewakili sepanyol.....merupakan sebab mengapa aku sangat sukakan pasukan bolasepak sepanyol..




semoga cepat sembuh menjelang EURO 2012.....








INI SANGAT BEST!!



Tuesday, 13 December 2011

Senarai Yang Dipertuan Agong Malaysia...

KUALA LUMPUR – Berikut adalah senarai Yang di-Pertuan Agong:
1. YANG DI-PERTUAN BESAR NEGERI SEMBILAN
Tuanku Abdul Rahman Ibni Almarhum Tuanku Muhammad
Mangkat: 1 April 1960 (mangkat semasa memerintah sebagai Yang di-Pertuan Agong pertama)
Ditabal: 2 Sept 1957
Tempoh Jawatan: 3 Ogos 1957 – 1 April, 1960

2. SULTAN SELANGOR
Sultan Hisamuddin Alam Shah Al-Haj Ibni Almarhum Sultan Ala’iddin Sulaiman Shah
Mangkat: 1 Sept 1960
Ditabal: 1 Sept 1960 (mangkat beberapa jam sebelum ditabal sebagai Yang di-Pertuan Agong kedua)
Tempoh Jawatan: Menjalankan tugas Yang di-Pertuan Agong sejak 4 April 1960 berikutan kemangkatan Tuanku Abdul Rahman)

3. RAJA PERLIS
Tuanku Syed Putra Ibni Almarhum Syed Hassan Jamalullail
Mangkat: 16 April 2000
Ditabal: 4 Jan 1961
Tempoh Jawatan: 21 Sept 1960 – 20 Sept 1965 (Raja paling muda dilantik sebagai Yang di-Pertuan Agong iaitu pada usia 40 tahun)

4. SULTAN TERENGGANU
Sultan Ismail Nasiruddin Shah Ibni Almarhum Sultan Zainal Abidin
Mangkat: 20 Sept 1979
Ditabal: 21 Sept 1965
Tempoh Jawatan: 21 Sept 1965 – 20 Sept 1970

5. SULTAN KEDAH
Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah
Ditabal: 20 Feb 1971
Tempoh Jawatan: 21 Jan 1970 – 20 Sept 1975

6. SULTAN KELANTAN
Sultan Yahya Petra Ibni Almarhum Sultan Ibrahim
Mangkat: 29 Mac 1979
Ditabal: 28 Feb 1976
Tempoh Jawatan: 21 Sept 1975 – 29 Mac, 1979

7. SULTAN PAHANG
Sultan Ahmad Shah Al-Musta’in Billah Ibni Almarhum Sultan Abu Bakar Ri’ayatuddin Al-Mu’adzam Shah
Ditabal: 10 Julai 1980
Tempoh Jawatan: 26 April 1979 – 25 April 1984

8. SULTAN JOHOR
Sultan Mahmood Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail
Mangkat : 23 Jan 2010
Ditabal: 15 Nov 1984
Tempoh Jawatan: 15 April 1984 – 25 April 1989

9. SULTAN PERAK
Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Yussuff Izzuddin Ghafarullahulahu Shah
Ditabal: 18 Sept, 1989
Tempoh Jawatan: 26 April 1989 – 25 April 1994

10. YANG DI-PERTUAN BESAR NEGERI SEMBILAN
Tuanku Ja’afar Ibni Almarhum Tuanku Abdul Rahman
Mangkat : 27 Dis 2008
Ditabal: 22 Sept, 1994
Tempoh Jawatan: 16 April, 1994 – 25 April, 1999

11. SULTAN SELANGOR
Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Ibni Almarhum Sultan Hishamuddin Alam Shah
Mangkat: 21 Nov 2001 (mangkat semasa memerintah sebagai Yang di-Pertuan Agong Ke-11)
Ditabal: 23 Sept 1999
Tempoh Jawatan: 26 April 1999 – 21 Nov 2001

12. RAJA PERLIS
Tuanku Syed Sirajuddin Ibni Almarhum Tuanku Syed Putra Jamalullail
Ditabal: 25 April 2002
Tempoh Jawatan: 13 Dis 2001 – 13 Dis 2006

13. SULTAN TERENGGANU
Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Almarhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah
Ditabal: 26 April 2007
Tempoh Jawatan: 13 Dis 2006 – 12 Dis 2011

14. SULTAN KEDAH
Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah (Dilantik untuk kedua kali) – BERNAMA



p/s: tahukah anda,,Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan merupakan agong yang pertama, dan gambar beliau disemadikan di semua wang kertas Malaysia...

SIAPAKAH LELAKI INI????

TORA DATANG LAGI!! siapakah jejaka ini?? tahniah kepada beliau kerana segala usaha gigih beliau berjaya membuahkan Z$#*r...aku mengagumi beliau sebagai salah seorang teman baik aku...so aku akan semadikan gambar beliau di dalam belog yang xberapa best ini..diharap empunya pic nie tidak terkincit di dalam seluar dan keluar cili boh bersama-sama kacang dal bila melihat post ini.,post ini tiada kene mengena dengan yang hidup atau yang nak mampos,lagi tak ada kene mengena dengan tauke kedai potostat Hock Hor mahupun  perniagaan besi buruk Satiskumar Thinesh A/L Muriappan Parthiban .diharap beliau boleh tersenyum manja melihat paparan gambar beliau yang ternyata tidak dapat disangkalkan kekacakkannya..akhir kata...
.MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA..

SIAPAKAH?????
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

beliau adalah!!!!!!!!

TARA!!!!

zaman muda dolu-dolu..


beliau berjiwa bapa mitsali..bertuah sesiapa yang berjaya menambat hati beliau..


tegap,sasa...."pantang menyerah sebelum ajal"..ujar abg long kuala perlis yang hanya mahu dikenali sebagai pak din (bukan nama sebenar).


muka suci penuh sinar keimanan..apa-apa pun "in arsenal we trust" tetap dihati..


dan.......

<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<

PAHAL TENGOK-TEGOK????? -pak din-
\
 (gambar tanpa baju,sama seperti si comel BUR,,mungkin lebih seksi jika nampak perut)








INI SANGAT BEST!!!