Friday, 27 January 2012

Ini bukan macha ye.....

aku memang langsung xminat nak pakai seluar mcm nie..dah alang-alang pakai seluar pendek biala atas lutut kan? hahahahaha ok2..aku mengaku aku silap sebab kutuk member aku dress up mcm macha...kepada semua yang minat pakai suar pendek..boleh la try dress up mcm nie...sluar evisu je stakat nie yang aku penah jmpe pendek mcm nie..yang lain2 aku xtaw lah..hak3..inilah posting petama yg mengajak org membuat baik ..hahahahahahaha

















dok baca pe lg..dah habis dah....

Thursday, 26 January 2012

System or mancing?? dua-dua best..

da bersopak dah belog aku nie lama xmenghupdate...5 hari aku bermastautin di umah sepupu aku kat sungai ramal...fokus utama sebenanya nk buat system...buatnye semalam je..yang lebih lagi semua dihabiskan merewang-rewang..hahahah lyn kepala gila zaidi memang sentiasa ada aktiviti best ..nasib baik kak ruby pun best..lupa2..epy annivrsry prkhwinan yg ke sebulan yup...ok2..berbalik ke tajuk asal....spurs kene tibai??? starndart la kelab cap ayam!! arsengal banggang?? memang banggang pun,xpyh aku nk ulas lebih lanjut...chelshit seri?? benda biasa lh..dah nama pn Andres Very Banggang coach ditambah dgn torres bebal,memang itulah hasilnye..,,negeri smbilan menang n sibuk begaduh??? itu wajib...dah masuk tempat orang jgn buat kepala ko je..ape ko ingat felda united senang2 je nak mensawitkan jang??? amik ko..dah dihumban ke lembah yang hina pun xpuas ati jgak..biasa lah...org nismilan kobaan 'tu deh,,bilo tangan motik sawit sibuk nk nondang bola'..


pasal cite pasal bola je nih?? bosan-bosan...mancing lampan kat tasik putrajaya??? xbest mana pn sebab ikan  pn besar 3 jari je..makan durian buffet??? sakit perut aku sampai berak pn dah bau tempoyak..hahahahhaha..last2 tasik the mines jgak yang paling best....dari perlis bawak joran kalau tak test 'air bandar' ape gunanya bawak kn?? hahahhaha ..dahla..penat dah aku becerabih..layan jela pic2 yang sempat aku tepekkan dalam belog xberapa best nie...



tokoh pencinta alam hanya mampu memerhatikan gelagat pemancing tegar yang mengarut-garut...hahhaha


mungkin zaidi perlu memberi tazkirah ilmu alam kepada mamat nie supaa dia lebih berminat..hahhaha

ini namanya teworong ye...


kat pembetung nie pn boleh tersangkut..nasib baik pic nie cover baik..hahahahhaha


bila dah benggang ikan xdapat-dapat..inilah jadinya..


merenung kekesalan masa lampau......


rasa durian tidak mampu menghilangkan rindu resah gelisah dihati..hahahahaha


penah tengok hantu durian??? inilah contoh muka hantu durian..


tasik the mines....


ikan DBKL..sapa nak main lontar ikan boleh lah datang kesini..


asyik gambar korang je..aku nk jgak..hahahahha


memancing memerlukan 99.9% kesabaran hati disamping 0.01% bekalan hati ayam....



bila ikan masuk perangkap...tu dia..


pencinta alam sinonimnya mampu berinteraksi dengan hidupan darat mahupun air..so tidak hairanlah jika beliau memegang status juara tasik the mines..syabas kepada beliau...


amacam?? brani challenge??


pemancing tegar..



lepas tu....







santapan makan malam..yeaaahhhhh



bingkisan last


video



INI SANGAT BEST!!!!



















Saturday, 21 January 2012

Esok balik?? hurmmm..

dah lama xpost ape2 kat blog nie sebab xda benda best yg aku buat...alik-alik duk umah mengadap game n buat final projek je...nak tulis pasal bola mcm xbest je...asik-asik man city rebut klaseman ngn man united..budak tadika arsengal kalah pun dah basi...felda united mensawitkan selangor pun semua org dah tau,,kelantan membudu kan kedah pun aku malas nak komen sebab ada housemate org kedah..so tak ada ape2 yg aku nk tulis....esok balik k.l pun xrasa mcm seronok coz k.l bukan tempat yg best pn bagi aku...nk siapkan final pojek punya pasal,,xpe lah..dahla..aku nak tido untuk perjalanan yg jauh esok....salam..


makan,tido n coding..arghhhhhhh











INI SANGAT XBEST!!!




Sunday, 15 January 2012

Pening mengadap benda alah ni,,

semenjak dua menjak nie..tah apesal tah...lagsung takda mud nak menghupdate post2 dalam belog nie....sibuk buat projek final bersama rumet tersayang..hazim izzat...sakit otak nak desingn-design web guna php ni..kadang-kadang pecah perut sampai menangis gak gelak,,tengok design yang kiteorg buat mcm banggang..hahahahahahaha.walau ape pun jadi...25% web nie harus disiapkan jugak sebab dlm minggu nie penyelia projek nk tengok...hahahahahahha ..CODING IS NOT A CRIME...arghhhhhhhhhhhhhh..



sedar tak sedar..dah tiga tahun mengadap benda alah nie...dah penat nk tension...cuma boleh pasrah jela...coding punya berpage-page..outputnye alahai ciput je..


hahahahha design header yang macam banggang,tak ada rupa website goverment langsung..hahahahhahaha...



AKHIRNYA...............................






inilah rupa yang memberangsangkan..hahahahhahaha YEAAAHAAAAA..

















INI SANGAT BEST!!!



Friday, 13 January 2012

BB1M....

duit tidak boleh membeli segala-galanya..tapi segala-galanya perlukan duit....hahahahahaha bila baucar buku rm200 dah dapat..otak mula lh melayang-layang nk habiskan mcm mana menatang nie,,,tak kan aku nk sebat pemadam faber castell sapai 7 kotak,,memang tidak lah kalau nak beli color pencil luna n buku mewarna ultraman..lagi tak logik kalau aku habiskan beli novel komsas tingkatan tiga...aku amik course programming kmputer..rasa mmg xboleh kalau aku nk sebat pendrive tujuhpulohsembilanratusduapulohenam GB,,paling tidakpun..lupakan jela hasrat nk beli mouse bentuk kura-kura comel.....arghhhhhh pe mangarut-ngarut nie..mama aku merangkap penyelia projek akhir..(pn.farihan elyana) mgkin akan suruh aku beli buku ''principle php in programming''..memang aku tak hingin lah sebab beli buku-buku mcm tu rasa tertipu..ayatnye sikit je..lebihnya kompem-kompem coding php mesir purba..hahahahahaha dahla..nk teberak lagi bagus dari memikirkan benda alah nie...blah dulu...salam.. .





sungguh xbest langsung design dia..hahahahah takpe lah..yg penting nilainya lagi beharga dari kertas bingai nie...huhuhuhu








INI SANGAT BEST!!!!!

Wednesday, 11 January 2012

Apabila Blogger,Programmer dan Hacker meninggalkan laptop.....

Tajuk xnak kalah..hahahahahahaha..blogger,hacker sudah sinonim dengan komputer..begini lah jadinya bila semua berhenti mengadap komputer buat seketika..ni aktiviti pelajar semester akhir dip in programming bila dah bosan mengadap laptop....jap2..apahal ayat aku skema sgt nih..hahaha ok2...kiteorg sebenarnya dah terSAIFUL asyik mengadap coding yg dah mcam tulisan mesir purba kalau tgk lama-lama...bila ada masa terluang,,nak-nak lagi hari kamis merupakan hari public holiday bagi kelas aku..

ape lagi,,jadi truely org kampung lah kejap...masuk hari nie adalah hari ke empat kami membelasah ikan-ikan sungai..sampai naik muak dah tekak aku nie..,dari keli,lampam,sembilang laut,puyu gajah n sampai lah ikan kap besar betis aku,,semuanya telah disebat oleh kami...aim of the experiment,,ikan tu bukanlah nak makan sangat,just buat lauk bila bosan tahap cipan asyik makan ayam je..yang penting adalah kami menikmati semester akhir nie bersama-sama...nie lh peluang mencipta kenangan bersama..lpas nie dah habis study dah,.aku rasa time mcm nie lah dapat lepak n gelak sama-sama tanpa dibelenggu asaiment n projek akhir.,.petang tadi..untuk hari keempat,,kami serumah telah memukat ikan di tandop padang siding...aku mesti rindu saat-saat inzal ni sampai bila-bila..aku rasa korang lah classmate merangkap housemate paling sempoi penah aku kenal...xsia-sia tiga tahun aku mengabdikan diri kat perlis indra kayangan nie..thanks all bro. .


antara koleksi joran ahli rumah sewa pauh putra,perlis..


dari sungai,tandop sampai lah laut..semuanya kami dah harung..dari xminat mancing sampai lah aku jadi taksub..


kalau nak ilmu mengenai hack mengehack..boleh lah menuntut dgn mamat nie..senyap tapi berbisa..bisa-bisa dia pun last-last down gak kat kaki blogger..'MENTROX'..kerana gambar beliau telah selamat di photoshop...hahahahaha


pak din merangkap ajk pauh sempat meluangkan masa memeriahkan majlis bersama-sama baju JPAM beliau..


kanak-kanak riang berenang sambil membuat peace tanda klimaks bermain air yang melampau..terlihat am begitu excited sekali...hahahaha tahniah kepada bob kerana menjumpai 'KHAZAMAH' berupa parang TAMINGKUMALASARI di dasar sungai ini...


perancangan roadblock bagi ikan dirancang secara terpeinci..



salah satu syllibus pembelajaran yang perlu diambil sebelum anda layak bergelar anggota JPAM seperti bob..hahahahahaha 




bur menggadaikan kecomelannya demi mencari ikan dan 'GINJENG'..hahahahhahaha














INILAH HASILNYA....








mamat nie xperlulah diperkenalkan lagi..to irna..jgn mara paan..kteorg pnjam kejap je..huhuhuhuhu


ikan lampam..jadilah untuk buat lauk makan malam...hahahaha nie xtermasuk ikan kap besar yang fifi dah rembat buat bela dalam kolam umah dia..hahahaha


kalau kek nismilan nie..godang mcm nie dah selamat den buek masak lomak cili api taw x..hahahaha





AKHIRNYA....






umah bujang camni lah goman ea..dah-dah..JOM MELANTAK SAMPAI MUNTAH..(BOB)





p/s: tiada typo eror dlm entri nie..itu adalah ayat tersasul yg dikeluarkan oleh bebudak-budak nie.










SERIUS INI SANGAT BEST!!!














Tuesday, 10 January 2012

Utusan Malaysia online FAIL.....

mcm mana nama Effa Owana nie boleh jadi Effa Owano??? hahahahahahahha aku rasa tukang taip nie peminat tegar ozawa lah..hahahahahahha mmg SAIFUL betul..hahahahhahah





hahaha kalau nk baca sampai habis..klik link INI......









INI SANGAT XBEST!!!!

Monday, 9 January 2012

N. Sembilan sudah buktikan



BUKAN sekadar jadi juara tetapi bijak bermain psikologi.Barangkali itulah antara keistimewaan yang ada dalam pasukan Negeri Sembilan.Manakan tidak, setiap kali turun dalam aksi perlawanan penting, Negeri Sembilan sering kali melabelkan pasukan mereka adalah team underdog.Tidak mahu mendabik dada sebelum menang, sebaliknya menghormati pasukan lawan.Buktinya, Kelantan yang mendapat jolokan Gergasi Pantai Timur tumbang 1-2 kepada Negeri Sembilan bagi merebut Piala Sumbangsih di Stadium Nasional, Bukit Jalil kelmarin.


Perkara itu diakui sendiri oleh Ketua Jurulatih, Mohd. Azraai Khor Abdullah yang menyatakan The Red Warriors adalah pasukan pilihan termasuk pilihan beberapa jurulatih Liga Super.Malah, di atas kertas, Kelantan memiliki kelebihan dengan adanya pemain bertaraf bintang seperti Norshahrul Idlan Talaha yang menjaringkan gol pembukaan seawal minit ke-22 dan dibantu Indra Putra Mahuddin, kapten pasukan, Mohd. Badri Radzhi serta Nor Fahan Mohammad."Kelantan memang pasukan pilihan. Semua orang tahu Negeri Sembilan hilang beberapa star keranaberhijrah ke pasukan lain dan ditambah isu pemain import hingga kita ada seorang sahaja pemain import.


"Dengan mengenepikan masalah yang berlaku, kita bentuk sebuah pasukan dengan menilai kelebihan yang ada pada setiap pemain sebelum mengadun strategi dan taktikal. Alhamdulillah, mereka berjaya menterjemahkannya - mendakap Piala Sumbangsih," kata Mohd. Azraai.Ujarnya, biarpun ketiadaan pemain senior seperti Mohd. Shukor Adan dan Idris Karim, strategi meletak pemain muda yang baharu untuk memikul tanggungjawab membuktikan mereka begitu komitmen dalam perlawanan.Kejayaan Negeri Sembilan menjulang Piala Sumbangsih bersama Mohd. Azraai membukti sentuhan jurulatih tersebut memiliki 'resepinya' tersendiri membentuk pemain baharu selepas kehilangan beberapa tonggak utama pasukan.Bisa jurulatih itu jelas tidak disia-siakan awang import Negeri Sembilan, Jean-Emmananuel Effa Owona dari Cameroon apabila menjaringkan gol penyamaan dan gol kekecewaan penyokong Kelantan pada minit ke-31 dan 63."Sebelum ini kita telah menguji Effa Owona dalam beberapa siri perlawanan persahabatan, prestasinya cukup baik dan dalam perlawanan semalam (kelmarin) dia telah membuktikan kemampuannya hingga dinobatkan sebagai Pemain Terbaik Perlawanan.


"Beberapa pemain muda yang baharu juga harus diberi pujian kerana bukan mudah untuk pemain muda bangkit daripada ketinggalan, apalagi menentang Kelantan yang dibarisi pemain berpengalaman tetapi mereka membuktikan sebaliknya," katanya.Sementara itu, Norhafiz Zamani Misbah yang diberi kepercayaan menggalas peranan kapten mengganti Mohd. Shukor berkata, dia secara peribadi melahirkan rasa gembira kerana kali pertama menjuarai piala berkenaan selepas percubaan bersama Negeri Sembilan pada tahun 2004 gagal."Sejujurnya kita mahu menang tetapi Kelantan dibarisi pemain hebat dan dihormati sebagai pasukan pilihan."Kita diakui pada 15 minit permainan bermula apabila pemain Negeri Sembilan (pemain muda) belum mendapat rentak sebenar. Selepas itu, baharu kita bangkit menyusun strategi dan gembira apabila keputusan 2-1 kekal hingga wisel penamat," jelasnya.Katanya, kemenangan itu akan menjadi


 pembakar semangat dan moral buat semua pemain bagi musim baru Liga Super 2012.Sudah tentu, Negeri Sembilan yang baharu menjulang Piala Malaysia ditambah juara Piala Sumbangsih memberi isyarat awal kepada pasukan dalam Liga Super musim ini agar tidak mengambil mudah kehadiran tenaga muda dan awang import, Effa Owona.

Sunday, 8 January 2012

Nismilan monang laie??? alah..biasolah tu..

tahukah anda negeri sembilan dan selangor adalah pasukan terkuat di selatan...nak harapkan kulumpo?? sibuk nak bubar team jo,,,johor?? haram hukumnya membayangkan johor menang piala sumbangsih...melaka?? lagi lah xboleh harap..duk memunggo kek liga FAM jo kojo,tah bilo2 nak naik....

dua2 gergasi pantai timur jang dah hobin...terengganu?? jang dah lamo tongsampahkan, jang dah sumbek tolo ponyu kek mulut memasing..kelantan pulak  dah jang dh humban ke lembah yg hina..player kelantan boleh balik jual budu.ado player import duo oghang,,duo2 xboleh pakai.hampeh main mcm budak tadika.. lain kali tiru mcm nismilan..5 org star dah kuar tapi still steady.sumo player2 mudo jo..den monyampah boto,shari sblum game,,xdo sapo pun yg ckp nismilan monang.sotkabar sumo kobaan kelantan yo monang..hah..amik kau..sonyap..

bgn tido ghaso champiyen,makan ghaso champiyen,poie kodai moto pun mogah jo paki bju nismilan..mcm den pulak yg main..hahahahahahhaha tahniah nismilan..MUSUHNYA HABIS BINASA.....


HOBIN JANG HOBIN!!!!!!





PIALO SUMBANGSIH KITO YG PUNYO...



tanpa komba,hai-o yg blah, idris karim xditurukan,syukor adnan injured,,nismilan masih boleh laie monang..apo ada hal!!!

salute mo ultras nogori...tanpa penyokon setio..pasukan kito berjuang tanpa tujuan...tahniah ULTRAS!!


HOBIN JANG HOBIN....


GOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!


IN AZRAAI WE TRUST!!!!


mario bolotelli nismilan..hahah sorang player import jo da ckup..kelantan pakai duo org player import pn kalah..apa ada hal???


MUSUHNYA HABIS BINASA!!











KASI GODANG SIKIT!!! HAHAHHAHAHHAHAHAHA





















INI SANGAT BEST!!!






.

Saturday, 7 January 2012

Gud Luck Yellow army..

seperti yg kita sedia maklum..malam nie negri smbilan akan menentang kelantan di piala sumbangsih..hanya terbaik dikalangan terbest je boleh bersaing merebut piala nie...kelantan merupakan juara liga super manakala negri merupakan juara piala malaysia..liga mana-mana pun dalam dunia mesti ada piala pembukaan...negri yang rata-ratanya dibarisi skuad baru diharap mampu menterjemahkan kemengan malam nie...jejang2 semua tidak kisah di mana jua..jgn lupa support pasukan kesayangan kita..EPL-epl jgk..pasukan negri sendiri kena lah support..lain lah pasukan negri korang BANGGANG..ko nk support ke xnk tu ko punya pasal lah..hahahahah diharap negri mampu menongsampahkan kelantan malam ini...MUSUHNYA HABIS BINASA... 


HOBIN JANG HOBIN!!!

SKUAD NEGRI 2012



penuhkan lautan kuniN9 malam nie!! kami semua bersama negeri kesayangan kami...tidak kisah dimana jua bumi yang sedang dipijak..darah yang mengalir tetap truely jang...doa kami bersama pasukan N9..

Wednesday, 4 January 2012

sejarah android..

aku merupakan seorang yang taksub kepada sejarah..hahahahahah bila baca benda alah nie baru aku taw mcm mana android terhasil..hahahaha so boleh lah korang tgk android korang kurun ke berapa punya..hahahha























INI SANGAT BEST!!