Wednesday, 29 February 2012

Selamanya kamu tidak pernah menjadi mantan....

post ini ditujukan kepada seorang kekasih yang pernah hadir mengubah hidup aku...sayang hari tak selalunya cerah..terima kasih kerana hadir dalam hidup aku walaupun hanya seketika..al-fatihah~~~


hari itu segala-galanya berubah,
segala kepercayaan dan cara penilaian aku trhadap hawa,
dua lapan februari dua ribu enam,
bermula segala perasaan yang luruh,
tercicir segala cara hidup yang dipegang,
hilang semuanya yang selama ini tidak berenggang,

hari ini mungkin engkau melihat aku,
bukan aku yang kau lihat dahulu,
juga tiada baran seperti yang kau lalui dulu,
angkara sikap amarahku,

tetapi sesuatu yang tidak pernah hilang,
betapa dirimu terlalu aku sayang,
biarpun hati ini mula dicuri orang,

aku mahu dikau bahagia disana,
tempat yang aku sendiri tak pasti entah dimana,
pergi menghadap tuhan yang esa,

aku tidak lagi sedih kehilangan cinta,
kerana aku telah menemui bahagia,
tetapi dia tidak membenarkan aku lupa,
cinta antara kita berdua,
cinta yang tidak mungkin terpadam apinya.

mereka semua tidak mungkin tahu,
hari-hariku berlalu tanpa kamu,
kosong,sepi,dan jemu menhantui hidupku..

kini,
detik itu sudah lama berlalu,
biarkan kenangan terus beradu,
tetapi hanya satu yang masih utuh berpadu,
canta aku terhadapmu..

selamanya Nur Fatarajannatanurul Amira~~~






untuk mengetahui lebih lanjut kenapa aku sedih sangat-sangat leh la klik DISINI..kalau taknak tahu tu ko punya pasal lah..

Tuesday, 21 February 2012

Fish itu ikan....

salam...dua tiga minggu nie jang banyak menyepi....kerna sudah menjadi tugas jang menyelamatkan dunia daripada rasaksa..tujuan jang menaip pepagi buto nie bukan nak cerita pasal kehebatan jang menewaskan rasaksa pokok pine mahupun jasa jang kepada negara..juga bukan nak cerita pasal jackie chan bersama kungfu mabuknya....bukan!! bukan itu yang jang nak cerita!!!. asal lak tetibe je guna 'jang' nie..bapak tak best sial..hahahah ok2..aku akan menaip sama seperti lidah menyusun kata....

argghhhhh macam haram pa aku mengarut nie..street to the ip access point (ayt budak i.t)...ni merupakan post pertama aku aku di bumi beradat pepatih..n.sembilan....so berpandukan kepada tajuk paling atas tu..aku nak cerita sekali lagi secara terpeinci 'sikit' mengenai member-member sepermancingan aku..(asik cite sal mancing je..ahh peduli apa aku..sapa suruh ko baca hahaha)...naik cuti sem ni ada function besar menanti,kiteorang akan meredah laut dalam demi mencari sesuatu yang dinamakan sebagai "fish"....nama fish diambil daripada perkataan FFFFFUUUUUUU dan ISHHHHH..,maka jadilah ffffisshhh...hahah main sebat je..hahahaaha dahla...penat lah nak menaip..layan jela muka member-member aku ni..


Nama: Amir Izzuddin
Asal: Bulatan Kuala perlis,malaysia
Umur: 47 tahun.
Tahap: Pro
Kebolehan: mempunyai semangat pantang menyerah kalah sebelum ikan tak kunjung tiba...boleh memanggil ikan dalam keadaan separuh sedar (tido)..
Ikan kegemaran: Pari 10 kilo.
Ayat kegemaran: HELLO DEN!!!
Motto hidup: Sembahyang tiang agama..


Nama: Mohd Farhan
Asal: Malim kundang,Melaka darul Ehsan..
Umur: 21 tahun
Tahap: Semi Pro..
Kebolehan: Mempunyai kesabaran yang tinggi..mahir dalam memukat ikan (kap liar)..lebih gemar bermesej ketika memancing kerana disamping menghilangkan kebosanan,,ia juga memupuk semangat kekeluargaan..(hantar report kat bini)
Ikan Kegemaran: Buntal
Ayat Kegemaran: "ini tidak pernah dibuat di arab"
Motto Hidup: Beringat sebelum kena,Berjimat sebelum habis...




Nama: Mohd Fakrul Razi.(adek rul)
Asal: Kuala berlumpur..
Umur: 20 tahun (ikut surat beranak)
Tahap: Pro
Kebolehan: Berkebolehan melontar umpan ke sasaran dengan tepat..suka berseorangan..semangat cintakan ikan..nasib selalu tidak menyebelahi beliau..
Ikan kegemaran: Sembilang laut.
Ayat kegemaran: "ramai orang kata"
Motto Hidup: sepandai-pandai ikan mencuri umpan,pandai lagi mas ema mencuri hati aku..


Nama: Mohd Hafifi hafiz
Asal: Tandop padang siding,perlis..
Umur: 20 tahun (tak makan tua)
Tahap: Lagend.
Kebolehan: Berkebolehan tinggi memancing secara 'casting'..gemar mengambil pasir laut dan membaca mentera..sabar dan beriman..releks setiap masa dan berkeperibadian tinggi.
Ikan kegemaran : Bilis.
Ayat kegemaran: "fuck la sial"
Motto: Ingat lima perkara sebelum lima perkara.



Nama: Amir Amsyar
Asal: state of nine..
Umur: 21 tahun
Tahap: Quarter Final.
Kebolehan: Mempunyai naluri keibuan, naluri kesabaran yang rendah.berkebolehan tinggi dalam menyilang tali pancing..nasib sentiasa memihak beliau.
Ikan Kegemaran: Siakap
Ayat Kegemaran: "roti teloq xmo sayoq"
Motto: ilmu,iman,amal.


Nama: Mohd Hazim Izzat
Asal: Jolobu,n.sembilan (rais yatim)
Umur:17 tahun 2 bulan..
Tahap: (tiada dinyatakan)
Kebolehan: Mempunyai tahap kesabaran yang tinggi walaupun tidak suka memancing..berkebolehan bergayut   telefon selama 3 jam tanpa henti walaupun semua org sibuk memancing...disamping suka melihat org memancing...bunyi air laut mampu menyerlahkan dan menaikkan suasana romantik...tidak pernah tinggal solat dan pemurah dengan senyuman..
Ikan Kegemaran: Semua jenis ikan yang boleh dimakan.
Ayat Kegemaran: 'takmo nakal-nakal ye'
Motto: Membaca jambatan ilmu.



Itulah biodata serba sedikit mengenai member-member aku...




ready untuk trip seterusnya!..












apa-apa hal jom solat dulu....








INI SANGAT BEST!!!!







Saturday, 18 February 2012

Naruto yang best!!

video nie aku rasa lagi cool daripada cite Dragon Ball Z  yang macam nokharam.,super saiya pun mcm banggang je..hahaha..tapi cite naruto yang dibuat khas untuk youtube ini direka oleh die hard fans naruto..effect yang diaorang buat sebijik macam kartun betul....hahahahahaha style-style...









INI SANGAT BEST!!!

Sunday, 12 February 2012

Satu Tumbukan Padu Keudara!!!!

asal hari nie jang rasa semua benda manis....makan roti canai rasa manis,makan sambal nasi lemak pun rasa manis...persetan apekah tandanya ini...jang bangun-bangun je tadi,,air kosong pun terasa manis...jang tidak menolak kemungkinan buatan manusia ataupun ada pedajal nak kenekan jang...jang berfikir sejenak...sambil mengenakan rokok dijari,,pelahan-lahan jang buka laptop,ambil lagu secara random,sambil satu persatu cicipan mouse membelah kesunyian pagi.,

pelahan-lahan jang buka paper online..lelaki sejati tidak akan baca paper dari hadapan....mengantuk masih lagi menghantui jang...tiba-tiba............mata jang terbeliak selepas membaca petikan.. "UNITED RAMPAS KEDUDUKAN TERATAS".,jang tetap cool je..jang selak pelahan-lahan dan jang tgk lagi ,,jang nampak "LIVERPOOL LEMAS DI OLD TRAFFORD"....jang berfikir sejenak...font ape yang depa pakai sampai besar sangat nie?????.apekejadahnye pakai font besar-besar???.jang maintain cool je sambil jang kemam-kemam rokok dibibir....jang xpercaya,,jang bukak the sunday times ..jang ternampak "FERGIE LASHES 'DISGRACE' SUAREZ AS UNITED GO TO TOP".. kebetulan..lagu random yang jang pilih tadi tiba-tiba berbunyi lirik glory-glory man united,and the reds go marching on,on,on..jang amati dalam-dalam lirik itu...jang pejamkan mata rapat-rapat,dan tersenyum penuh inzal sambil membuat satu TUMBUKAN PADU KEUDARA!!!  yeahhhhhhhhhh,,satu dunia meraikan kemenangan menentang racist....loserfool telah dihumban ke lembah yang hina dan tercicir 7 tiang debelakang man united!!!! apa ada hal????


"WE R ONE HELL OF FAMILY SUPPORT THE BEST TEAM IN THE WORLD"


apa ada hal!! team champiyen!!


respect the captain!!! fcuk the RAC18T!!!


SI ARNAB BANGGANG LAGI SOMBONG BODOH!! FOREVRA UNITED!!!


LAGENDA BUDAK SETAN!!!! SETAN BETOL!












SEMENTARA ITU






ASAL TENSION-TENSION NIE???? JGN RISAU..AKU TAK SEMPAT BACA LG BRITA PASAL CHELSEA!!!!!!







HAHAHAHAHAHAHAHa



INI SANGAT BEST!!!





Saturday, 11 February 2012

Syarat-syarat wajib memilih bakal pasangan bagi lelaki.....


sila siasat dulu..jgn dah lama baru tahu..mmg sakit..hahahaha khas untuk glory hunter...hahahahaha


hahahahaha



ini sangat best!!!













Friday, 10 February 2012

Selamat datang ke NERAKA Old Trafford....

seperti yang kita semua tahu..clash of titan minggu nie diantara liverfoll dengan man united..pertemuan pertama di anfield membawa bekalan satu mata pada kedua2 pasukan....fans liverfool merupakan fans yang amat jahat dan sial kerana menyembunyikan kekurangan diri dengan mengutuk team org lain....setiap musim hanya inzal menang kepada team top four..tahukah anda bila LIVERFOOL LAST MENANG EPL????? .....tahukah anda??? 

dah 23 tahun xmenang epl...banggang tahap mangkuk 9 tingkat punya liverfool....sapa xpuas ati klik DISINI...




last cup liverfool menang champion league tahun 2005...itu zaman bila shial???? epl dah 23 tahun xmenang tapi sibuk kutuk chelsea banggang,arsenal mangkuk ayun dan spurs kelab cap ayam...tahukah anda ini semua adalah agenda illuminati jahat penyokong yang terbukti bebal dan sangat hina...pasukan ini hanya layak degelar pasukan "sandarkan pada kenangan"....malam esok,,man united akan lwn liverfool....bersedialah si botak reina untuk dihumban ke lembah yang hina...ketahuilah anda semua...

"SEHINA HINA UMAT,,ADALAH UMAT YANG MENYOKONG LIVERFOOL"




p/s: untuk lebih inzal..jom baca post aku mengenai kebanggangan liverfool...korang boleh klik 


Monday, 6 February 2012

Trip to Lumut,Perak...(fishing Part ii)

mood tengah demam nie...akibat semangat kerapu dan siakap merah dah merasuk..aku gagahkan diri jugak untuk buat post nie..anyway aku telah memancing selama tiga hari dua malam tanpa henti di lima port berbeza..xpenah-penah aku all out memancing mcm nie..nie lah jadi bila layan kepala gila member-member..hahahaha best,kecewa,seronok semuanya ada..tipi pengalaman lepak dengan member2 tu lah paling best n aku akan ingat sampai bila-bila...hahahaha...aku xlarat nk menaip..so lyn jela pic yg sempat aku sumbatkan dalam post nie..hurmm


mentarang sebagai umpan..


ketam biru yg cantik lagi best...


kerapu yg brjaya dinaikkann


video menaikkan siakap merah yang telah corrupt..dpt sikit pn jadi lah..hak3...


siakap merah yang aku dapat. dari video kat atas.yeahhhh


siakap merah laut pertama yang aku berjaya naikkan..huhuhuhu

no comment







memandangkan semua gambar aku paan dah rembat..dengan aku pun xberapa sihat..korang klik jela DISINI






INI SANGAT BEST!!!!






Friday, 3 February 2012

Trip to Lumut,Perak...(fishing)

Salam....hari nie aku taknak mengarut-ngarut..trus street to the point..hahahahaha..setelah seminggu bersedia melengkapkan peralatan memancing..budak-budak rumah sewa aku telah bersepakat akan mengadakan trip memancing kat lumut,perak dari hari nie sampai hari ahad...anyway satu rumah sewa aku nie pemancing tegar..ikan air tawar dan masin semuanya dah kami hambat buat lauk..hahahaha ..kami berani menyahut cabaran sebab member aku,,wan..pernah naikkan pari 10kg kat situ...memang spec joran kami ready untuk ikan atas lima kilo lah kan.cewahh..hahahahahhaha bersemangat sampai sorang bawak dua joran...seperti yang dirancang,,malam nie kitaorg akn melabuhkan kili dan kail di teluk batik dan malam esok di senangin...


diharap cuaca dan nasib menyebelahi kami.....
doakan kami selamat pergi dan pulang yup...to my parent yang baca post nie...doakan angah selamat yup..thanks sebab tak pernah halang minat angah dan sentiasa bagi kebebasan untuk angah pilih jalan hidup angah...love you sooo0o0 much expecially my babah n ibu...hurmmm..jauh gak nak drive dari perlis sampai lumut..ape-ape pun inilah peluang untuk kami mencipta kenangan bersama di semester akhir..korang lah sahabat aku sampai bila-bila.....dah2..pada member-member yang pergi..jom stat packing..lpas solat jumaat grak...woi!!! duk baca padia lagi..karang looop sibuk hingaq!! jom siap-siap!!!


Teluk batik,,Perak..


Teluk Senangin..



joran yang diharap mampu menaikkan ikan gred double A...hahahaha insyaallah..

to empunya machine Banax!! benda tu yang aku target lepas nih..hahahaha


to amir izzuddin: joran 14 kaki nie kalau xdapat naikkan kerapu atas 10kg memang ang xpayah duk hingaq btuh pa la weh..hahahahaha


box mancing yang xpenah-penah aku beli..hahahaha




p/s:post yang agak skema sebab family aku dok baca blog nih..hahahahahaha padan muka..








INI SANGAT BEST!!!


Wednesday, 1 February 2012

Bosan itu membuatkan aku boring...

salam....seperti yg kita sedia maklum...pemanasan global dan kesan rumah hijau kian meruncing....pencemaran alam disana sini...perang merata-rata..apakejadahnya semua ni???? dimana hilangnya rasa cinta akan alam sekitar...diamana?????????? arghhhhhhhhh mindfuck..ape aku mengarut nie sial..sudah-sudahlah meroyan tengah-tengah hari ni...tak ada apa yang aku boleh buat sebab hari nie kelas padat,,dari pkul 12 sampai lah kul 5ptg duk dalam lab je...maun tak berair bontot duduk tempat sama je 5 jam...php??? mengadap coding lama2?? arghhhhh..ape ada hal....nak buat satu tumbukan padu ke udara karang org cakap buang tebiat plak sebab man united dah kalah ngn liverfool...nk suka pun tak boleh sebab nismilan seri....huhhhhh BOSAN!!!  ..semuanya tak kene.....bila nak hari jumaat ni???? xsabar nak turun lumut pergi mancing..dah sebu otak duk kat perlis nie..hurmmm..dahlah..aku xda ape nk buat...so keyboard nie lah jadi mangsa...




coding is not a crime!!!! arghhhh



coding is entertaining..yeaaahaaa (^.^) (mindfcuk!!)





INI SANGAT XBEST!!!





Resepi Rahsia Air Coke...

hah..amikau....sejak kecik lagi kita dah minum air coke,,time kecik-kecik dulu aku sangat takut tahap cipan nak cabut gigi,, sampai hitam-hitam gigi aku..,,lepas abah aku ckap "cabut sebatang gigi dapat 12 tin air gas"...dengar macam pelik je,,tapi serius aku cakap,,itulah benda yang paling aku akan ingat sampai mati..hahaha nak jadikan cerita...tanpa pikir banyak sebab time kecik aku memang minat air gas...trus aku jadi berani..dua batang pulak tu..lepas cabut gigi terus tido lena dengan air tin penuh kat katil..hahahahhahaha termasuk lah air coke nie,,zaman dulu-dulu mana ada air cap lopek macam cheers,,,ermmm....yang lepas-lepas tu kira halal jelah,,kalau nak minum lagi tu suka hati moyang  kau lah....hahahahahaha ...dasar kapir laknat betul lah...no comment.....






INI XBEST!!