Tuesday, 21 February 2012

Fish itu ikan....

salam...dua tiga minggu nie jang banyak menyepi....kerna sudah menjadi tugas jang menyelamatkan dunia daripada rasaksa..tujuan jang menaip pepagi buto nie bukan nak cerita pasal kehebatan jang menewaskan rasaksa pokok pine mahupun jasa jang kepada negara..juga bukan nak cerita pasal jackie chan bersama kungfu mabuknya....bukan!! bukan itu yang jang nak cerita!!!. asal lak tetibe je guna 'jang' nie..bapak tak best sial..hahahah ok2..aku akan menaip sama seperti lidah menyusun kata....

argghhhhh macam haram pa aku mengarut nie..street to the ip access point (ayt budak i.t)...ni merupakan post pertama aku aku di bumi beradat pepatih..n.sembilan....so berpandukan kepada tajuk paling atas tu..aku nak cerita sekali lagi secara terpeinci 'sikit' mengenai member-member sepermancingan aku..(asik cite sal mancing je..ahh peduli apa aku..sapa suruh ko baca hahaha)...naik cuti sem ni ada function besar menanti,kiteorang akan meredah laut dalam demi mencari sesuatu yang dinamakan sebagai "fish"....nama fish diambil daripada perkataan FFFFFUUUUUUU dan ISHHHHH..,maka jadilah ffffisshhh...hahah main sebat je..hahahaaha dahla...penat lah nak menaip..layan jela muka member-member aku ni..


Nama: Amir Izzuddin
Asal: Bulatan Kuala perlis,malaysia
Umur: 47 tahun.
Tahap: Pro
Kebolehan: mempunyai semangat pantang menyerah kalah sebelum ikan tak kunjung tiba...boleh memanggil ikan dalam keadaan separuh sedar (tido)..
Ikan kegemaran: Pari 10 kilo.
Ayat kegemaran: HELLO DEN!!!
Motto hidup: Sembahyang tiang agama..


Nama: Mohd Farhan
Asal: Malim kundang,Melaka darul Ehsan..
Umur: 21 tahun
Tahap: Semi Pro..
Kebolehan: Mempunyai kesabaran yang tinggi..mahir dalam memukat ikan (kap liar)..lebih gemar bermesej ketika memancing kerana disamping menghilangkan kebosanan,,ia juga memupuk semangat kekeluargaan..(hantar report kat bini)
Ikan Kegemaran: Buntal
Ayat Kegemaran: "ini tidak pernah dibuat di arab"
Motto Hidup: Beringat sebelum kena,Berjimat sebelum habis...




Nama: Mohd Fakrul Razi.(adek rul)
Asal: Kuala berlumpur..
Umur: 20 tahun (ikut surat beranak)
Tahap: Pro
Kebolehan: Berkebolehan melontar umpan ke sasaran dengan tepat..suka berseorangan..semangat cintakan ikan..nasib selalu tidak menyebelahi beliau..
Ikan kegemaran: Sembilang laut.
Ayat kegemaran: "ramai orang kata"
Motto Hidup: sepandai-pandai ikan mencuri umpan,pandai lagi mas ema mencuri hati aku..


Nama: Mohd Hafifi hafiz
Asal: Tandop padang siding,perlis..
Umur: 20 tahun (tak makan tua)
Tahap: Lagend.
Kebolehan: Berkebolehan tinggi memancing secara 'casting'..gemar mengambil pasir laut dan membaca mentera..sabar dan beriman..releks setiap masa dan berkeperibadian tinggi.
Ikan kegemaran : Bilis.
Ayat kegemaran: "fuck la sial"
Motto: Ingat lima perkara sebelum lima perkara.



Nama: Amir Amsyar
Asal: state of nine..
Umur: 21 tahun
Tahap: Quarter Final.
Kebolehan: Mempunyai naluri keibuan, naluri kesabaran yang rendah.berkebolehan tinggi dalam menyilang tali pancing..nasib sentiasa memihak beliau.
Ikan Kegemaran: Siakap
Ayat Kegemaran: "roti teloq xmo sayoq"
Motto: ilmu,iman,amal.


Nama: Mohd Hazim Izzat
Asal: Jolobu,n.sembilan (rais yatim)
Umur:17 tahun 2 bulan..
Tahap: (tiada dinyatakan)
Kebolehan: Mempunyai tahap kesabaran yang tinggi walaupun tidak suka memancing..berkebolehan bergayut   telefon selama 3 jam tanpa henti walaupun semua org sibuk memancing...disamping suka melihat org memancing...bunyi air laut mampu menyerlahkan dan menaikkan suasana romantik...tidak pernah tinggal solat dan pemurah dengan senyuman..
Ikan Kegemaran: Semua jenis ikan yang boleh dimakan.
Ayat Kegemaran: 'takmo nakal-nakal ye'
Motto: Membaca jambatan ilmu.



Itulah biodata serba sedikit mengenai member-member aku...




ready untuk trip seterusnya!..












apa-apa hal jom solat dulu....








INI SANGAT BEST!!!!







3 comments: