Sunday, 29 April 2012

Persetan apekah?????

pada pagi tadi..aku bersarapan di kodiang...sunyi sepi jalan akibat umat manusia leka dibuai mimpi..sedang aku berseronok meratah daging kari bertemankan selembar surat khabar..aku dikejutkan dengan satu berita yang boleh membuatkan darah ini naik membuak...aku dah cuba tahan..tapi tak boleh jugak..,mata ini kian dipejam-pejam cuba menahan amarah..aku tak kisah..aku tetap nak MARAH !!! persetan apekah yang tertulis di surat khabar itu,,font tulisan jenis apakah dia guna?????..aku cuba memikirkan apekah punca sebenarnya..apakah kesalahan yang telah beliau lakukan,adakah ada agenda illuminati disebalik semua yang terjadi..

seperti biasa,,lelaki sejati tak akan baca surat khabar dari hadapan,,trus bukak bahagian belakang..sehelai demi sehelai aku buka dengan wajah ingin tahu apakah perkembangan sukan antarabangsa dan tempatan..'pep guardiola tinggalkan barca'..ahhhh itu benda lapuk..aku online guna henset dalam jamban baca berita tu..'Malaysia lawan Sri Langka'..xda hal lah..kompem harimau malaya menang punya..tiba tiba..petikan ayat ini membuatkan aku terus rasa nak mengamuk..nak tahu ape bendanya???????

scroll bawah
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
























hanya dak-dak kelas aku je yg paham..hahahhaha

Saturday, 28 April 2012

Mungkinkah ini penganti Ariel Peterpan

sejak dua menjak blogger tukar design..aku mula merasakan kepeningan dalam membuat post2 baru..macam haram jadah pening...yang penting aku bkn nk crita masalah aku dengan blogger nie..aku nk postkan video pengganti ariel peterpan..terbaik lah..terus lawas berak dengar mamat nie menyanyi..hahahahahaha



aku rasa nk bagi penapak je kt mamat nie..gampang betul..trus xda mud aku nak tido..hahahhah pape pn layan jela..


















INI SANGAT XBEST

Tuesday, 17 April 2012

Lagu pengubat tension..

Memandang an den tonga pocah palo tension...den ghaso lagu nie terapi paling mujarab..hahahha macam gampang..den tengok trus den tension balik...hahahhahhhah



style!!!!! hahahahaha

















INI SANGAT BEST!!!

FAILLL!!!








Monday, 16 April 2012

Masa untuk tido..

esok aku ada function besar,,present final projek di dewan besar poli..nie setahun punya kerja baru leh dpt present mcm nie taw..mcm2 rintangan dah kiteorang hadapi..termasuklah kene maki proposal truk,kena mara sebab byk salah..hurmm kiteorang plak dpt supervisor yang agak tragis..head of programming jabatan aku...memang da 2 tahun kiteorang menanggung azab sengsara nie..dari trun interview staff tempat praktikal aku dlu..majlis perbandaran hang tuah jaya sampailah berguru hingga ke sungai ramal,kajang semata-mata untuk menjayakan projek akhir nie...nak cerita penat tu memang xmampu aku nak bercerita..dah sakit2 dah mencirit nie kene marah slalu,,maklumlah head of programming,,cerewet sikit..org senang lenang blh dpt markah byk,,group aku yg bersusah payah tahap cipan blh dpt markah skit..nak cerita ketidakpuasan hati nie mmg allah jela taw..hahaha

ermm hari nie otak dah lega..upu,report ,broucher smua da setel..thanks kepada member-member yg byk menolong setelkan asaiment aku yg berlambak mcm haramjadah..sumpah aku sangat serabot kepala..sampai org yg kol aku pn aku trus maki sbb xda mud..hahahah pape pn sori ok...doakan aku n roomate aku dpt present dengan bergaya di depan org ramai esok..,,dala,,perlis dilanda ujan plak..so ape tnggu lagi..dah 4 malam aku tido kul 7.30pagi..so aku nak klaim balik tido aku..nite..


my banner..


harap leh jual balik sistem nie..hahahahahaha balik modal cukup lah..btul x ajim ijat?? hahahahaha



WHY ALWAYS WE???



pada yang berkenaan,,jangan diganggu time aku sibuk melayan jiwa,,nescaya kamu akan street dimaki..


menganjing..cntk jgak kn..hihihi 







































INI SANGAT BEST!!!!



.



Saturday, 14 April 2012

Jika kamu seorang programmer...

programmer adalah salah satu course yang agak ektrem.ia memerlukan kita berfikiran jauh, memahami  dan sekaligus mencuba untuk menghasilkan sesuatu output yang kadang-kadang membolehkan anda tercirit kerana tension..hahahahha untuk memahami kod-kod zaman batu ini memerlukan pemikiran yang luar biasa,bukannya kebiasaan manusia biasa..dahla..penat aku nak menaip panjang-panjang..kalau kamu budak IT..kamu akan faham semua jenaka dalam gambar yang aku tepekkan nie..hahahah layan jela..
















































INI SANGAT BEST!!
















Friday, 13 April 2012

Karangan Best Bahasa Negeri Sembilan..

den ghindu mak amek mo nismilan...da tebeleot kogheh lidah den nk nyobutan baso nismilan dek lamo ea..kot kobaan baso nismilan kek perlis nia kut banggang bona ghoman ea..loteh poie memunggo ngan rumet den kek bonda tadi tak ilang laie..bawak ea pai sapie nia..ghobeh yo kek sinia..nak montodaghah pun kono ghobeh ilang lu,,kang kok domam paghah..maghah abah den nak pekso-pekso nia...tu deh..posan oghang tuo-tuo nia kito kono nonga an ontok-ontok.,bukon do po,cumo paham lah,,ado sobab sumo tu..hahahaha.baso nismilan nia style po...cumo tu deh yang den kosa an mak amek..bilo oghang nismilan jumpo mo oghang nismilan,,ilang habish mo ea..losap masak lomak cili api kek kampung.duo kali limo lah den...hahaha..tapi den nia takpo do,,alik nogori kompem pokek laie.hahahahahhaha

(kot ayat2 yang kat atas nie korang xleh hadam,,try hadam plak karangan kat bawah nia..kot ada sape2 yang nk kawin ngn org nismilan,,ready-ready yelah nk sakit pale..hahahahha)





godang an sikit..tak nampak kang mengehabih la tekau...hahahaha












INI SANGAT BEST!!!

Wednesday, 11 April 2012

Valencia, amantes fieles del club de futbol...

Este post está dedicado a un club español que me interesa, Valencia Club de Fútbol el-che .. siempre .. incluso los corazones fijos siempre pierden al RealMadrid y barcalona causa de su dinero .. pero aún así no se puede comprar la clase está en ini. club porque aún capaz de dibujar con 'Los bloncos ".. este club es un club que produce algunos jugadores probados muchas estrellas, David Villa, David Silva,Juan Mata, Roberto Soldado ... Yo no podría dormir por la noche porque ¿Quieres ver mis club de sus amores está jugando .. en Malasia, en vivo la liga española, por lo general aparece a las 5.00 pm .. voy a apoyar a este club para siempre .. mesterilla murciélago seguirá siendo alto vuelo .. saludos de los seguidores leales de Valencia procedentes de Malasia. .




el escritorio de mi papel en la pared




apoyar de manera inequívoca...







ESTA MEJOR!!!!





Tuesday, 10 April 2012

Puisi di malam yang sunyi..

Ingin ku katakan selamat malam pada mu,

sedang aku tahu kau tidak di sini bersama ku,

Hatiku begitu kosong dan kesepian tanpa mu,

Saat aku menghapus air mata ,ku cuba untuk bersembunyi,

Aku cuba memejamkan mata dan melupakan mu seketika.

Tetapi dengan kesedihan di dalam aku mula menangis,

Tiba-tiba aku ingat apa yang pernah kau katakan pada ku,

pandanglah bintang bila kau rindu pada ku,

tataplah bulan bila kau ingin betemu..aku terus dan terus menunggu tanpa jemu

Ketika jarak cenderung membuat kita terpisah,

aku akan tetap mempertahankan mu senantiasa ada di hati ku

Ketika malam bersama-sama, tidak boleh menjadi milik kita,

Hanya menutup mata kau dan aku bertemu di atas hamparan bintang-bintang itu, .

ku terbayang senyum mu,mengantar tidur ku,

Dan dengan lembut ku tutup mata ku,terasa kau dekat denganku,

betapa indah taburan bintang,mengihiasi gelapnya malam

Tapi kau tidak ada….., tidak ada…dlm pelukan …

Aku duduk sendiri menunggu, dengan harapan dalam hatiku,

Tidak lagi ingin disimpan kesepian…yg memanjang..

Tiba-tiba di kejauhan, bayangan yang muncul menerpa ku,

segala tentang kamu adalah kenangan indah hidupku,

Sebuah air mata gulungan rindu di wajah ku dan gambar wajah mu terlihat jelas.

dalam fikiran ku,aku berfikir…AKU TERLALU MERINDUI KAMU…

-amsyar-




INILAHYANGTERJADIKALAUMATABELUMMINTADITUTUP....





INI XBEST LAH

Sunday, 8 April 2012

Bila jejari keding mula menaip...

semenjak dua menjak nie..macam2 problem menghantui diri..semak kepala,serabut otak semua ada..dan dua minggu lagi present final project,dengan dpt markah teruk lagi..pearghhhhh..serabot kepala otak..berak lagsung xda feel..tercirit je bile pikir macam-macam benda...urmm,,nasib bek manchester united xbanggang abadi..kalau x lagi sakit ati aku....liverfool xdapat disangkalkan kebangganganye lg..dah memang banggang tahap super saia...sambil menaip nie..dgr lagu-lagu kat radio online tu rasa nak mengamuk pn ada..bukak lah lagu rancak sikit..aku bangun-bangun je ada ke kuar lagu 'masmona',,,gampang tol..trus aku tak boleh hadam lagu-lagu mcm 2,,tak dapat diterima oleh akal waras..hahahahaha..nak cerita banyak pun xda benda nak cerita...minggu lepas aku,roomate aku n afifi g wang kelian,,so lengkap lah journey aku meneroka perlis nih selama 3 tahun..dahla,,tlis blog mesti prut rasa memulas..kalau tulis bebanyak korang bkn leh hadam pun ayat-ayat aku..hahaha layan jela pic kt bawah tu..


 puncak wang kelian di pagi hari..sempadan malaysia thailand..pendakian gred a,,motor letak gear dua pun xboleh pi lg..tu tara naik sorang.hahahaha


kuda-kuda terpaksa direhatkan sebentar kerana telah di lonjan sehabis mungkin..


ajim ijat tenang menghadam udara segar...



gurauan 'orang lama'..hahahahahaha


best pemandangan kt sini..so xheran lah tempat ni menjadi tempat pengembaran filem jangan pandang belakang congkak..


lepas pic nie diambil..trus henpon aku habis beteri,,osah gampang boto...gambar pn xbrapa lawa sobab henpon maha den tah mano-mano tah..memang aku nak pi lg skali..xdpat tangkap gambar kt siam.nakharom betul...hahahahaha








INI SANGAT BEST!!!!




Tuesday, 3 April 2012

Bersiul mampu melegakan regangan..

dah lima hari tiga malam aku menghafalkan cara charly st12 bersiul..aku rasa siulan yg amat style....sesuai di tiru di dalam jamban..tahukah anda,,berak memerlukan tenaga sebanyak 33kcl untuk keluar...tiga kali ganda lebih banyak daripada kentut...hahaha mcm banggang fakta..hahaha..oleh itu bersiul mampu melegakan sedikit regangan sekaligus menolong anda menikmati masa-masa indah dengan aman lagi tenang...t.kasih kepada charly kerana menolong aku yang sudah lama tercari-cari apekah benda yang sesuai dibuat ketika berak..jika ada sesiapa yang bertanya..aku akan mengesyorkan lagu ini kepada beliau...hahahaha selamat menikmati berak yang sempurna...



untuk pengetahuan,,st12 dah bubar..aku bagitau je,,,walaupun xda kene menenge..hahahhahaaha












INI SANGAT BEST!!