Friday, 25 May 2012

ADIÓS PEARL-LACE ..

Perumpaan melayu ada menyebut...setiap pertemuan mesti ada perpisahan..itu adalah lumrah alam yg xdapat dielakkan...seperti biasa malam nie aku akan gerak dari bumi perlis terchenta ini...selepas ini aku tetap akan rindukan semua kenangan selama tiga tahun disini...t.kasih kepada member-member terutamanya dari perlis,,fifi,am,dak pis,mizi,wan n bob sebab banyak menolong aku semasa berada disini...kepada penduduk perlis...aku ucapkan ribuan terima kasih kerana banyak memberi layanan istemewa walaupun kami hanya org luar..rasa macam tinggal di tempat sendiri..negeri ini adalah negeri yang paling best aku pergi sejak aku lahir...yang penting aku sentiasa ingin dan terus ingin kembali kesini lagi..

selepas ini..aku pasti rindukan pauh,arau,,kola perlis,,bukit ayaq,,serdang,simpang empat,,wang kelian,,pdang besaq..cucuq,laksa kola,,bihun sup,,nasi bujang,,tangkui,,puluit ayam,tandop,nakhare, n byk lagi lah..malas aku nak pikir.Only one word...ini sangat best!!. kepada yang masih lagi ada disini,,teruskan perjuangan n kuatkan semangat ye..buat yang terbaik...sampai sini aje perjuangan aku di bumi perlis indera kayangan ini...kepada sepupu aku,,esok malam kita test laut ok..jgn lambat amik aku kat pudu,,,t mak aku marah..hahahaha ok lah...sampai sini jela nukilan aku....wassalam..


















INI SANGAT BEST!!!!!

Monday, 21 May 2012

Melepak Di Istana Arau..

Post kali ini ditujukan khas untuk member baik merangkap housemate aku,,Paan Healers sebab hanya tinggal kami berdua aje di perlis indera kayangan nie..kali nie nk share pic-pic kami sedang lepak dalam istana arau...eleh,,stakat rumah makcik area-area istana tu nak buat ape..hahaha bukan!!! bukan itu yang aku nak ceritakan..ape barang cerita-cerita mitos macam tu nak disumbatkan dalam belog nie,,persetankan aja benda-benda karut macam..xnampak best la kalau cite-cite macam tu..

nak dijadikan cerita,,tetiba je perut rasa amat-amat kebulur lapaq nasi ayam kunyit...kami pun dengan sekonyong-konyong telah mentelaah seluruh pelosok arau untuk mencari kedai yg di maksudkan,,alhamdulillah bukak kedai tu..sedang leka mentedarah nasik dengan lahapnya,,tiba-tiba......................

*sila sambung ayat diatas berpandukan teks yang diberikan(25 markah)


kejadah apa benda alah nie,,ingat karangan budak nak amik PTS lompat kelas ke..huhuhuhuhu sebenarnya ayat-ayat kat atas tu introduction je,,,tajuk dia pendek je...'melepak di istana arau'...tu je,,,hahahahhahahhaha cakap panjang-panjang pun susah korang nak hadam nanti..try jela hadam gamba-gamba kat bawah nie..





shomelnye ..hahahha



agak-agak kalau aku g ketuk pintu istana belakang tu,,ada raja perlis nk jmpe aku x? hahahaha



lelampu yang indah



hek eleh ko mat!!! nak buat peace buat jela..tau niat kau nak interframe..hahahah




gaya,mutu,keunggulan..



no comment



"saya berjaya menurunkan berat badan sebanyak 25kg selepas berjalan disini!"..kata pak cik paan



irna mesti cair tgk pic comel ko paan..style..huhuhuhu




kau ingat kau duduk tempat terang boleh cerah lah muka ko???



selalu tengok daripada luar je,,malam nie dpt masuk dalam..huhuhu



jata negeri Perlis,,


ini adalah i-city....istana city..bukan manchester city..



terima kasih sebab benarkan rakyat tuanku masuk ke dalam..huhuhu



gambar kenangan..



perlis kau tetap dihati....



arau castle..bukan newcastle



asik-asik muka kau je,,xda muka org lain ke?????





aku akhiri post aku dengan lagu Negeri Perlis: 


Amin amin ya Rabaljalil
Doa hamba yang sangat zalil

Kekalkan daulat serta adil
Bagi perintah Jamalullail













INI SANGAT BEST!!!!





















Saturday, 19 May 2012

Done install my Diploma,,Degree start download....



amboih,,tajuk taknak kalah je..hahahah mentang-mentang lah dak komputer kn..huhuhu yeaahhaaaaaa dah lama aku x inzal tahap kaki kejang macam ni..ini adalah inzal yang teragung...lebih inzal dari manchester united menang  EPL..walaupun sebenarnya xmenang...=( sob..sob..sob..

cerita nie dua hari lepas punya cerita..korang anggap jela ini flashback macam sinetron bawang putih bawang merah tu ea,,.walaupun dah xsama best macam 2 hari lepas,,tapi,,memandangkan ini belog aku,,suka hati aku lah aku nak tulis ape..hahahahahhaha..aku telah menghabiskan usia remaja aku tiga tahun di Politeknik Perlis,mengambil jurusan teknologi maklumat (pengaturcaraan)...bila tgk result aku yg maha best tu,,tanpa menoleh kebelakang,,trus aku membuat satu larian deras ke arah selatan,,membuat pusingan 140 darjah sambil terus membuat satu tumbukan padu ke udara...yeahhhhhh...seperti biasa,,selepas keluar result,,,berak terasa lebih lawas kerana aku selalu tersenyum ketika melabur,,walaupun aku tahu,,berak sebenarnya bencikan serius!!!!.. memandangkan lambat lagi nak tunggu pakai baju yahudi naik atas stage,,aku membuat keputusan untuk bermastautin di perlis sebentar sementara menanti saat-saat untuk pulang ke nogoghi sombilan..

pesanan terakhir: kepada my supervisor,,terima kasih banyak-banyak sebab dah bg C+ untuk projek final,,saya dan ahli group saya amat gumbira tak terhingga,sejujurnya saya telah delete terus system final project yang telah setahun kami hasilkan kerana kecewa dengan markah yang diberikan...da macam programming language C++ da aku tgk...apa-apa pun harap selepas ni puan lebih adil dalam memberi markah bagi anak-anak buah puan....ahhhh malas aku nk komen panjang-panjang..benda da habis.,xda repeat dari sem satu sampai sem last dah sat rahmat sangat-sangat....



adoiyai,,frust dalam gembira aku..












INI SANGAT BEST!!






.

Friday, 18 May 2012

Ketika ini,,,

Assalammualaikum.....agak lama aku menyepi tanpa sebarang post..azan telah berkumandang menandakan masuknya waktu solat maghrib dan kawasan-kawasan yang sama waktu dengannya..saat ini alam sepi,,senyap menantikan malam yang kunjung tiba,,burung-burung yang tadinya sibuk mencari rezeki hingga terlupa mereka ada sayap pun pulang semula ke sarang.,,bebudak-budak yang dari tadi inzal bermain bola dipaksa balik oleh emak-emak mereka..arghhhhhh skema giler ayat aku..hahahahahaha


seperti biasa,,saat semua sahabat-sahabat telah ''pergi' menghadap rumah masing-masing,,aku disini dan tetap disini,,,berdirinya aku disini bukanlah nk menyampaikan sebuah pidato mahupun bersajak,,cuma mahu meluahkan kekesalan,,mesti korang ingat aku nak cerita pasal manchester united teleh disunatkan oleh mancini kan..bukan!! bukan itu yang aku nak cerita,,,player-player man united memang bebal dan patut dipersalahkan..

agak janggal juga aku nak menaip sebab dah lama xbuat post..bukan sengaja hendak menyepi,,cuma mahu mengambil sedikit ruang menenangkan fikiran di bumi terchenta perlis ini..aku rasa mungkin saatnya untuk meninggalkan perlis ini sudah tiba..agak-agak dalam mingggu depan insyaallah aku akan berangkat pulang...

maaf andai post kali ini agak hambar dan tak best langsung,,..bersambung selepas maghrib......



sebagai seorang muslim yang taat ayuhlah kita mengerjakan kewajiban kita....

Wednesday, 9 May 2012

WATTA FOKKA !!

salam..mood aku hari ini amat kacau bilau,,so aku nak buat post yang AMAT SERIUS...sama klasifikasi serius ketika menghadiri 'ceramah bengkel menjawab soalan matematik spm'..seserius mungkin!!.jangan gelak!!! ..

stalker facebook org menggunakan nama macam sial tanpa mendedahkan edentiti dan entiti sebenar  adalah perkara keji yang amat terkutuk,,lepas tu setiap status menjadi bahan makian dan juga cacian..aku malas nk komen panjang2,,ape-ape pun cukup lah..FULL STOP!!! aku dah bosan!! ko kena paham,,plezzz lah,,g la jauh2 dari hidup aku n janganlah tulis ape2 pasal aku,,aku dah bosan n xnak pikir ape2,,anggap jela aku xpernah kenal ko..dahlah,,SHIT!!!..


INI SANGAT XBEST!!