Friday, 24 August 2012

Trip Raya Katenyer..

pepatah melayu ada menyebut..."kalau kail tuan panjangnya sejengkal,jangankan laut dalam hendak diduga":...oleh kerana kail aku panjangnya lapan kaki...so aku kene lah layan air tawar..hahahahahaha..memancing merupakan satu hobi yang mampu memupuk semangat kesabaran di samping keluar mencari rezeki...dikala seluruh umat manusia menumpukan perhatian membuat persiapan untuk hari raya..kami cucu-cucu ramlah akin leka memancing ikan di rantau..negeri sembilan..seperti biasa...kepalanya mestilah zaidi hassan bersama bini nya..hahahaha...jenggo tak menghimbik membuatkan aku bersama sepupu aku nekad pergi mengemaskan ikan-ikan disitu...

post ini mahu menceritakan pengalaman aku bersama sepupu-sepapat g mancing di malam raya...dengar macam banggang je..tapi itu lah yang terjadi jika terlalu tegar tak boleh diajar katenyer..dari pukul 1 pagi sampai lah ke pukul tujuh...senang cerita.balik mancing terus g semayang raya...hari raya semua mata stim nak tido je..hahahahahaha..tapi best jugak meluangkan masa lepak-lepak,gelak-gelak dengan sepupu.. serius memang ada feel lah mancing sambil dengar takbir raya..oleh kerana kami mempunyai naluri tanggungjawab yang tinggi,,dengan rendah hatinya kami tolong mengemaskan patin dan keli yang mencakop-cakop minta dibuat lauk raya..hahahahahahahaha kita lupakan seketika tragedi sauk menyauk dengan menghadam gambar-gambar nie..kahkahkahkah




patin rantau raya katenyer..




persiapan ala kadar yang mampu membuahkan hasil yang agak lumayan..yang penting ada resepi rahsianyer..huhuhuhuhu




amir (bukan nama sebenar)..bersama lesen patin nyer..hihihi..




satu pose comel daripada zaidi hassan...pembancuh berbakat besar..




menghimbik katanyer cuy!!






antara hasil tangkapan..









3 ekor patin pening raya bersama seekor keli sesat...




antara keli-keli yang berjaya dikemas dimalam raya..macam cendol cuy!!!





still tak boleh lawan mamat nie..huhhhhhhhh






pencinta alam @ zaidi hassan bersama patin meganyer...huhuhu









pape pun..INI RAYA YANG SANGAT BEST!!!!




















Ukays - Lepaskanmu Kerana Terpaksa



tetiba malam nie rasa nk layan lagu ukays sblum tido plak...hurmm..layan..

Friday, 17 August 2012

Keep Calm..

satu kabar gembira daripada kem setan merah,nak-nak lagi dekat-dekat raya nie...seperti biasa..kerja setan adalah menghasut seluruh umat manusia ke lembah yang hina..dan hari ini bertambah la bilangan anak setan yang ada di old trafford..mampukah setan sekor nie skor bebijik gol musim ni?? mahupun jadi sehebat torres di chelsea?? ..setan betul kau setan!! welcome to Manchester United RVP!!! 



bawa bertendang...mampukah gandingan rooney n van persie jd gandingan terbaik epl?? tunggu dan lihat..




yeahhh!!!



fokka hell mama yeahhhhhhh!!!





xsabar plak nak tunggu setan nie main...harap die xkisah pakai baju kain pelekat...walaupun dia dah lepas medical check..tpi aku tetap xpuas ati slagi pak alex belum bg kain pelekat kat dia.. 







SELAMAT HARI GHAYER!! - setan bersaudara.





Wednesday, 15 August 2012

Lorong kenangan...


inilah lorong yang amat takut untuk dilalui..hanya yang mengalami mampu merasai...inilah lorong yang dipanggil 'mengstore'..banyak kenangan kat gambar nie....milo,,pempers..kotak,susu tin..hahahaha..sial..gambar nie menceritakan segala-galanya....hahahaha



 yeah!!..kenangan yang xmungkin dapat dilupakan!! huhuhu





















INI SANGAT BEST!!!

Monday, 13 August 2012

Hati menangis siapa yang tahu...


gua tak tahu nak cakap pe...hati gua hancur sangat-sangat..gua cuba gak senyum tapi tetap xboleh..terima kasih sebab sakitkan hati gua...tak apa..gua tak kisah..maintain ok je...sumpah gua cakap..sampai mati pun gua tak nak tengok lu punya muka..air mata gua mahal untuk kejadah semua nie...shit....apahal gua sedih sangat nie...gua nak lari dari semua nie...sial lah..haakkkkhhh tuih!!!!!






leleki sejati tidak akan menangis, tetapi jika dia menangis maknanya dia benar-benar sedih.....













fuck off ini langsung xbest!!

Saturday, 11 August 2012

Manchester United Transfers 2012-2013


Seperti kebiasaan kelab biasa...manchester united tetap akan membeli player untuk musim 2012-2013...selepas EPL tumpas ke tangan shitty..pak alex mula merangka strategi,,strateginya macam biasa lah...agenda "WE NOT TRUST STAR BUT WE MAKE STAR" sering dilaung-laungkan oleh pak alex...pak alex memang terkenal sejak dulu kini dan selamanya sebagai seorang manager yang pandai mencari bakat-bakat muda yang berpotensi menjadi seorang player ternama suatu hari nanti..apa makan pak alex nie???

 rahsianya adalah,, pak alex hanya mahu mengambil player yang tinggi semangat cintakan kelab,,bermain bola sepenuh hati dan yang pentingnya pak alex tak akan ambil player yang bermain hanya untuk duit..chicarito misalnya..dibeli hanya 6 juta dari guadalajara..sebelum chicarito masuk m.u dia hanya menjadi striker pilihan ketiga jurulatih guadalajara..beliau tidak dapat bermain sepenuh masa dan sering kali memanaskan bangku simpanan sehinggakan beliau memasang niat untuk bersara dari dunia bolasepak..mujurlah pak alex nampak akan kebolehan beliau lalu dibelinya player mexico itu sebelum piala dunia 2010...tengoklah sekarang apa jadinya kepada chicarito..beliau sekarang merupakan striker berkelas dunia dalam usia yang muda...menjadi striker no satu mexico dan mendapat anugerah pemain paling bernilai piala concaff serta membawa mexico menjurai piala concaff....chicarito sangat berterima kasih kepada pak alex kerana telah menyelamatkan kariernya...semangat ini yang pak alex mahu kerana player seperti chicaritto tak akan sesekali berhenti berlari selagi kakinya belum patah kerana beliau bermain untuk menaikkan nama kelab dan membalas jasa kelab yang telah menyelamatkan kariernya,,bukannya duit semata-mata.

ahhhhhh..aku bukan nak cerita pasal chicarito..atas tu cuma mukadimah je..ni baru mengikut tajuk...hahahaha ok-ok..setakat ni hanya dua orang player je yang baru dibeli oleh kelab setan merah iaitu...
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

NICK POWELL


budak yang baru berumur 18 tahun ini dibeli daripada kelab divisyen 3 liga inggeris, crewe alexandra..digembar gemburkan midfielder ini bakal menggantikan tempat paul scholes dan berpotensi menjadi pemain sehebat cristiano ronaldo..tunggu dan lihat jela..


muka macam keje pejabat je,,tak ada langsung muka budak habis spm....hahahaha ok2..mungkinkah?????


>
>
>
>
>
>
>
>
>

SHINJI KAGAWA


winger dan attacking midfield samurai biru yang berusia 23 tahun ini dibeli daripada kelab gergasi german,,borussia dortmund..seperti sedia maklum..borussia  dortmund telah menjurai liga german dua tahun berturut-turut sekaligus menongsampahkan bayern yang satu dunia tahu kelab terkuat german,,setakat bayern tu enam bijik diorang titik..kagawa merupakan player first eleven dortmund dan midfield yang tidak boleh dipandang sebelah mata..setakat dua biji dia sumbat lawan bayern tu benda normal...gandingan kagawa di dortmund, lewandowski dikatakan sedang di intai pak alex..




muka DP facebook je..hihihi btw welcome to OLD TRAFFORD..






apa-apa pun tunggu sampai pintu transfer player ditutup hujung ogos nie..mungkin ada player lg bakal dibawa masuk pak alex..











INI SANGAT BEST!!






Thursday, 9 August 2012

Cara-cara nak buat burger dalam iklan..

asyik cerita pasal aku je..aku yang cerita pun naik bosan..hahahahaha ok2..memandangkan ramai jugak yg ske mkn mcd...untuk makluman semua...mcd nie xelok untuk kesihatan..dah tu menipu plak 2..ceit!!!..mohon lepas ni makan kfc je sebab makanan datuk adalah makanan terbest di muka bumi ni...kejadah apa makan makanan badut???  huhuhu hah amik!!
























INI SANGAT XBEST

Dulu dan dulu...

ermmm da besawang da blog aku nie..lama tak update...korang paham-paham sendiri lah...aku kalau lapar rasa cam nak mengamuk je..nak-nak lagi bulan puasa nie kan..,baik aku tido je..memang la makruh..tapi lg elok dari tak puasa..hahahaha..tak ada keja petang-petang nie try cabul hard disk laptop aku..tetiba jumpa plak gambar nie...hihihihi serius gambar nie lagend!!



sem satu..huhuhu




dan 




sem last..huhuhu






tu jela kot...da malas nak tulis...hanya satu ayat je yang aku terpaksa cakap.....


LAPAR!! LAPAR!! LAPAR!!!!










hihihihi

Wednesday, 1 August 2012

Mohon sumandak balas balik..

hahahahah yeahhhh..agak lama aku menyepi...akhirnya kembali berbisa jugak...da berhenti kerja nie boleh la aku menumpahkan lebih kasih sayang kepada belog aku nih....hurmm style jugak minah siam nie nyanyi..mohon sumandak-sumandak sekelian balas dengan lagu siam plak..buat pelat-pelat sikit...hahahahahahha layan...



keesamus....bunyi dah macam the rasmus plak..hahahaha