Saturday, 11 August 2012

Manchester United Transfers 2012-2013


Seperti kebiasaan kelab biasa...manchester united tetap akan membeli player untuk musim 2012-2013...selepas EPL tumpas ke tangan shitty..pak alex mula merangka strategi,,strateginya macam biasa lah...agenda "WE NOT TRUST STAR BUT WE MAKE STAR" sering dilaung-laungkan oleh pak alex...pak alex memang terkenal sejak dulu kini dan selamanya sebagai seorang manager yang pandai mencari bakat-bakat muda yang berpotensi menjadi seorang player ternama suatu hari nanti..apa makan pak alex nie???

 rahsianya adalah,, pak alex hanya mahu mengambil player yang tinggi semangat cintakan kelab,,bermain bola sepenuh hati dan yang pentingnya pak alex tak akan ambil player yang bermain hanya untuk duit..chicarito misalnya..dibeli hanya 6 juta dari guadalajara..sebelum chicarito masuk m.u dia hanya menjadi striker pilihan ketiga jurulatih guadalajara..beliau tidak dapat bermain sepenuh masa dan sering kali memanaskan bangku simpanan sehinggakan beliau memasang niat untuk bersara dari dunia bolasepak..mujurlah pak alex nampak akan kebolehan beliau lalu dibelinya player mexico itu sebelum piala dunia 2010...tengoklah sekarang apa jadinya kepada chicarito..beliau sekarang merupakan striker berkelas dunia dalam usia yang muda...menjadi striker no satu mexico dan mendapat anugerah pemain paling bernilai piala concaff serta membawa mexico menjurai piala concaff....chicarito sangat berterima kasih kepada pak alex kerana telah menyelamatkan kariernya...semangat ini yang pak alex mahu kerana player seperti chicaritto tak akan sesekali berhenti berlari selagi kakinya belum patah kerana beliau bermain untuk menaikkan nama kelab dan membalas jasa kelab yang telah menyelamatkan kariernya,,bukannya duit semata-mata.

ahhhhhh..aku bukan nak cerita pasal chicarito..atas tu cuma mukadimah je..ni baru mengikut tajuk...hahahaha ok-ok..setakat ni hanya dua orang player je yang baru dibeli oleh kelab setan merah iaitu...
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

NICK POWELL


budak yang baru berumur 18 tahun ini dibeli daripada kelab divisyen 3 liga inggeris, crewe alexandra..digembar gemburkan midfielder ini bakal menggantikan tempat paul scholes dan berpotensi menjadi pemain sehebat cristiano ronaldo..tunggu dan lihat jela..


muka macam keje pejabat je,,tak ada langsung muka budak habis spm....hahahaha ok2..mungkinkah?????


>
>
>
>
>
>
>
>
>

SHINJI KAGAWA


winger dan attacking midfield samurai biru yang berusia 23 tahun ini dibeli daripada kelab gergasi german,,borussia dortmund..seperti sedia maklum..borussia  dortmund telah menjurai liga german dua tahun berturut-turut sekaligus menongsampahkan bayern yang satu dunia tahu kelab terkuat german,,setakat bayern tu enam bijik diorang titik..kagawa merupakan player first eleven dortmund dan midfield yang tidak boleh dipandang sebelah mata..setakat dua biji dia sumbat lawan bayern tu benda normal...gandingan kagawa di dortmund, lewandowski dikatakan sedang di intai pak alex..




muka DP facebook je..hihihi btw welcome to OLD TRAFFORD..






apa-apa pun tunggu sampai pintu transfer player ditutup hujung ogos nie..mungkin ada player lg bakal dibawa masuk pak alex..











INI SANGAT BEST!!






No comments:

Post a Comment