Saturday, 1 September 2012

Manchester United All Transfers 2012-2013

ini merupakan senarai penuh pemain keluar masuk untuk team terulung Manchester United....seperti kebiasaan manusia biasa...setiap tahun pemain semestinya silih berganti...itu adalah lumrah kejadian alam...setiap yang datang pasti akan pergi....bila masa dan keadaan je yang kita xtahu...kita yang masih bernyawa nie teruskan lah meyokong...huhuhu cakap banyak-banyak pun xguna...pada fans Manchester United tu boleh la hadam post nie..



The Deal (selected)


Warga neraka Old Trafford yang baru....




 ROBIN VAN PERSIE



amat jarang sekali m.u beli player star sehebat Robin Van Persie..kapten arsenal ni dibeli dengan harga 23 juta pound..mungkin pak alex dah penat melayan player budak-budak yang kejap perform kejap tak..player berusia 29 tahun nie merupakan pemenang anugerah kasut emas penjaring terbanyak season lepas....nasib baik mamat nie tak jadi macam abam toreh...tak payah tunggu lama nak gol....moga abam persie mampu menjadi setan yang digeruni di old trafford,,sama seperti abam roni..




SHINJI KAGAWA



Shinji Kagawa..player berusia 23 tahun nie dibeli daripada kelab yang memenanggi liga german season lepas.. Borussia Dortmund dengan harga 12 juta pound..bermain di posisi midfield....gua tak faham kenapa orang sibuk bandingkan dia dengan hazard...dua-dua player berbeza..hazard lebih kepada mutu skill dan kagawa lebih kepada midfield perancang..ia sama macam bandingkan ribery dengan xavi....pape pun diharap player jepun nie mampu menyinar sama seperti park ji sung...akhir kata..selamat menjadi ahli neraka old trafford!




NICK POWELL


Nick Powell,,player midfield yang beharga 4 juta pound ini dibeli daripada Crewe Alexandra,,kelab divisyen dua liga inggeris...berumur 18 tahun (xdak muka budak pun.hihi).. mamat nie memang tidak asing di england kerana selalu mewakili england bawah 16, bawah 17, dan bawah 18 tahun..memandangkan musim lepas man united lemah dibahagian midfield..tidak hairanlah jika musim nie pak alex banyak merekrut anak setan yang mampu bermain di posisi midfield..nak harapkan scholes tua tu memamg sampai kapan la kan..hak3.




ALEXANDER BUTTNER


'Evra sudah tua'-alex ferguson...memandangkan evra kian dimamah usia...dah lapan tahun tak ada sapa yang mampu mencabar posisi defend kiri m.u....pak alex telah membeli Alexander Buttner daripada kelab belanda, Vittesse.. Buttner dibeli untuk menjadi pesaing evra sekaligus bakal menjadi penganti evra masa hadapan kerana mamat nie baru berusia 23 tahun..gua xsabar nak tengok mamat nie main sebab 
pak alex kata mamat nie bagus dalam menyerang dan laju turun untuk bertahan...tak tahu lah kan..mohon menjadi setan yang digeruni satu hari kelak..




ANGELO HENRIQUEZ



player kelahiran Chile yang baru berusia 18 tahun nie dibeli daripada kelab universitad de chile dengan harga 4 juta pound...dari kecik mamat nie merupakan pemain tennis sehingga lah berumur 12 tahun.gua pun tak paham kenapa mamat nie stop main tennis...hahaha bermain di posisi menyerang...dikatakan mempunyai cara bermain seperti van nistelrooy...pearghh..main macam abam van nistelrooy takpe..janji jangan jadi mcm dia sudah....btw..WELCOME TO MANCHESTER UNITED..







SEMENTARA ITU..




Antara setan-setan yang telah insaf..(keluar).



DIMITAR BERBATOV
(Man United to Fulham)





PARK JI SUNG
(Man united to Queens Park Rangers)


player asia pertama yang main final champions league.



TOMASZ KUSZCZAK
(Man United to Brighton)





PAUL POGBA
(Man United to Juventus)


player muda yang xsedar diri..dia nie main dahla macam nani..sambung kontrak mintak gaji tinggi..kan da kene jual..








itu jela kot..ada lg player yang pindah..tapi korang bukan kenal pun..hahahha











GLORY-GLORY MANCHESTER UNITED!!!





























No comments:

Post a Comment