Wednesday, 31 October 2012

Menjenggo katernyer cuy......


agak lama gak aku xturun ke laut mahupun sungai untuk memancing....bukan pe,cuma kat sini xda banyak port...kalau dah sangap sangat g tala kolam patin kat rantau,n.sembilan....tak pun kat blakang umah nenek member aku...adib...jadi pemancing underground balik la..hahaha...raya hari tu dah merasa jadi taik dah...mancing punya mancing taw2 dah dengar takbir raya...peearrrgghhhh series shahdu shiyal...hihihi 

seperti biasa,,pencinta alam amat gemar mendekati alam..itu adalah lumrah kebiasaan manusia biasa....trip menjeggo mula diatur...rakan taulan dan sepupu sepapat habis di helo.....pada yang tak taw menjeggo tu benda ape,,,adakah sejenis makanan?? mahupun serangga hijau berdarah sejuk,, atau mamalia bertelur dan menyusukan anak??...tidak....bukan itu maksudnye...menjeggo tu lebih kepada aktiviti memburu sesepit biru,,atau lebih dikenali sebagai udang galah....orang tua-tua ada menyebut.."dimana ada udang galah,disitu ada buaya"..hihihi itu yang sedikit merisaukan aku...bukan ape..trip kali nie bakal dilaksanakan kat sungai timun dengan menaiki bot..,,,naik bot lebih nyaman katernyer...bepikir seratus kali jugak aku sebab hasil penyelidikan jabatan perhilitan negeri sembilan mendapati,terdapat kira-kira 3 ribu ekor buaya di sungai timun???? ffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu kejadah ape semua nie.....ermmm dah nama pun memancing..tak sah kalau tak da cabaran...pada member-member yang agak-agak free pada 2.12.2012 nanti leh la same2 kita menjeggo..mungkin ada otai yang turun skali...aku??? tabahkan hati n buat-buat berani je..sebab aku ada pengalaman pahit naik bot nie..huhuhuhuhu tu jela kot..adios!



air yang tenang jangan disangka tak ada sang bedal..hurmmm..layan jela cuy!




brengggol tengah menhimbik katernyer...




mamat nie yang beriya-iya ajak aku..siap marah aku lg...nasib baik ko sepupu aku..kalau x,,memang tak lah kan aku nak ikot...memang la nyaman..tapi kena sampai 7,8 jam atas bot memang pudui cuy!



sepupu aku yang sekor nie tak payah cakap..tahap taik dah nie...hahaha setting cantik-cantik....dua haribulan kita layan...















INI SANGAT BEST!!!






Monday, 29 October 2012

Menyu menang????



selesai game malam tadi diantara menyu n chelshit....tweet,fb,blog bagai dilanggar orang mabuk todi..itu adalah kebiasan biasa sebab semua orang nak jadi commentator...kejadah apa chelsea kene sampai dua red card???? ...ermmm biasa lah..dah nama pun SETAN..menang dengan cara keji tu biasa lah..ape nak heran sangat...ramai orang malaysia aku tengok lahir kat london n manchester...saudara seislam dibabikan...puiiiihhhhhhhhhhh pergi stamford bridge n old trafford pun xpernah..tak payah nak taksub sangat lah...walaupun aku fans menyu...tapi sejujurnya reff malam tadi sangat mengecewakan...habis rosak game yang sepatutnya best..tapi tu lah..reff juga manusia...mesti buat silap...tak payah la fans chelshit bahan reff tu....reff tu jugak yang bagi kad merah kat evans time menyu kena tibai 6-1 dengan maksiti....apa ada hal??? 

ceitttt..pahal plak aku yang jadi commentator..tapi betul la...perjalanan game masih panjang..tapi malam tadi van persie memang style lah.(first half jela).hahahah (macam siak je up team sendiri)..hahaha tak ada lah....game malam tadi menyu sepatutnya seri je tu..xpun kalah.,,menyu kantoi klimaks awal n chelshit plak baru nak klimaks n pegawai agama islam datang,,..hahaha pape pun...tak puas ati rabu nie ada carling cup..menyu akan lawan chelshit lagi...meroyan la habis habisan..sampai mampus pun chelshit n menyu tetap akan lawan...so ape ada hal??? chelshit control game ape..respek sbb da tinggal 9 org pn still menyerang..x mcm liberpol... liberpol tak menang n duduk no12 rileks je...hahahaha liberpol memang la sebab banggang abadi..dahla..cool down.....kita cuma fans...walau sakit hati macam mana pun..bukan kita yang main,,bukan negara kita n bukan tempat lahir kita...kita cuma boleh menyokong dan terus menyokong....ini lah dinamakan hiburan...so lets fakap your life!!







hahahahahhahahahha































Thursday, 18 October 2012

Aku Yang Tersakiti - Judika

agak lama gak aku x menghupdate blog angkara kerja yang memenatkan...dengan tenet pun xda...puas hack wifi jiran sahabat handai tapi still xdapat online dgn sempurna sbb x cukup booster.sob..sob..sob..:_(....anyway lagu nie lah yang slalu aku dengar time aku buat keje....layan feeling sorang-sorang bile keje...dengar lagu nie..aku xkn lupakan keje aku..yeahh...fakap ur life!





















INI SANGAT XBEST~!!!!!