Monday, 18 November 2013

"Adik beradik" sepanjang pengajian...


salam..anyway gamba ni dah lama..masa mula-mula masuk haritu..baru berkesempatan..nyambir-nyambir oghang nismilan kobaan..hahahaha walaupun agak gumbira..hati still rindu dengan kelasmate-kelasmate politeknik perlis..bagi aku..korang lah kelasmate paling best dalam sejarah hidup aku..hurmm..barangkali barang yang lepas perlu dikenang kadang-kadang...

Salam perkenalan kepada "adik beradik baru" di utem...adik beradik baru, semangat baru, tempat baru, member-member baru, course baru, roomate baru,..semuanya baru,,cuma style je lama..hahahaha..gamba-gamba nie adalah gabungan tiga kelas...ini adalah gambar satu course aku..harap-harap hidup yang baru ni memberi pengalaman yang berbeza dalam diri aku..




Bachelor in Information Technology Computer (Networking)




gaya "shikamaru" dari dulu sampai sekarang..hahahaha




free style  katernyer...lol..



gudluck kepada semua member-member..
















INI SANGAT BEST!!!







Setel Sudah Midterm...hurmmmm

Assalammualaikum,,,dan selamat menjamu selera..seperti sedia maklum..exam dan mahasiswa berpisah tiada..seperti biasa,,ia menyebabkan pelajar tidak senang duduk, tak cukup tido dan tension melampau....menjadi kebiasaan pelajar biasa seperti aku untuk study dah nak last-last..hahahhaha..itu adalah lumrah yang tidak dinafikan..study last-last minit menajdi pilihan kerana ia mampu memberi cabaran kepada otak untuk menghafal seterusnya membuatkan  sel-sel neuron otak kembali bercantum setelah sekian lama berselirat dan berkarat..hahahaha..walaupun baru noobies di utem nie..cara pembelajaran kat sini dgn poli sama sekali langsung tak sama..disini anda diajar menjadi serius dan menumpukan sepenuh perhatian di dalam kelas, berjumpa lecturer kalau tak paham dan yang paling tak best,,seminggu anda akan belajar satu bab..kalau tak paham benda yang belajar minggu lepas,,jangan harapalah nk paham benda yang belajar minggu nie...argggghhhhhhhhhh..

benda yang agak berbeza dengan politeknik adalah "midterm"...dia punya cuak tak payah cakap la..sama mcm final..kalau di poli,,dah2 nak final baru rasa takut...kat sini..dalam satu semester akan rasa takut dua kali...hahahaha..btw..wish me luck orait..tu jelah kot...salam..



medan peperangan!!



dah lama tak rasa takut tahap badak..haha menyempat sebelum jawab test..



walaupun jawab tah apa-apa..emi dan peace berpisah tiada...



setel sudah..yeyyyyyy.....kembali kepada habitat asal..




iaitu
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



duk bilik online..hahahahahahha ..







CAMMON MER...FINAL MENANTI!!! hurmmmm




















Friday, 27 September 2013

Roomate ohhh Roomate...


assalammualaikum dan selam lebaran..lebaran lah,,sebab raya haji dah dekat..hahaha..dikesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat hari raya korban kepada sahabat-sahabat dan maaf zahir dan batin..seperti kita sedia maklum bila time-time cenggini..ayam, kambing n lembu adalah hidupan yang paling takut...kejap........ macam lari tajuk je..hahaha

berdirinya saya disini adalah kerna mahu memperkenalkan serba banyak roomate aku yang tah ape-ape...hahahaha orang panggil dia acu..nak aku panggil acu memang tak lah kan...selalu panggil dia mirul je...alkisahnyer aku terpaksa abadikan gmbar dia dan aku dlm blog nie sebab dia da tacing aku takda gambar dengan dia....hahahaha maaf post yang agak serius..berak bencikan senyuman dan gemarkan SERIUS!!!



gamba ni yang buat dia tacing..hahahahha




hahaha mati aku nak mengadap mamat ni setahun,,tapi still seronok sebab layan kepala gile dia hari-hari..hahahaha













INI SANGAT BEST!!!



Monday, 16 September 2013

Utem ohhh Utem..

Assalammualaikum dan selamat malam,,seperti yang dijanjikan,,udah lama ghasernyer ambo toksoh update blog,,busy kian membelenggu hidupku...seperti sedia maklum,,hari tak semestinya selalu cerah,,pekerjaan menanam anggur bukanlah kerjaya yang bertahan lama..kini..alhamdulillah aku telah convert pekerjaan aku dari "penanam anggur" kepada "pelajar"..tahniah jugak kepada sapa-sapa yang dapat sambung blaja,,tak kisah lah masuk first intake atau rayuan..kita still berkongsi matlamat yang sama..iaitu "menimba ilmu"

apahal ayat aku macam skema je..hahaha..mungkin sekarang "lebih matang"..katernyer lah..hahaha.. seperti biasa..manchester united tetap juara...huhhhh..okay-okay..lari topik..haha seperti biasa..ada 6 subjek aku amik semester ni dan ada 3 subjek yang dah aku belajar dulu..macam biasa lah..math sentiasa menjadi subjek killer aku..hahaha wish me good of luck..mugkin aku dah tak boleh memain macam belajar kat politeknik dulu..

ermmm nak cerita panjang-panjang pun aku dah ngantuk..pening baru lepas study math..hahahaha haramjadah betoi..puas aku try hadam nombor-nombor arab purba tu..argghhhhh...ok2..tu jela kot..salam..



i choose utem...argghhhh..puiiii..




TORA DATANG LAGI!!! TARAAA!!! YANG INI XBEST!! STUDY MATH..HAHAHAHHAHAHAHAHAAH 




if you know what i mean!!..kihkihkih..








INI ANTARA BEST DENGAN XBEST!!!



Sunday, 18 August 2013

Menyu power?? ahhh bosan,,bosan..


Terlebih dahulu selamat ari ghayer kepada semua umat islam di seluruh dunia,,sama ada yang mengenali diri ini mahupun tidak..dikesempatan ini saya ingin mengucapkan "MANCHESTER UNITED POWER!!"

hoi magkuk,,jadah apa kau mengarut ni???..ni nak cerita pasal raya ke pasal bola??? -kata abang walcott kepada welbeck,si abang songkok- kehkehkeh..

okey-okay..seperti semua sedia maklum,,lebaran yang kunjung tiba ditahun ini amatlah hambar sekali rasanya..mungkin hanya aku je yang perasan ,,tak tau la korang..cuti yang sedikit dan mula bekerja tak tentu pasal mungkin merencatkan mood beraya korang..tak apa...i know what u feel bro.. yang penting jangan lupa menziarahi sanak keluarga, sedara mara korang...tu yang penting..dala setahun sekali baru nampak muka..kalau jumpa pun time ada kenduri..that why aku ramai kenal sedara mara,,tapi langsung tak kenal anak-anak buah aku..hahahaha..

dikesempatan ini..aku nak mintak maaf kalau terkasar bahasa, terlanjur kata, terguris hati and semua yang "ter" la..harap dimaafkan okay..bakulsampahkan semua itu..kita bukak buku baru yep..

ahhhhhhhhhhh...aku dah tak boleh tahan!! semak kepala aku buat semua ayat skema diatas..hahahahha dengar cerita Emirates stadium ada buat open house?? betul ke?? ..bukan  calang-calang  ayam lauknya..kabornya ada rendang Szczesny, satay Giroud, murtabak Wilshere, chicken wing Rosicky....itu je info yang aku dapat..nak dijadikan cerita tiba-tiba lontong Koscielny plak "habis"..nasib baik kemeriahan open house tu tak berhenti disitu sahaja,,penganjur open house, Arsene Wenger bertindak bijak dengan menambah "lauk" iaitu sotong goreng tepung Cazorla masak tiga rasa...maka puaslah semua penghuni Aston Villa yang terletak di barat daya london...london is red katernyer..kahkahkah...


hahaha..begitu lah ceritanya apabila bolasepak EPL baru membuka tirainya setelah lama menyepi..apa-apa pun..raya dengan semangat coca cola barulah betul-betul raya...yeyyyyyyyy ..



abg Benteke power...menongsampahkan arsenal sekaligus menjadi team epl pertama yang kalahahaahahhaa..menyesal buang mamat nie dari team fantasy aku..sobsobsob..





sementara itu..setan merah masih steady power seperti sedia kala....percayakah anda??? banggang pre-season dengan banggang all season adalah dua benda yang berbeza??? kahkahakah (harap xda anak murid aku yang baca blog nih) hahahahha









# INI SANGAT BEST





Friday, 12 July 2013

Alhamdulillah...


assalammualaikum n selamat malam..eh...waktu kat slovakia sekarang malam..hahaha ok2...alhamdulillah berkat bulan ramadhan nie..akhirnya terlaksana jugak hajat aku...bukan hajat yang berak tu lah..hajat untuk masa depan..huahuahua..alhamdulillah,,inilah hadiah hari lahir paling bermakna seumur hidup aku. akhirnya dapat gak sambung belajaq..dekat Universiti Teknikal Malaysia Melaka..setelah setahun aku membuat segala kerja,,dari angkat barang dlm stor,jadi cikgu sampai lah main dengan pokok getah,,semuanya aku da rasa..hahaha

dalam setahun nie teruk maruah aku tercalar, kene kutuk xpyh ckp la..mmber-member semua da nk masuk semester dua degree,aku baru nk masuk..hahaha..pelahan2,,yang penting semangat gua xpernah luntur..,takpelah,,anggap itu semua pengalaman..dah setahun aku xsentuh buku xtaw la pe jadi..kepada budak UKM, tahniah la kan..pada yg xdpt tu jgn putus asa,,rejeki tu ada,,cuma lambat atau cepat je...disini aku ingin memetik dua rangkap kata dari dua insan yang berjaya..ayat inilah yang aku ingat bila luntur semangat aku..semoga ianya menjadi pembakar semangat kalian., xkira lah yang dah bekerjaya or still study...pahal ayat aku skema terok ni..kah2..ok-ok,,ayat tu berbunyi...

Jika kamu dilahirkan sebagai seorang miskin,
itu bukan salah kamu,
tetapi jika kamu mati sebagai seorang miskin,
segala-galanya ialah salah kamu -Bill Gates (microsoft developer)



Apabila kamu sentiasa malas untuk pandai,
kamu akan menanggung kebodohan seumur hidup kamu..- Ibnu Khaldun (ilmuan islam)


cite banyak2 pn korang bukan suka membaca...sekian...wink2..


yeeeeyyyyyyy!!!





















INI SANGAT BESHHH!!!!!

Sunday, 9 June 2013

Bangau ohhhhh Bangau...


assalammualaikum dan salam sejahtera diucapkan...sudah banyak pernama blog ini sunyi sepi dek angkara laptop yang jahanam..alhamdulillah masih panjang jodoh beliau bersama aku...maaf kerana membiarin saja kamu tanpa sebarang post...berbalik kepada neraca kisah sebenar....

sedang leka aku bergotong royong membersihkan taik pusat member aku,tiba-tiba....(25 markah)

Soalan: Sambung petikan ayat berikut tidak melebihi 150 perkataan termasuk isi dan penutup.


lol...okay..ni kisah sebenarnya..,,seperti biasa,,bangau dan pemancing adalah dua benda yang tidak mungkin dapat dipisahkan,,ia diibaratkan seperti putik kapas dan tahi telinga...inilah asam boi di dalam dunia memancing,,memancing menagihkan satu tahap kesabaran yang tinggi disamping usaha yang gigih tidak mengenal arti putus asa, sanggup mengetepikan cinta kepada manusia demi cinta dan sayang kepada ikan..itulah ying dan yang dalam sukan memancing..


dipendekkan cerita..harini ialah trip first memencing air tawar bagi aku yang selama ini hanya bergelumang dengan air masin..seperti biasa trip ini diperhebatkan dengan kehadiran chef dari kuantan,mohd adib yang bersedia mencemar duli memeriahkan suasana,,tidak dilupakan juga sukri a.k.a tauke yo hoe yang sanggup mensponser bunga tayar demi menjayakan trip ini,..dan yang terakhirnya ialah is that..bukan2..yang terakhirnya ialah "is" (taikun air kosong sejuk terbesar di selatan gemencheh)..trip diperhebatkan lagi dengan meeting yang diadakan besama tekong lajen di post kawalan sekolah jalor,,masing-masing beriya mengutarakan hujah dan pendapat demi kelangsungan dunia memancing..


ahhh..penat la aku nak menaip...last-last pergi tengok port,,air laju giler,baru lepas ujan katernyer..dan hasilnya..kami dapat melancong sambil makan nasi bungkus ke lubuk kepong dan buloh kasap, lepastu belajar pasang dedak kat empangan gedok dan balik dengan hapah pun takda...kahkahkahkahkahkah ...bahagianya kami seisi keluarga...sekian..





lubuk kepong airnya deras sederas cintaku padamu..hahahaha




adat memancing.dugaan datang menguji kesabaran...tukar port ke buloh kasap, main sungai muar pun sama...takpela takda rejeki..











INI SANGAT XBEST!!






Saturday, 12 January 2013

EXAM OHH EXAM.....


masa kian suntuk tapi aku still buang masa..tak boleh jadi nie...mulai hari nie kene stat study secara serius..dalam hati dup dap jgak nie...da tua-tua kene study...segan jugak baq ang..ermmm bt masa nie cuma malam je study...lama xpegang pen membuatkan aku sangat kekok hendak menulis..da xda masa nk pikir benda lain...hurmmm tak tau la ape nak jadi...harap semuanya okay...inshaallah....

#please give me strong heart...


Malaysia University English Test (MUET)


#arghhhhhh..study mood...

Saturday, 5 January 2013

Rintihan Rindu Ini..


Senyummu itu...
Sentiasa menjadi pengubat rindu itu,
Renungan Mu..
Itu yang mampu mengetarkan jiwa ini.

Suaramu..
Bersulam kata membuai rasa
Wajahmu..
Ingin ku lukis pada potret kasih

Akan ku cipta syair terindah padamu
Pada kedinginan malam
Akan ku sulam kata rindu
Pada teriknya mentari siang

Ingin ku petik bintang kasih di hatimu
Akan ku pamer pada kamar hatiku
Biar sinarnya sayangmu akan bersinar
Di setiap penjuru gurindam sudut relung hati ini

Tiada ucap yang teristimewa
ku sembahkan buat mu
hanya mampu ku kata puisi ini
Buat Mu Yang teristimewa....