Thursday, 27 February 2014

HILANG???







Durian Tunggal,27 Feb- Kira-kira seramai lebih kurang 26 orang penuntut tahun satu Ijazah Sarjana Muda Teknologi Maklumat ,Universiti Teknikal Malaysia Melaka dilaporkan telah "hilang", Siasatan awal mendapati, sekempulan mereka kali terakhir dilihat pada pukul 1 tengahari di kafeteria 2 berhampiran Pusat Persatuan Pelajar. 
"kali terakhir saya lihat mereka semua bergurau senda dan tidak mengsyaki apa-apa sehinggalah kejadian ini di war-war kan di fakulti", kata Ahmad Faez, salah seorang pelajar tahun dua Fakulti Teknologi Pembuatan.."saya sungguh terkejut dan tidak menyangka semua ini berlaku dalam sekelip mata,mujur saya tidak pergi ke kelas pada petang ini,kes ini haruslah disiasat!", tegas Ahmed Pitta, salah seorang pelajar antarabangsa yang berasal dari Sudan. Pihak universiti telah dimaklumkan mengenai perkara ini dan kes sedang dalam siasatan. Diharap sesiapa yang mempunyai maklumat dapat memberi laporan di balai polis berhampiran.


P/S: aku dengar student-student nie dilaporkan "missing" time jawab kuiz kat kelas Calculus..hahahahhahahah GUD LUCK MEMBER2 BITC!!










INI SANGAT BEST!!



Wednesday, 26 February 2014

Air Panas Gadek..

Assalammualaikum dan selamat menyambut tahun baru cina (tiba-tiba)..memandangkan gamba nie di snap time cuti raya cina haritu dan aku baru ada masa nk post..hahaha ermm aku still xda mood nak mengarut panjang-panjang macam dulu..tengok la post-post di kemudian hari nanti mane la tau kot mencurah-curah pulak idea...huhu kembali kepada tajuk asal...

1) sedang leka aku dan rakan-rakan bermain air tiba-tiba...........

arahan: (sila sambung petikan ayat berikut tidak lebih dari 150 patah perkataan) (50 markah)



hahaha...tringat time kecik-kecik dulu buat karangan kat skolah..mcm tu la gamaknye bunyik soalannya..hahahaha oke2...(yang ini serius)..t.kasih kpd member-member kerana mengorbankan masa untuk anak-anak demi melepak dengan member2 lama..hahaha (perot masing-masing macam abah orang)..gamba nie disnap di kolam Air Panas Gadek, Melaka Darul Aman..





member-member dari kecik@tadika..susah senang mcm2 kita rasai bersama..



black bandana!


dah mcm ape dah..



semangat!!! 



no 7 represent to????




nice..walaupun xsemua ada sebab masing-masing sibuk,,ade yg keje n mcm2 lg...btw..thanks to be a part of my life..








INI SANGAT BEST!!!



Nasyid - Nostalgia (Shoutul Amal)

ermm first time aku dgr lagu nie time aku skola agama dulu..tah kenapa aku termimpi lagu ni tadi..tu la akibatnya tido petang..hahahahhahaha jarang aku bukak blog...busy study..cewahhh..btw hdp aku alhmdulillah ok..cuma..hurmmm.takda apela...

ok lirik

Terkenang sebuah memori lalu,
Kisah persahabatan kita bersama,
Di dalam satu pengajian,
Menuntut ilmu dan pengalaman,
Mengigatkanku pengorbananmu,
Terpahat padu di kalbuku,

Bersama rakan,taulan dan guru,
Tawa riangmu menghiburkan hatiku,
Indahnya suasana ketika itu,
Terjalin ukhuwah sejati,


Nasihatmu sugguh bermakna bagiku,
Mengenalkan erti Kehidupan,
Susah payah kita hadapi bersama,
itulah asam garam dalm kehidupan,

Ya Tuhanku tabahkan hatinya,
Kuatkan semngatnya untuk menghadapi hidup,
Limpahkan magfirah dan kasih sayangmu,
Agar hidupnya sejahtera di dunia akhirat..