Friday, 17 October 2014

Jom Ke Pasar Malam...




oke.nak asah balik skill menulis..huhuhu..cerita di hari raya aidiladha..walaupun sedikit lama,tp disebabkan aku baru post,kira nie cerita baru lah..hahahaha nk dijadikan cerita sedang aku duduk termenung di jendela umah nenek aku,.ok tipu..sedang aku duduk termenung terberak di jamban, kebosanan kian melanda diri. lalu aku mengambil keputusan untuk keluar menikmati suasana kampung halaman terchenta ku,,dimana lagi kalau bukan di Rembau most wanted.hahahaha

walaupun raya haji di rembau tidak semeriah raya puasa,,suasana raya masih boleh dirasai kerana di bumi adat pepatih ini masih lagi kuat mengamalkan adat "mantai" setiap kali tiba musim perayaan. bayangkan lah,,hari raya cina pun nenek aku boleh bantai buat lemang,,power tak power nenek aku..hahaha mantai tu kira macam semua kumpul satu family besar dan sama-sama main masak-masak.hah.kira mcm tu la gamaknye..hehehe


nak dijadikan cerita. bosan punya pasal lah aku jumpa mamat nih.muariffah nama  kalau tak silap aku, aku kenal dia sebab roomate aku sekarang orang parit buntaq, mamat nie pames dengan lagu "haria penang haria", baru-baru nih baru dia keluar lagu baru "jom ke pasar malam"..hahahaha layan jugak lagu nie..hurmm dahla..aku malas nak menaip..aku nak tido..penat kelas..hahaha okelah..good nite..layann..





Thursday, 16 October 2014

Masih Dalam Proses Penambahbaikan.

Sudah banyak purnama jugak aku tak bukak blog ni,tah kenapa tetiba malam ni tergerak hati nak bukak,mugkin dek kerana posting someone yang memanggil-manggil aku untuk kembali aktif dalam berblogging, aku merupakan seorang manusia biasa yang suka bercerita mengenai hidup aku dan mengarang adalah satu keseronokkan..hahaha.

kesibukkan study dan serabot hidup membuatkan aku hampir tiada masa untuk menaip. insyaallah aku akan cuba meluangkan sedikit masa disini. aku sentiasa mendoakan kalian dan kamu sentiasa happy disamping family dan orang yang tersayang,moga diberi kesihatan yang baik hingga berjimba lagi.Wassalam.